reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredko ja przy wyniku mam tak;
> 3,0 wysoki poziom (zespół policystycznych jajników)
> 1,0 poziom prawidłowy
< 1,0 niski poziom (menopauza)
więc jak na moje oko to według tej tabeli masz wzorcowe :-)

reklama
Beti ja nawet nie jestem pewna czy to dobrze policzylam... ide spac chyba zaraz... wczoraj wieczorem @ przyszla wiec dzisiaj samopoczucie kiepskie i jeszcze caly dzien w aucie za mna...

Beti - ale m ma super wyniki :-) nic tylko działać.

OSA - witam w naszym gronie :-)

Marzen - czyli wszystko ok? To jeden problem z głowy :-)

Niebajko - mam pytanie, kiedy ty miałaś prenatalne? Mój lekarz twierdzi że oni robią w 13tc bo tak jest prawidłowo. I zastanawia mnie jak ty miałaś. W ogóle od którego tygodnia zaczyna się 2 trymestr?

U nas ogólnie ok, dzidziuś się rozwija, serduszko bije :-) proszę mnie zapisać na kolejną wizytę na 29 września.

Kredko, a Twój M nic nie suplementuje? Niech łyka selen i cynk, każdy lekarz to poleci. Co do amh to nie znam się na przelicznikach. Ja mam 1, 86 I moja poprzednia gin określiła bo jako niski jak na mój wiek (31). Skonsultuj u tamtejszego ginekologia.
Osa, witaj;) przejście do specjalisty od.leczenia niepłodności, to dobry krok. Sporo badań za Tobą, ale wierzę, że znajdą na Was sposob;) no i pierwsza iui, to pierwsze koty za płoty i mało komu się udaje, niestety:/ głowa do góry!!!
Marzeń, jaki kolejny krok? Dobrze, że nic niepokojącego nie znaleźli!
Lumia :*
Stacy, super, że z Maluszkiem wszystko dobrze;)
Niebajko, kochana moja:* trza się na wirtualny sok umowic:* wiader unikać chcę, stres duży i wg M smutek na twarzy mi się maluje... ale to tylko szczekoscisk :p tak tłumaczę sobie:p

Ja prenatalne robiłam w 12 tyg. Generalnie robi sie miedzy 11-13, ale im pozniej tym wiecej widac;) także 12-13;)
1 trymestr liczylam do 14 tyg. I apki tez mi tak pokazuja.
20 tydzień to tzw polowkowe czyli 16 tydz to nie moze byc poczatek drugiego trymestru:*

Kredko 1.54 to nie jest beznadzieja. Do programu rządowego ivf nie przyjmuja kobiet ponizej 0,7 w nowych odczynnikach ( w starych 0,5)
Jest to sygnal, ze komorki jajowe moga nie byc super jakosci. Q10 mozna zaczac lykac na ich poprawe.
W każdym razie, masz jakiegos gina u siebie zeby to skonsultowac?
I wiesz... ze delikatnie należałoby Cie trzepnac za to zwlekanie ze wszystkim..:p ja ciagle jestem rozgoryczona!

Stacy super:**** niech Babelek rosnie.;)

U mnie wizyta 1 pazdziernika.

Podpisuje sie pod cynkiem i selenem;)

Aniko.. nie musze Cie widzieć, żeby czuc Twoj smutek.. wali po oczach. Naprawde. I serce mi peka. ALE DASZ RADE! jeszcze troche i zaczna Toba motac rozne inne emocje:) mowie Ci:*** popros w sobote o pokazanie zdjec Kropkow;)

Ja prenatalne robiłam w 12 tyg. Generalnie robi sie miedzy 11-13, ale im pozniej tym wiecej widac;) także 12-13;)
1 trymestr liczylam do 14 tyg. I apki tez mi tak pokazuja.
20 tydzień to tzw polowkowe czyli 16 tydz to nie moze byc poczatek drugiego trymestru:*

Kredko 1.54 to nie jest beznadzieja. Do programu rządowego ivf nie przyjmuja kobiet ponizej 0,7 w nowych odczynnikach ( w starych 0,5)
Jest to sygnal, ze komorki jajowe moga nie byc super jakosci. Q10 mozna zaczac lykac na ich poprawe.
W każdym razie, masz jakiegos gina u siebie zeby to skonsultowac?
I wiesz... ze delikatnie należałoby Cie trzepnac za to zwlekanie ze wszystkim..:p ja ciagle jestem rozgoryczona!

Stacy super:**** niech Babelek rosnie.;)

U mnie wizyta 1 pazdziernika.

Podpisuje sie pod cynkiem i selenem;)

Aniko.. nie musze Cie widzieć, żeby czuc Twoj smutek.. wali po oczach. Naprawde. I serce mi peka. ALE DASZ RADE! jeszcze troche i zaczna Toba motac rozne inne emocje:) mowie Ci:*** popros w sobote o pokazanie zdjec Kropkow;)

Mi mowila gin ze Dziecko musi miec minimum 67mm do prenatalnego :) a polowkowe mislam dwa razy - raz e Norwegii w 18 tygodniu i w 20 w Polsce :)

reklama
Hmm.. Emi u mnie bylo niecale 6cm i wszystko udalo sie ladnie pomierzyc :) cholera nie wiem:p ale skoro do 14tyg wsxystkie dzieci risna jednakowo, czyli crl takie samo, to... to nie wiem;p lepiej pozniej niz wczesniej, mi kazali przyjść tego i tego, i przyszłam. Moja dr jechała na urlop w moim 13tyg wiec nie bylo wyjscia;)

Farciara się naogladala:F

Do góry