reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Marzen, ja po hsg nie mialam plamien, ale sporo dziewczyn je ma. Nie stresuj się tym ;)

Kredko, ja się zupełnie nie orientuje w tych sprawach :/

chciałam Wam jeszcze napisać, że nabyłam ksiązkę B. Pawelec "In vitro, Trudne rozmowy na wazny temat". Polecam. naprawdę polecam.

reklama
Kredko powiedzialam..:p mojego brzucha juz nie da sie ukryc:) nie jest zle..

Aniko to dobrze, ze masz tak głowę zajeta:) martwilam sie czy nie siedzisz w kacie i sie nie dolujesz;)

Marzen ja po pierwszym hsg mialam tyle krwi i skrzepow ze poleciałam do gina sprawdzic czy mi szyjki nie naderwali:p tydzień chodzilam okrakiem, bol niesamowity, ale dr mnue przeczyscil i bylo lepiej. Po prostu ten syf gdzieś sie na zakretach zaczepial zamiast odrazu zkeciec;)

Kredko jesli chciałabyś sama sie ubezpieczyc tylko w nfz, musiabys zaplacic ok 400pln miesiecznie + oplata za zwloke lat. Nie oplaca Ci sie to bo jesli 10lat nie bylas ubezp w Polsce, to musisz uiscic kwote ok 7tys. To juz lepiej zatrudnic sie gdzies na miesiąc. Zwolnic sie i wtedy kontynuiwac ubezp na własną reke. Albo zwykla umowa zlecenie z ta skladka do nfz. Tak tez sie da...
Nie wiem czy warto tyle kombiniwac. Bo za leki mozesz zaplacic bez refundacji 1500zl...
A kombinacji full..
Albo rejestracja w urzedzie pracy jako bezrobotna. Ale to trwa chwile... i pozniej musisz sue odbijac u nich.. ja bym chyba odpuściła:/

Niebajko dziekuje Ci:-*
No to wstecz mi sie nie oplaca... a gdybym ktos mnie zatrudnil w pl ( a to moge spokojnie zalatwic) to czy mogla bym miec refundacje invitro??

Refundacji in vitro nie będziesz miala, ze względu na brak nasienia M (patrz Stacy). ja mowilam tylko o lekach do invitro;)

Moze Cie zatrudnic ktoś:) tylko nie wiem czy np 1/5etatu (zeby koszty zatrudnienia byly niskie) obejmuje wtedy te skladki. Nie znam sie, nie chc e w blad wprowadzac.
W zleceniu chyba (tanio powinno wyjsc) mozna oplacac dobrowolnie składke nfz i juz.
Ale ja się super na tym nie znam.. musialabys do kogos mądrego uderzyc.

Dziewczyny zrezygnowałam z kliniki invimed we Wrocławiu, koleżanka mojego męża poleciła nam swoją panią ginekolog , 4 razy poroniła , też jezdziła do kliniki do Wrocławia, i nikt jej nie pomógł , i w końcu znalazła ta panią ginekolog i jej pomogła i ma właśnie synka
smile.gif
Żadna klinika jej nie zaproponowała żeby zrobiła takie badanie jak :

GLUKOZĘ na czczo
FT4
FT3
TESTOSTERON
DHFA- S
i były jeszcze dwa badania ale ich nie pamiętam

powiedziała żę te badania są bardzo ważne jak chodzi o staranie o dzieciątko , jak są złe wyniki to nadaremna INSEMINACJA

Byłam wczoraj u tej pani ginekolog , zleciła mi takie same badania co tej koleżance .
Zobaczymy mam iść do niej za dwa tygodnie z wynikami :-):-)

Osa bardzo mądrze :-) ja za nim trafiłam do mojego"Banaszka" to miałam trzech lekarzy,tylko kase wyłudzali a nic nie leczyli i tez żadnych badań mi nie zlecali nawet nie kazali sprawdzić nasienia!!!!! A mój powiedział że to podstawa :-) trzymam kciuki za nową lekarkę :-) oby wam pomogła :-)

Magda, buzia sama mi się do monitora usmiecha :) ale się cieszę! no i Niebajka dobrze mówi o tej klinice, więc wierzę, że znajdą tam na Was sposób :) chyba taniec zwycięstwa zaraz tu odstawię heheh! wtorek juz za pasem, a w czwartek bedzie się działo :) ekstra!!!! a Ty jestes z Wro? czy ja cos mylę?

nie jestem z Wro ale tam mam najbliżej.

aniko ja też czekam na Twoją wizytę :-) a z tymi rodzicami to masakra, najpierw głupie usprawiedliwienia a później gadki o ADHD. po co ludzie mają dzieci skoro nie chce im się ich wychowywać?

osaosa to bardzo dobra wiadomość. dziwne że żaden lekarz nie zlecił ci takich badań:szok:, kurcze przecież to podstawa:angry:

kredko zgadzam się z Niebajką, nie opłaca się. ktoś cię zatrudni niezależnie od części etatu, albo zarejestrujesz się w PUP. w obu przypadkach bedziesz miała opłacaną składkę na ubezpieczenie zdrowotne, czyli składkę na NFZ, co oznacza, że będziesz miała prawo do bezpłatnej opieki lekarskiej i refundowanych leków. jak pisze Niebajka do programu MZ nie będziesz mogła dołączyć. więc bez sensu.

zgłosiłam się dziś do promocji darmowe konsultacje + 50% zniżki na badania AMH i badanie nasienia. teraz muszę czekać na odzew ze strony kliniki. a z obecnej kliniki dostałam maila że poinformują kiedy dokumentacja będzie gotowa, serdecznie pozdrawiają;-) widzę że mój M taki troszkę niechętnie podchodzi do tego pomysłu kolejnego IVF, a ja mu kochanie ale ja chcę spróbować jeszcze raz i chciałabym żebyś mnie wspierał. a on: to będę. więc mówię: kochanie ale nie możesz być naburmuszony. a on: to nie będę:-D

reklama
kredka czyś ty zwariowała? nie przepraszaj. ja ci nie odpowiem, bo kompletnie się nie znam. na Twoim miejscu zapytałabym a wątku dziewczyn które podchodziły do in vitro rządowego. tam napewno kopalnia wiedzy. tule ciepło:-)

Do góry