MagdaM33
Fanka BB :)
Magda,
To super info:-) cieszę się razem z Wami
Bardzo przepraszam za pytanie, ale mieliście wcześniejsze ivf z dawcą nasienia? Bo kurce jakoś wyleciało mi to Pamiętam tylko, jak pisałaś o komórkach dawczynni, żeby zwiększyć szanse utrzymania bąbla
A tak ciekawości to orientujecie się Dziewczynki jaki jest koszt ivf ? oczywiście bez refundacji?
tak raz mieliśmy dawcę i zapładnialiśmy moje komórki pół na pół i wtedy właśnie były tak słabe zarodki, że nie doszło do transferu. z tego co powiedział profesór z invicty na wizycie przy tym podejściu punkcja była wykonana zbyt późno
jeśli skorzystasz z refundacji leków to koło 13 tys trzeba liczyć, a jak nie to ok 4 tys dodatkowo za leki
Cześć Dziewczyny. Chciałam się dowiedzieć czegoś więcej o refundacji leków. Kto ustala czy mi przysluguje? Lekarz prowadzący?
Acha! odpowiedzialnośc za przepisywanie leków do stymulacji ciąży na lekarzu, zatem nawet, jak byłoby wiecej tych refundacji niż 3 na jedną pacjentkę, NFZ może pociągnąc do odpowiedzialności tylko lekarza...).
a tutaj się nie zgodzę aniko, dlatego że my mieliśmy jedno podejście z refundowanymi lekami i lekarz nas poinformował, że jest limit 3 refundacji i podpisywałam oświadczenie, że nie korzystałam wcześniej z refundacji leków do ivf i teraz będę musiała podpisać że już raz korzystałam i zostanie mi jeszcze jedna refundacja, mam nadzieję do niewykorzystania nigdy nigdy:-);-) także lekarze też się zabezpieczają.
enni wspaniałe wiadomości, dzielna jesteś tyle przeszłaś i teraz dasz radę
Niebajko duży ten kurdupel