reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzwonila pani doktor ze wyniki wrocily.. stresowala sie mowieniem mi ze beta ponizej 1 wiec ja wyprzedzilam ze wiem bo @ przyszla. Amh i paru innych nie zrobili bo nie robia jak to nazwala "specjalistycznych" badan ... zaraz bede je miala na mailu wiec posprawdzam co i jak.

reklama
Nogami, rękami podpisuję sie pod tym, co napisała Niebajka - sama pammiętam, jak jeszcze była w rekach tego szarlatana nie lekarza :/ az strach pomyśleć!! diagnostyka jest najwazniejsza - żałuję Kredko, że Ci się nie powiodło, ale teraz przynajmniej będziesz przebadana (AMH!!!), M również, więc wróżę Wam spore szanse na Wasze wspólne dzieciątko :) skupcie się na sobie, na diecie, suplementacji i będzie dobrze :) a może, jak wyluzujecie, trafi się naturlas? ;)

Niebajko, zazdro mnie bierze, ale Ty Kochana mozesz :) dbaj tam o siebie, choć wiem, że tego dwa razy Ci mówic nie trzeba :) zuch dziewczyna!!!

Zuzik, pęcherzyk jest, ciałko żółte także, więc na kolejnej wizycie pora na serduszko :) bedzie pieknie bić :)

a u mnie - słuchajcie, dzisiaj po miesiącu przyjmowania Femibionu powtórzyłam badanie tsh - nie może być za wysoki, bo utrudnia zajscie w ciazy (oczywiscie trzeba to zestawić jeszcze z innymi hormonami tarczycowymi ). lekarka przy tsh 2, 28 nie chciała przepisać euthyroxu, więc poszukałam jakiegoś leku z jodem. i powiem Wam, że tsh obniżyło mi się do 1, 46
oczko.gif
usmiech.gif
nie wiem, czy to zasługa tego leku - ale oprócz niego zaczęłam też łykac Omega. w kazdym razie wynik bardzo mi się podoba
usmiech.gif
jestem nim zachwycona
usmiech.gif

Anika poruszylas temat tarczycy.. na maila czekam dalej ale ona mi powiedziala ze ciut cholesterol za wysoki ( pewno po urlopie w pl:-)) i ze tarczyca nie za bardzo bo wyszlo 0.14 a poprzednio jak mialam robiona w kwietniu 2014 to byla 0.28 i w listopadzie 2014 to byla 0.23

Aniko
Ja zawsze mialam tsh na poziomie 2,2 nawet jak zaszlam w ciaze.
Jak bylam w dwupaku to Poprzedni lekarz Kazal mi pic wode Wysowianke I bylam w szoku, bo kolejny wynik tsh byl 1,5.
Nie wiem czy to jakis przypadek czy faktycznie ta woda takie cuda zdzialala;-)

Niebajko:-*

Kredko
Kochana tak jak Dziewczyny pisza, cyc do przodu i heja banana;-)
Bardzo dobra ta decyzja o leczeniu m! Super:-)

Stacy
Ja dalej kciuki zaciskam&&&&&

Lumia, a ta Wysowianka, to ogólnie dostępna? ;)
też myślałam, że to tsh jest ok, bo wiadomo, że interpretuje się to w zestawieniu z innymi wynikami tarczycowymi, ale wiem, ze u u niektórych dziewczyn przy wyniku powyżej 2 daje się euthyrox, by obnizyc poziom. ponoć najodpowiedniejszy jest ten około 1-1,5.

Kredka, ale które wyniki takie masz? jaka jest konkretna nazwa?

dziewczyny ponizej moje wyniki. jakby ktoras byla tak miła i pomogla w interpretacji to bylabym wdzieczna:-* bo ja to totalna noga z medycyny:eek:

Dodam ze badanie bylo robione w ostatnim dniu cyklu czyli w 24dc wtedy juz wieczorem byl zabarwiony sluz na @ a wyniki byly rano robione
1.jpg2.jpg3.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 58
  • 2.jpg
    2.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 48
  • 3.jpg
    3.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Oj widze ze cos niewyrazne. Zaladowalam z laptopa ale na telefonie ciezko rozczytac to jeszcze fotki wstawiam:-)

Załączniki

• 1437762410201.jpg
    1437762410201.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 49
  • 1437762423841.jpg
    1437762423841.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 1437762434533.jpg
    1437762434533.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Kredko, progesteron, fsh i lh, zeby były miarodajne powinny być z 2-3dc, nie widzę, jakie wyniki :/
a jaki masz ft4? tsh? prolaktyna?

Do góry