reklama
G
gość_forum
Gość
Aniko z całego serca trzymam kciukasy &&&&& .Dziękuję wam za miłe słowa :-(chyba za duzo na BB siedze i czytam
po za tym na moich byłych pażdiernikówkach zaczęły dziewczyny rodzić jedna po drugiej,i mi po prostu najzwyczajniej jest przykro
że mi się nie udało donosić moich cycusiów,ech mam tak jeszcze od czasu do czasu,chyba to się nazywa tęsknota :-( soorki że zamuliłam.

MagdaM33
Fanka BB :)
kredka82 wiem o czym mówisz. ja od czerwca do teraz żyłam w takim stanie. mam nadzieję, że i Ty odnajdziesz swoją drogę, przecież nic nie uspokaja tak jak plan i to swiateło w tunelu w którego stronę mozemy zmierzać
smerfeta dobrze napisała, poszukaj promocji i oddatkowych konsultacji. może nawet we wro. przecież z Krakowa to tylko 3,5 godziny autostradą.
dziękuję :-* a robala odpędzam. czekam na wiadomości
a jak one się nazywają? przeciwciała tarczycowe tak, bo ja tsh, ft3 ft4 robiłam to w normie mam zawsze.
a tam wstyd, u mnie też tak jest. mój mąż nie odróżnia estradiolu od hcg, na początku bardzo się denerwowałam z tego powodu bo miała wrażenie że się nie przykłada, że jest ignorantem, że mnie nie słucha. dzisiaj po tylu miesiącach walki mam podcięty układ nerwowy.
wyczytałam na tronie Invicty dwie informacje, które mnie ucieszyły. mianowicie, że robią procedurę selekcji plemników do ivf, nie że wypreparowanie nasienie tylko łapią plemnika i badają go zanim wpuszczą do komórki kiedy jest słabe nasienie, no i że robią nacięcie otoczki zarodka przed samym jego podaniem i tę procedurę stosują u kobiet u których jej problem z implantacją. czyli znaczy się, że o nas piszą:-)
powiem Wam dziewczyny, że aż się zaczynam bać mojego entuzjazmu
smerfeta dobrze napisała, poszukaj promocji i oddatkowych konsultacji. może nawet we wro. przecież z Krakowa to tylko 3,5 godziny autostradą.
Magdo, niezły dialog z męzemdobrze, że załapaliscie się na te promocję - ja jestem za konsultacjami, zawsze cos mogą wnieść. nawet jesli usłyszy sie to samo, to jest to potwierdzenie czegoś. kciuków nie puszczam.
doszłam do pewnych wniosków w przededniu mojego startu (mam nadzieję) do crio! na kolejną procedure się nie załapiemy, przed nami 3 transfery, jesli wszytskie mrozaki dadzą radę, zatem plan mamy na kilka miesięcy. jeśli się nie uda zajść i utrzymać ciązy, to wtedy spasuję. nei wiem, czy na zawsze, czy na moment. taki plan :/ bo gdzies tam w głowie ten robal niepewności siedzi.
dziękuję :-* a robala odpędzam. czekam na wiadomości
Magda badania tarczycowe z tego co pamiętam wykonuje się niezależnie od dnia cyklu
a jak one się nazywają? przeciwciała tarczycowe tak, bo ja tsh, ft3 ft4 robiłam to w normie mam zawsze.
U mnie w małżeństwie wstyd się przyznac ale to ja jestem bardziej zdeterminowana. Mój M szczerze nie zna się i trochę się wycofał bo myśli że to jego wina. Ja natomiast jak to mówią " gdzie diabeł nie może tam mnie posle "
a tam wstyd, u mnie też tak jest. mój mąż nie odróżnia estradiolu od hcg, na początku bardzo się denerwowałam z tego powodu bo miała wrażenie że się nie przykłada, że jest ignorantem, że mnie nie słucha. dzisiaj po tylu miesiącach walki mam podcięty układ nerwowy.
wyczytałam na tronie Invicty dwie informacje, które mnie ucieszyły. mianowicie, że robią procedurę selekcji plemników do ivf, nie że wypreparowanie nasienie tylko łapią plemnika i badają go zanim wpuszczą do komórki kiedy jest słabe nasienie, no i że robią nacięcie otoczki zarodka przed samym jego podaniem i tę procedurę stosują u kobiet u których jej problem z implantacją. czyli znaczy się, że o nas piszą:-)
powiem Wam dziewczyny, że aż się zaczynam bać mojego entuzjazmu

smerfeta
Magda w "dziale" autoprzeciwciała u Maliny miałam badane: P.ciała antykadriolipinowe IgG (ACA), P.ciała antykadriolipinowe IgM (ACA), Pciała przeciw tyreoglobulinie (TGA) - /to jest właśnie tarczycowe i tu mi wyszedł zawyżony wynik/, P.ciała p.peroksydazie tarczycowej (TPOA)
te dwa ostatnie to oczywiście tarczycowe
Badałaś może jeszcze P.ciała przeciwjądrowe (ANA1)?
Skoro już siadłam do kompa i wyciągnęłam papiery to napiszę co jeszcze miałam badane:
- subpopulacje limfocytów (Test IMK (Multi Test)) i w nim szereg limfocytów np T%, B%, Limfocyty helper CD3+/CD4+ %, Komórki NK%
- Ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2 (tu też szereg czynników np Interferon gamma, Czynnik martwicy nowotworu, Interleukina 10... itd)
- Autoprzeciwciała, a tu: P.ciała przeciw jajnikowe (AOA), P.ciała p.osłonce przejrzystej (AZPA), P.ciała przeciwplemnikowe (ASA), P/ciała przeciw beta2 glikoproteinie IgG, P/ciała przeciw beta2 glikoproteinie IgM,
- Aktywność komórek NK (%), Aktywność komórek NK po 2 godz.
Mój M miał badane:
Ocena nasienia:
badanie ogólne nasienia z info o ph, lepkości, % ruchliwości a, b itd...
Z immunologii:
MarTest IgG i IgA - p/ciała p/plemnikowe w nasieniu,
Badanie bakteriologiczne - posiew tlenowy nasienia
P.ciała przeciwplemnikowe (ASA)
Z krwi: P.ciała przeciwplemnikowe (ASA)
te dwa ostatnie to oczywiście tarczycowe
Badałaś może jeszcze P.ciała przeciwjądrowe (ANA1)?
Skoro już siadłam do kompa i wyciągnęłam papiery to napiszę co jeszcze miałam badane:
- subpopulacje limfocytów (Test IMK (Multi Test)) i w nim szereg limfocytów np T%, B%, Limfocyty helper CD3+/CD4+ %, Komórki NK%
- Ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2 (tu też szereg czynników np Interferon gamma, Czynnik martwicy nowotworu, Interleukina 10... itd)
- Autoprzeciwciała, a tu: P.ciała przeciw jajnikowe (AOA), P.ciała p.osłonce przejrzystej (AZPA), P.ciała przeciwplemnikowe (ASA), P/ciała przeciw beta2 glikoproteinie IgG, P/ciała przeciw beta2 glikoproteinie IgM,
- Aktywność komórek NK (%), Aktywność komórek NK po 2 godz.
Mój M miał badane:
Ocena nasienia:
badanie ogólne nasienia z info o ph, lepkości, % ruchliwości a, b itd...
Z immunologii:
MarTest IgG i IgA - p/ciała p/plemnikowe w nasieniu,
Badanie bakteriologiczne - posiew tlenowy nasienia
P.ciała przeciwplemnikowe (ASA)
Z krwi: P.ciała przeciwplemnikowe (ASA)
smerfeta
Magda jeszcze miałam coś takiego dziwnego, wykaz słupkowy. Może można to określić jako badania: Panel Autoimmune-STD-X z antygenami, których nazwy to np: Ro/SS-A 52, La/SS-B, CENP-B.... nic mi to nie mówi, poza tym to chyba mocno specjalistyczne więc chyba nie będę w to brnęła 
Anika kciuki trzymam, ściskam u rąk i u nóg :-) Pisz szybciutko jak było, jak się czujesz... nastrój mam nadzieję już będzie lepszy
Kredka tak myślałam o Tobie, że skoro interes mimo intensywnego promowania kuleje, to może zawieś go i przyjeżdżaj do PL działać w sprawie ivf - oczywiście o ile $$$ na to pozwalają. M tak na prawdę będzie potrzebny "tylko" do biopsji. Skoro Twój M ma słabo z urlopem, to będziesz skazana na to, by całą procedurę przejść sama. Ale może masz w PL jakąś przyjaciółkę, która podtrzyma na duchu?... tak tylko sugeruje, ale wiadomo, nie znam do końca Twojej sytuacji, Ty wiesz lepiej co możesz....
Beti masz prawo tęsknić. Bardzo współczuję tego co przeszłaś. Jeszcze troszkę do wyniku bety więc troszkę nadziei mam nadzieję jeszcze znajdziesz, bo z iui u Ciebie jednak jest duża szansa

Anika kciuki trzymam, ściskam u rąk i u nóg :-) Pisz szybciutko jak było, jak się czujesz... nastrój mam nadzieję już będzie lepszy
Kredka tak myślałam o Tobie, że skoro interes mimo intensywnego promowania kuleje, to może zawieś go i przyjeżdżaj do PL działać w sprawie ivf - oczywiście o ile $$$ na to pozwalają. M tak na prawdę będzie potrzebny "tylko" do biopsji. Skoro Twój M ma słabo z urlopem, to będziesz skazana na to, by całą procedurę przejść sama. Ale może masz w PL jakąś przyjaciółkę, która podtrzyma na duchu?... tak tylko sugeruje, ale wiadomo, nie znam do końca Twojej sytuacji, Ty wiesz lepiej co możesz....
Beti masz prawo tęsknić. Bardzo współczuję tego co przeszłaś. Jeszcze troszkę do wyniku bety więc troszkę nadziei mam nadzieję jeszcze znajdziesz, bo z iui u Ciebie jednak jest duża szansa
kredka82
Aniko :-* &&&&& jestesmy z Toba:-*
Dziewczyny co jakis czas zamieszczacie bardzo potrzebne info o badaniach itd. Moze otworzyc druga czesc tego watku i niech nasze ekspertki zajma sie poerwszymi postami i zrobia taka baze wiedzy:-) a pozniej i tak mozna to edytowac gdyby jakies nowe info byly:-)
Dziewczyny co jakis czas zamieszczacie bardzo potrzebne info o badaniach itd. Moze otworzyc druga czesc tego watku i niech nasze ekspertki zajma sie poerwszymi postami i zrobia taka baze wiedzy:-) a pozniej i tak mozna to edytowac gdyby jakies nowe info byly:-)
anika11
Dziewczyny, dzięki za kciuki! Crio 29.09, bierzemy mrozaczka 4AA Leków trochę dostałam i muszę się wczytać w rozpiske.
Smerfetko, teraz to dopiero stres mi sie zacznie
jak Alunia?
Beti, życzę Ci z całego serducha, by iui okazala sie sukcesem i doprowadzola do zdrowej, spokojnej ciazy
Kredki,no właśnie.. A do Pl nie mozecie wrocic?
Smerfetko, teraz to dopiero stres mi sie zacznie
Beti, życzę Ci z całego serducha, by iui okazala sie sukcesem i doprowadzola do zdrowej, spokojnej ciazy
Kredki,no właśnie.. A do Pl nie mozecie wrocic?
reklama
kredka82
Aniko ja nie wiem czy w pl bym sie odnalazla... ale chodza mi takie mysli po glowie:-) 2 lata mamy na podjecie decyzji bo tyle nam brakuje zeby miec stad emeryture jak osiagniemy odpowiedni wiek wiec na razie zobaczymy co czas przyniesie
Podziel się: