reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Emenems gratki:))
U mnie jajeczkowania nie bylo, wiec jesli cykl nie byl stymulowany, to nawet sie nie ludzilam.. pozniej do tego niedrożność, to juz w ogóle :) ale fakt! Wtedy przytulanki nabraly innej mocy:) pojawil sie luz i przyjemnosc, a nie odliczanie i udawanie, ze nie jest to wymuszone... faceci okropnie to znosza.

reklama
Przypominajka:

LIPIEC

29 - stacy - piekny przyrost bety:) progesteron

30 - niebajka - spotkanie z Bąblem

SIERPIEN

06 - M26 - kontrola usg peknietego pecherzyka
11 - anika11 - wizyta w trakcie stymulacji
14 - zuzik85 - wizyta serduszkowa ♡♡

marzen88 - hsg

emenems no to przyjemne wiadomości:-)

lumia &&&

fakt kasy poszło ale to grosze w porównaniu z tym co wydaliśmy do tej pory.

badania robiłam w diagnostyce:

Zespół antyfosfolipidowy
LA antykoagulant toczniowy 75,00 pln

przeciwciala przeciw kardiolipinie IgG i IgM, 110,00 pln (za oba)

przeciwciala przeciw beta- 2- glikoproteinie IgG i IgM 150,00 pln (za oba)

Przeciwciała przeciw antygenom łożyska 90,00 pln

Poziom:
Wit D 85,00

Wit B12 35,00

Kwasu foliowego 35,00

Białko S 90,00

Białko C 60,00

wcześniej robiłam też przeciwciała ANA wyszły mi ujemne (nie pamiętam ile zapłaciłam)

nie ma określonych dc dla tych badań.

dziś idę do lekarza POZ po skierowanie do okulisty i poproszę też o skierowanie na tsh, potas, żelazo i co tam jeszcze na NFZ można zrobić

udanego dnia:-)

Magda, widzę, że dzisiaj kontynuwować bedziesz maraton lekarsko-laboratoryjny ;) sukcesów!

w związku z tym, że od weekendu zaczynamy remont łazienki i korytarza, staram sie pewne rzeczy uporządkowac, popakować, by potem wiedziec, co i jak. i lekko mnie to przeraza, ale cóż - powiedzialo się "a", trzeba powiedziec "b". ale bedzie sajgon!
melduję, ze po pierwszym gonapeptylu nie mam siniaka, rozmasowalam :D
na 14 ide do fryzjera zrobić coś ze swoimi włosami, oj długo już nie byłam :/

Stacy, masz już wyniki? :)

U nas na razie też nic. Szczerze to się nawet boje.

Magda pewnie tak. Przy całości te 700 zł to nic.

Ja juz po badaniach betę będę mieć dzisiaj a progesteron dopiero w piątek rano. Zastanawiam się czy iść na betę ponownie w piątek czy poczekać do poniedziałku?

aniko wyobrażam sobie twoje przerażenie. wczoraj pomagałam mojej mamie spakować kuchnię bo dziś rusza z remontem tego właśnie pomieszczenia:-) jej mina po wyniesieniu wszystkiego była:szok: ale powiedziałam jej tera już odwrotu niema:tak:

stacy &&&&

Aniko niezly armagedon przed Toba! Zycze szybkiego finiszu, bez niespodzianek:)

A siniaki niech sie zdala trzymaja;)

Magda czasami sie zastanawiam skad w labach biorą te ceny:/ u mnie koszt wit D waha sie od 80 do 125 pln. A w labie szpitala zaplacilam 40zl. Przeciez tez musza na tym zarobic, nie?

Stacy ja bym robila co 2 dni;)
&&&&&&:

Magda, myślę, że w miną przypominam Twoją mamę :D mnie najbardziej martwi to, że na prysznic to do przyjaciół bedziemy jeździć - jak za czasów studenckich kolejka do łazienki bedzie :D

U mojej mamy jeszcze remont się nie zaczął a już ma problem. Na jesień będą remontować łazienkę i klatkę schodową. Do tej pory namawiała tatę na remont a jak w końcu robią to sie martwi sprzątaniem :-)

Niebajko z tymi cenami to tak wszędzie. Każdy chce zarobić a różnica czasem jest kolosalna.

Kredko????? :-)

reklama
aniko jak u nas dwa lata temu pion kanalizacyjny wymieniali to siku chodziliśmy do mamy do pracy bo blisko, do niej się kąpać, a obiady kupowałam w barze popularnym i w tym barze pan mył mi menaszki:-D wszystko do przeżycia, a później jaka przyjemność

nie rozumiem dlaczego są takie wielkie różnice w tych badaniach. dobrze też, że w labo pani jak zobaczyła jakie badania robię to powiedziała żebym zrobiła wit B12 i że w artykule w którym czytałam o zespole fosfolipidowym był błąd w nazwie badania i ze powinnam zrobić inne.

dostałam od lekarza POZ skierowanie na wszystkie badania z nfz i zobaczymy. sprawdzimy krew mocz żelazo.
powiem wam że mam ostatnio uczucie jakbym była niedożywiona. nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. jakby mi czegoś brakowało. jem dużo, różnorodnie, a jednak jakby coś nie tak... zobaczymy co pokażą badania.
ale te w przyszłym tyg zrobię bo zaraz @ się zacznie:-)

no własnie Kredko wywołuję do wypowiedzi :-)

Do góry