reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajko to musialo byc cudowne:-)

Smerfeta ja juz nie mam wyjscia bo skoro mowie mamie pierwsze ze nie wiem co na ten chrzest i ze myslalam o lancuszku a ona ze lancuszkow sie na chrzest nie daje i najlepsza kasa no to mowie ok tylko ile sie daje bo sie nie orientuje a ona ze 1000 to na pewno. Wiec zostalam postawiona przed faktem dokonanym mimo iz sama uwazam ze to zdecydowanie za duzo. Dla swietego spokoju tak zrobie i tyle.

Poza tym @ dalej nie ma i zaczyna mnie to bardzo martwic czy cos sie zlego nie dzieje:-(

reklama
dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa. trudno mi się ogarnąć, ale muszę iść...

dopingujecie mnie tak bardzo, ze należy Wam się relacja z dzisiejszej wizyty.
lekarz przejrzał dokumenty stwierdził, że oboje jesteśmy zdolni do zapłodnienia i problem jest jakiś głębszy i najprawdopodobniej u mnie bo moje komórki się słabo zapładniają. żadna nowość. w sposób delikatny bardzo zasugerował, że być może pojawiał się problem w, jak to nazwał, "procesie technologicznym" pocieszył że oni stosują metody wspomagania oocytów itd.
subbpopulacje limfocytów ok, to co wystaje poza normy nie ma wpływu na nasze niepowodzenia.
zlecił nam dodatkowe badania AMH wynik już mam 3,11 (zdziwił się że nie miałam robionego) PRL, białko wiążące hormony płciowe, TSH, E2, FSH, Inhibina, LH, testosteron, i przeciwciała tarczycowe, wyniki bedą za dwa dni, a dla M. zlecił poza podstawowym badaniem nasienia fragmentację DNA plemnika.
ponieważ trafiliśmy do worka z napisem "trudny przypadek" 30 października mamy wizytę u samego szefa kliniki (szczęście że akurat w tym mcu będzie we Wrocławiu) i z nim ustalimy którą bramkę wybieramy,1. nasze całkowicie, 2. adopcja komórki zapłodniona nasieniem mojego M,3. adopcja zarodka.

to tyle. ehhh... ciężkie to wszystko, no ale zaczyna się dziać ;-)

aniko miło czytać twoje posty niech tam fasolka działa dzielnie:-)

Niebajko gratuluję szturchańców:-)

wszystkie was ciepło pozdrawiam i przesyłam buziaki:tak:

Kredka lekarz stwierdził że lepiej najpierw IUI. Podjęliśmy z mężem decyzje że jak z tego IUI nic nie wyjdzie to podchodzimy do in vitro i nie mam zamiaru czekać na refundacje. Niestety ale mi już latka lecą :(

Smerfeta ja clostilbegyt ostatni brałam w maju jeszcze u swojego ginekologa a teraz jak byłam stymulowana w klinice to Apo - letro.

Madzia dobrze że sprawy idą do przodu, może inny lekarz to inne spojrzenie na Was :)
U mnie 9dc i pęcherzyk na prawnym jajniku 13 mm. Na lewym jakieś malutkie. Zauwazylam że zawsze owu mam z prawego jajnika. W sobotę idę też zobaczyć jak rośnie i iui na początku tygodnia jak wszystko pójdzie dobrze.

Ostatnia edycja:
PAŹDZIERNIK

14 - marzen88 -
podglądanie pęcholków
15 - stacy -
wizyta kontrolna u gina
16 - zuzik -
wizyta kontrolna u gina
16 - m26 -
podglądanie pęcherzyków
17 -
18 -
19 -

Magda czyli nie jest tak zle. Fajnie ze lekarz rozsadnie podchodzi i zaczyna od badan czego w moim przypadku brakowalo... cokolwiek ustalicie wierze ze to bedzie najlepsza decyzja!!!:-*

Kredko napisałam tak bo wiesz ze wszystkiego najlepszego Wam życzę :* a poza tym mamy razem chodzić w ciąży pamiętasz?
Ja czuję że ta iui też się nie uda ale przynajmniej będę mieć szyjke dobrze ulozona i zawsze to bliżej do in vitro.

reklama
Do góry