reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Własnie tak jak dziewczyny piszą musisz zrobić serię podstawowych badań,jakie my wsystkie przeszłysmy.... amh,hsg.....mnóstwo tego!!! a nie odrazu się poddajesz!!!! No kurna dziewczyno ogarnij się i do boju!!!!! :-)

reklama
Kredka82 - myśle, że ani on ani ja do konca jeszcze nie przetrawiliśmy tej opcji - że my nie możemy ... To chyba wszytsko dlatego. Wiem, że zrobiłby dla mnie wszystko i jeżeli wszystko już sobie poukładamy w głowach to przyjdzie pora i na takie decyje ...

Beti39 - ok, wszystko zrobie, tylko kto mi powie co i poprowadzi rozsądnie przez to wszystko. Gdyby nie to, że duzo czytam i szukam informacji to nadal wierzyłabym, że jestem prowadzona ok i czekałabym na coś co sie nie zdarzy. Nie wiem jak znaleźć odpowiedzialnego, dobrego specjaliste :(

Mitka jezeli moge Ci pomoc najlepiej jak umiem na ta chwile, to odsylam Cie również na watek "kto po in vitro?" Napisz tam jaka macie sytuacje i jakies madre pomocne glowy sie odezwa.
Tutaj z nasieniem, wiem ze walczyla Stacy, u niej bylo zero - mose sie odezwie i wesprze:)
A dalej cholera nie wiem...

Ivf -in vitro
Oa - osrodek adopcyjny
Amh - hormon antymullerowski wskazujacy poziom rezerwy jajnikow. Czyli wskaznik czy masz jeszcze duzo czasu, czy troszke mniej.. i jakiej jakosci komorek jajowych sie spodziewac.

Prolaktyna bym sie nie przejmowala jezeli masz owulacje. Ale tutaj nasienie jest problemem nr 1, a nie owulacja.

Jesli w prywatnej klinice Cie tak potraktowali - poszłabym ich tam powystrzelac. Niestety tez mialam okazje trafic na takiego idiote, ktory chciał mnie inseminowac, a moglam tylko do ivf podchodzic.

Napisz prosze tez na tamtym watku, moze ktos Ci cos poleci, podpowie...

Mitka pamietaj ze czas leci... zrob koniecznie hsg to badanie droznosci jajowodow robione pod rtg i wstrzykuja Ci kontrast zeby sprawdzic czy drozne. Ja zrobilam dopiero po 2 iui i okazalo sie ze bylam calkiem zapchana. Mysle ze macie duzo z m do omowienia i przemyslenia ale pamietaj nie poswiecaj swoich marzen i pragnien dla niego bo nie na tym milosc polega...

reklama
Mitka ,przestań!!!!!!!! posłuchaj co napisała Niebajka i skorzystaj z tego!!!! tu naprawde duzo sie dowiesz, np o hsg (prawda Kredko) :-):-)

Do góry