reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Emenems gratki:))
U mnie jajeczkowania nie bylo, wiec jesli cykl nie byl stymulowany, to nawet sie nie ludzilam.. pozniej do tego niedrożność, to juz w ogóle :) ale fakt! Wtedy przytulanki nabraly innej mocy:) pojawil sie luz i przyjemnosc, a nie odliczanie i udawanie, ze nie jest to wymuszone... faceci okropnie to znosza.

reklama
Przypominajka:

LIPIEC

29 - stacy - piekny przyrost bety:) progesteron

30 - niebajka - spotkanie z Bąblem

SIERPIEN

06 - M26 - kontrola usg peknietego pecherzyka
11 - anika11 - wizyta w trakcie stymulacji
14 - zuzik85 - wizyta serduszkowa ♡♡

marzen88 - hsg

emenems no to przyjemne wiadomości:-)

lumia &&&

fakt kasy poszło ale to grosze w porównaniu z tym co wydaliśmy do tej pory.

badania robiłam w diagnostyce:

Zespół antyfosfolipidowy
LA antykoagulant toczniowy 75,00 pln

przeciwciala przeciw kardiolipinie IgG i IgM, 110,00 pln (za oba)

przeciwciala przeciw beta- 2- glikoproteinie IgG i IgM 150,00 pln (za oba)

Przeciwciała przeciw antygenom łożyska 90,00 pln

Poziom:
Wit D 85,00

Wit B12 35,00

Kwasu foliowego 35,00

Białko S 90,00

Białko C 60,00

wcześniej robiłam też przeciwciała ANA wyszły mi ujemne (nie pamiętam ile zapłaciłam)

nie ma określonych dc dla tych badań.

dziś idę do lekarza POZ po skierowanie do okulisty i poproszę też o skierowanie na tsh, potas, żelazo i co tam jeszcze na NFZ można zrobić

udanego dnia:-)

Magda, widzę, że dzisiaj kontynuwować bedziesz maraton lekarsko-laboratoryjny ;) sukcesów!

w związku z tym, że od weekendu zaczynamy remont łazienki i korytarza, staram sie pewne rzeczy uporządkowac, popakować, by potem wiedziec, co i jak. i lekko mnie to przeraza, ale cóż - powiedzialo się "a", trzeba powiedziec "b". ale bedzie sajgon!
melduję, ze po pierwszym gonapeptylu nie mam siniaka, rozmasowalam :D
na 14 ide do fryzjera zrobić coś ze swoimi włosami, oj długo już nie byłam :/

Stacy, masz już wyniki? :)

U nas na razie też nic. Szczerze to się nawet boje.

Magda pewnie tak. Przy całości te 700 zł to nic.

Ja juz po badaniach betę będę mieć dzisiaj a progesteron dopiero w piątek rano. Zastanawiam się czy iść na betę ponownie w piątek czy poczekać do poniedziałku?

aniko wyobrażam sobie twoje przerażenie. wczoraj pomagałam mojej mamie spakować kuchnię bo dziś rusza z remontem tego właśnie pomieszczenia:-) jej mina po wyniesieniu wszystkiego była:szok: ale powiedziałam jej tera już odwrotu niema:tak:

stacy &&&&

Aniko niezly armagedon przed Toba! Zycze szybkiego finiszu, bez niespodzianek:)

A siniaki niech sie zdala trzymaja;)

Magda czasami sie zastanawiam skad w labach biorą te ceny:/ u mnie koszt wit D waha sie od 80 do 125 pln. A w labie szpitala zaplacilam 40zl. Przeciez tez musza na tym zarobic, nie?

Stacy ja bym robila co 2 dni;)
&&&&&&:

Magda, myślę, że w miną przypominam Twoją mamę :D mnie najbardziej martwi to, że na prysznic to do przyjaciół bedziemy jeździć - jak za czasów studenckich kolejka do łazienki bedzie :D

U mojej mamy jeszcze remont się nie zaczął a już ma problem. Na jesień będą remontować łazienkę i klatkę schodową. Do tej pory namawiała tatę na remont a jak w końcu robią to sie martwi sprzątaniem :-)

Niebajko z tymi cenami to tak wszędzie. Każdy chce zarobić a różnica czasem jest kolosalna.

Kredko????? :-)

reklama
aniko jak u nas dwa lata temu pion kanalizacyjny wymieniali to siku chodziliśmy do mamy do pracy bo blisko, do niej się kąpać, a obiady kupowałam w barze popularnym i w tym barze pan mył mi menaszki:-D wszystko do przeżycia, a później jaka przyjemność

nie rozumiem dlaczego są takie wielkie różnice w tych badaniach. dobrze też, że w labo pani jak zobaczyła jakie badania robię to powiedziała żebym zrobiła wit B12 i że w artykule w którym czytałam o zespole fosfolipidowym był błąd w nazwie badania i ze powinnam zrobić inne.

dostałam od lekarza POZ skierowanie na wszystkie badania z nfz i zobaczymy. sprawdzimy krew mocz żelazo.
powiem wam że mam ostatnio uczucie jakbym była niedożywiona. nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. jakby mi czegoś brakowało. jem dużo, różnorodnie, a jednak jakby coś nie tak... zobaczymy co pokażą badania.
ale te w przyszłym tyg zrobię bo zaraz @ się zacznie:-)

no własnie Kredko wywołuję do wypowiedzi :-)

Do góry