reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Stacy, nie mam pojęcia. 11.08 mam wizytę, badanie estradiolu i obstawiam, ze od tego dnia puregon czy coś. Ale ile dni? U Ciebie jak to wypadło?

reklama
Tylko że ja byłam na krótkim protokole. Okres dostałam 30.06 i od 02.07 zaczęłam stymulację puregonem. 08.07 miałam się zgłosić na badania i usg. No i punkcja była 12.07 a transfer 15.07. Z perspektywy czasu poszło szybko.

Tylko że ja byłam na krótkim protokole. Okres dostałam 30.06 i od 02.07 zaczęłam stymulację puregonem. 08.07 miałam się zgłosić na badania i usg. No i punkcja była 12.07 a transfer 15.07. Z perspektywy czasu poszło szybko.

Chyba bardzo :) ja zaczelam stymulacje 17 marca a punkcję miałam 22.04 heheheh

Stacy, obstaeiam,ze od 11.08 jakieś dwa tyg musze liczyc...
Emenems, a Ty miałaś długi protokół?

A ja to nie wiwm jaki to - wiekszosc taki u mnie ma - spray do nosa 3 tygodnie a potem spray i zastrzyki dwa tygodnie i punkcja.

Ja od was sie dowiedziałam ze jest krotki i długi:)

reklama
Stacy dzisiaj Twoja kolejna beta i chyba odbierasz progesteron ?:)
Bedzie laadnie:****

Aniko co do stymulacji rzadowej. Z tego co czytalam, i u mnie sie to potwierdzilo, stymulują Cię do tego momentu, az bedziesz miala ok 10pecholi do pobrania i odpuszczają; ) z tej puli zazwyczaj sa w stanie wybrac te 6komorek do zaplodnienia. W komercyjnym pompowali trochę mocniej. No i najlepiej, jakby stymulacja trwala okolo 10 dni, nie wiecej (pozniej jakosc komorek moze spadac, czy cos). I nie jest to liczone jako czas do punkcji, bo pomiedzy masz przerwe od puregonu a robisz zastrzyk na pekniecie. U mnie 8dni stymulacji. 9 - wieczorem zastrzyk na pęknięcie, 10- antybiotyk przed punkcją, 11 - rano punkcja. Z tym, ze zastrzyki zaczelam w 2dc.
Nie sadze, zeby z Toba byly jakies większe przeboje:)

Moj kot, jak mial jechac do weterynarza, wyczuwal pismo nosem i ulatnial sie z domu na 2-3dni:D

Stacy jakiego masz pieska?:) 2,5 kg to sporo:D

Marzen jak tam noc po wyrwaniu? Ja Wam powiem, ze hardcor jestem. W krotkim czasie wyrwałam 3:D Chciałam 2 na raz, ale mam za duże zeby i sie nie zgodzono. Ostatnia mi zostala, bo nie zdążyłam juz przed ivf, bo wynalezli mi jakieś dziury w kościach (w środku byly jamy z plynem pod cisnieniem i te kosci rozpuszczaly) wiec musialam na cito sie tym zajac. 2 tyg z życia wyjete, kilo antybiotyków i ketonali, przelozone ivf itd. W kazdym razie współczuję długiego usuwania ósemek:/ koszmar rzeźnia!

Magdo a nie masz gdzieś jakiejś poradni inmunologicznej? Jakiegoś laboratorium przyszpitalnego? Tam musza robic takie rzeczy. Bo do Poznania pewnie masz kawal?:/
A brzuch sie uspokoił?

Marzen przeleciało Ci do tego wolnego :) extra :)

Lumia kiedy Twoja @ ma termin? Jak sprawy sie maja?:D

Do góry