reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Moje maleństwo ma sie dobrze, jest w idealnym miejscu w macicy, ma 7mm i zgadza sie wiek ciazy z ivf czyli 6t3d dzis.

Kazał brac 50 luteiny 3x1, jak nie ma plamien bo jest ok, za dwa tygodnie przejsc na setkę bo wtedy spada naturalna produkcja. Taka sytuacja :)

Tętni juz jest maz nagrał :) smiga jak dzikie.

Objawów ciążowych typowych nie ma oprcz bylejakiego samopoczucia rano.

reklama
Niebajka no u nas sie on tarty nazywa:-) i tez go uwielbiam tylko ja robie ciasto biale i ciemne i mroze i na tarce scieram pierwsze jasne potem powidla sliwkowe lub owoce potem ciemne potem piana i na to jasne ciasto:-)

A w zeszlym roki odkrylismy szukajac grzybow ostreznicowy raj i znalazlam w necie przepis na cos podobnego jak ten kruchy tylko owoce ida na piane do ktorej dodaje sie olej! I wlasnie kupilam jagody i bede go ribic w wersji z jagodami:-) moj m w zeszlym roku tak to ciasto z jezynami polubil ze co weekend jechalismy rano na jezyny i 4 razy z rzedu go robilam!!
Gdyby ktoras chciala to wysle przepis:-)

Emenems gratulacje! Łzy wzruszenia były?;-)

Kredka to zarzuc przepisem :-) bo plesniaka uwielbiam i jestem mistrzem w rodzinie w jego pieczeniu :-) jak to coś podobnego to warto spróbować

Ale tu smakowicie za sprawą ciast i koktajli;-) też lubię te że szpinakiem,pycha ;-)

Emenems, piękne wieści przynosisz;-) niech Fasolek ładnie rośnie!

Smerfeta, Kasik, muszę sięgnąć po te książki;-)

Magda, dzięki za mailową przesyłkę!

Marzeń, uściski i pozytywne myśli przesyłam;-)

Niebajko, pracusiu, mam nadzieję,że dzisiaj odpoczywasz :-)

My dziś mieliśmy maraton po marketach budowlanych, planujemy remont łazienki i poki co zakupilismy po jednej płytce podłogowej i sciennej:-D no i zhaczylismy o ikea-pare drobiazgów i leżak na balkon;-) właśnie na nim siedzę i do Was pisze;-)

Smerfeta - no nie :D ja jakas dziwna jestem - chyba łzy wylałam przy każdej miesiaczce przez ostatnie 4 lata :) ale ginekolog zawołał meza i kazał mu nagrywać na ekranie nasza szalona fasole hahahaha ogolnie sie cieszymy - zasłużyłam na loda z maka hahahaha

Smerfetko - dziękuje, właściwie to się później zastanawiałam czy to nie była mowa o tej książce. :-D

Emenems strasznie się cieszę że wszystko w porządku, no to niech mały fika koziołki.

Magda czasem można sobie pozwolić na małe szaleństwo, ja lubię ciasto z rabarbarem mojej teściowej. Naprawdę dobre robi. :tak:

Anika ja osobiście lubię remonty, czas wykańczania pomieszczeń u nas w domu był chyba najlepszy. Nam w sumie zostało jeszcze dużo pracy z zewnątrz, chcielibyśmy zrobić fasadę ale ciężko powiedzieć jakie koszty nas czekają. :tak:

Jest po 20 maja a ja palę w kominku, bo jest tak zimno. Co my mamy z tego lata? Za chwilę październik i znowu zima. Nie mam już siły. Nic w ogródku nie urośnie bo nie ma słońca tylko deszcze. :wściekła/y:

Smerfeta koniecznie daj znac jak sprobujesz;-)

CIASTO Z JEZYNAMI (lub innymi owocami)

Kruche ciasto:
2,5szl maki moze byc krupczatka
250g zimnego masla
2 lyzeczki proszku
3 lyzki cukru pudru
5 zoltek
Ciasto zagniesc ( zimne maslo mozna na tarce zetrzec) potem ciasto podzielic 30 / 70% i zamrozic.
Wieksza czesc zetrzec na tarce piec 190° 20min ostudzic.

Piana:
5 bialek
1 szkl drobnego cukru
16g cukru waniliowego
80g budyniu w proszku bez cukru (smietankowy/waniliowy)
1/2 szkl oleju

Bialka ubic z odrobina soli, dodac cukry, budyn i miksowac. Na koniec struzka wlewac olej.

Piane wylozyc na podpieczony spod dac owoce na piane i lekko je wcisnac. Zetrzec reszte ciasta na gore.

Piec 40 min w ok 180-190°

Ostatnia edycja:
Stacy przesylam Ci sloneczko bo u mnie nawet ladna pogoda ale rozmawialam z rodzicami i mowia ze paskudnie jest i zimno u Was:-(

reklama
Stacy dzis u nas pieknie akurat ale pare dni temu tez musiałam troche w kominie poopalac:) bedzie lepeiej

Czyli kredka u ciebie jak u mnie ładnie dzis :) u nas długi weekend , Poniwdzialek wolny-zielone świątki - chyba bedzie grill.
Dzis zrobiłam sobie odpoczynek dietowy był juz kebab z buła i sosami, hamburger i dwa batoniki :D

Do góry