reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Magda,
To super info:-) cieszę się razem z Wami:)
Bardzo przepraszam za pytanie, ale mieliście wcześniejsze ivf z dawcą nasienia? Bo kurce jakoś wyleciało mi to:sorry: Pamiętam tylko, jak pisałaś o komórkach dawczynni, żeby zwiększyć szanse utrzymania bąbla:)

A tak ciekawości to orientujecie się Dziewczynki jaki jest koszt ivf ? oczywiście bez refundacji?

LISTOPAD

6 - zuzik -
wizyta kontrolna u gina, usg połówkowe
13 - M26 -
podglądanie pęcherzyków
16 - stacy -
usg połówkowe
19 - emenems -
kontrola łożyska

STYCZEŃ

Kredka - zmiana kliniki, diagnostyka emka :)

Zuzik, daj znać po wizycie:)

M26, jeśli chodzi o leki refundowane, to decyzję podejmuje lekarz. Znając Twoją historię i problemy, wie, czy się kwalifikujesz. Każdej pacjentce przysługują 3 refundacje - bez względu na to, do czego te leki wykorzysta - naturalne starania, iui czy ivf. Dlatego nie warto z tego korzystac przy iui, bo dawki leków są niewielkie, no i same koszty w porównaniu do ivf również.
Nie ma znaczenia, czy lekarz wypisze puregon, gonal czy menopur. Za kazdym razem moga to być inne leki, ale refundacje są trzy (choć, jak napisałam w tej sprawie do MZ, to w zagmatwany sposób odpisali, że przydzielanie tych refundacji leży w gestii ośrodka świadczacego usługi medyczne - i w ten oto sposób, w jednej z klinik osobno liczą refundację leków do iui, osobno do ivf i niby jest ok. jak widać prawo zawsze można obejsc. Acha! odpowiedzialnośc za przepisywanie leków do stymulacji ciąży na lekarzu, zatem nawet, jak byłoby wiecej tych refundacji niż 3 na jedną pacjentkę, NFZ może pociągnąc do odpowiedzialności tylko lekarza...).

Niebajka al Twój maluszek juz duży!:) moje w tym tygodniu były prawie o połowę mniejsze:)

Magda super ze jest dalszy plan,trzymam kciuki zobaczysz że wreszcie się uda:)

Ja jestem po wizycie maluszki mają 1500gram i 1300 są na prawdę małe jak dlanie:) ale chyba wszystko oki bo lekarka nic nie mówiła ze coś nie tak.Za 3 tygodnie idę juz do szpitala :) będzie to 34 tc no i około 36 tc będę mieć ściągany szewek! także to już tuż tuż :) Boję się porodu,bo jak narazie chłopaki są ustawione głowkami w dół i czeka mnie poród SN...,aj ale mam pietra :)

reklama
Do góry