reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzwonila pani doktor ze wyniki wrocily.. stresowala sie mowieniem mi ze beta ponizej 1 wiec ja wyprzedzilam ze wiem bo @ przyszla. Amh i paru innych nie zrobili bo nie robia jak to nazwala "specjalistycznych" badan ... zaraz bede je miala na mailu wiec posprawdzam co i jak.

reklama
Nogami, rękami podpisuję sie pod tym, co napisała Niebajka - sama pammiętam, jak jeszcze była w rekach tego szarlatana nie lekarza :/ az strach pomyśleć!! diagnostyka jest najwazniejsza - żałuję Kredko, że Ci się nie powiodło, ale teraz przynajmniej będziesz przebadana (AMH!!!), M również, więc wróżę Wam spore szanse na Wasze wspólne dzieciątko :) skupcie się na sobie, na diecie, suplementacji i będzie dobrze :) a może, jak wyluzujecie, trafi się naturlas? ;)

Niebajko, zazdro mnie bierze, ale Ty Kochana mozesz :) dbaj tam o siebie, choć wiem, że tego dwa razy Ci mówic nie trzeba :) zuch dziewczyna!!!

Zuzik, pęcherzyk jest, ciałko żółte także, więc na kolejnej wizycie pora na serduszko :) bedzie pieknie bić :)

a u mnie - słuchajcie, dzisiaj po miesiącu przyjmowania Femibionu powtórzyłam badanie tsh - nie może być za wysoki, bo utrudnia zajscie w ciazy (oczywiscie trzeba to zestawić jeszcze z innymi hormonami tarczycowymi ). lekarka przy tsh 2, 28 nie chciała przepisać euthyroxu, więc poszukałam jakiegoś leku z jodem. i powiem Wam, że tsh obniżyło mi się do 1, 46
oczko.gif
usmiech.gif
nie wiem, czy to zasługa tego leku - ale oprócz niego zaczęłam też łykac Omega. w kazdym razie wynik bardzo mi się podoba
usmiech.gif
jestem nim zachwycona
usmiech.gif

Anika poruszylas temat tarczycy.. na maila czekam dalej ale ona mi powiedziala ze ciut cholesterol za wysoki ( pewno po urlopie w pl:-)) i ze tarczyca nie za bardzo bo wyszlo 0.14 a poprzednio jak mialam robiona w kwietniu 2014 to byla 0.28 i w listopadzie 2014 to byla 0.23

Aniko
Ja zawsze mialam tsh na poziomie 2,2 nawet jak zaszlam w ciaze.
Jak bylam w dwupaku to Poprzedni lekarz Kazal mi pic wode Wysowianke I bylam w szoku, bo kolejny wynik tsh byl 1,5.
Nie wiem czy to jakis przypadek czy faktycznie ta woda takie cuda zdzialala;-)

Niebajko:-*

Kredko
Kochana tak jak Dziewczyny pisza, cyc do przodu i heja banana;-)
Bardzo dobra ta decyzja o leczeniu m! Super:-)

Stacy
Ja dalej kciuki zaciskam&&&&&

Lumia, a ta Wysowianka, to ogólnie dostępna? ;)
też myślałam, że to tsh jest ok, bo wiadomo, że interpretuje się to w zestawieniu z innymi wynikami tarczycowymi, ale wiem, ze u u niektórych dziewczyn przy wyniku powyżej 2 daje się euthyrox, by obnizyc poziom. ponoć najodpowiedniejszy jest ten około 1-1,5.

Kredka, ale które wyniki takie masz? jaka jest konkretna nazwa?

dziewczyny ponizej moje wyniki. jakby ktoras byla tak miła i pomogla w interpretacji to bylabym wdzieczna:-* bo ja to totalna noga z medycyny:eek:

Dodam ze badanie bylo robione w ostatnim dniu cyklu czyli w 24dc wtedy juz wieczorem byl zabarwiony sluz na @ a wyniki byly rano robione
1.jpg2.jpg3.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 61
  • 2.jpg
    2.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 52
  • 3.jpg
    3.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Oj widze ze cos niewyrazne. Zaladowalam z laptopa ale na telefonie ciezko rozczytac to jeszcze fotki wstawiam:-)

Załączniki

• 1437762410201.jpg
    1437762410201.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 52
  • 1437762423841.jpg
    1437762423841.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 1437762434533.jpg
    1437762434533.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Kredko, progesteron, fsh i lh, zeby były miarodajne powinny być z 2-3dc, nie widzę, jakie wyniki :/
a jaki masz ft4? tsh? prolaktyna?

Do góry