reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?


  • Wszystkich głosujących
    295
Emenens cudowne wiesci!!! Baaardzo sie ciesze:)) teraz rosnijcie nam zdrowo!:*

Nooo dziewczyny tarty/plesniak/skubaniec ubostwiam:) widzialam tez wersje z kakao, ale szczerze mowiac nigdy nie jadlam:p wersje z olejem w pianie tez robiłam, i mega się dziwilam "jak to wisnie na wierzchu? Nie klapnie piana?" Bylo bardzo dobre, tylko przepis gdzues zapodzialam.. takze usmiecham sie;)

Jarmuz jest cudowny! Ma tyle witamin w 1 gramie, ze chyba zadne warzywo tylu nie ma. Bylby absolutnie doskonaly, gdyby lepiej smakowal:) jest piekny wizualnie i dostepny z ogrodu nawet w zimie, wiec warto go docenic:) a w koktajlach daje rade:) kolezanka mnie zarazila. Takze Madziu wprowadzaj to dobrodziejstwo do swojej diety, jak tylko wyrośnie:)

A propos ogrodka... wklejam wam zmutowana naturalnie rzodkiewke ze swojej hodowli. Najwieksze egzemlarze juz zjedzone;) pikantna jak cholera i zadna nie jest pusta w srodku:p i tak mi mija dzisiaj dzien.. z samego rana bylam z kolezanka na plotkowej hybrydzie, pozniej w castoramie co prawda po klej do kafelek i oczywiscie musiałam wyjsc z kwiatkami:D a pozniej dzialeczka u tesciow i teraz czyszcze plony i robie pyszne pysznosci ♡♡♡


Aniko zazdroszcze wybierania kafli, kocham takie rzeczy:D i sklepy budowlane:) zaluje, ze mam tylko jedna lazienke... i mieszkanie, a nie dom.. ale jest do czego dazyc;)
Wczoraj urwalam sie o 19 z pracy, po 12h spiny mialam serdecznie dość, ale w nagrode N. zabral mnie na sushi;)
Skrobne priva wieczorem :*
 

Załączniki

  • 1432396128517.jpg
    1432396128517.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Kochana prześle ci super przepis na jarmuz bo tez nie miałam pomysłu co z nim a mega zdrowy i znalazłam przepis z olejem sezamowym i sosem ponsu( ja go sama robie wg trgo przepisu tam jest) rewelacja !!! Mowie ci :)


Ja oczywiscie ze wszystkiego wybieram sama kapuche z ponsu :) rewelacja- jarmuz mięknie i minute

» Salma sashimi med ponzusaus
Tu przepis na ponsu sos a tutaj cały na jarmuz
1 Minute Kale I Debbie Wong's Wok and Gong - YouTube
 
Kochana prześle ci super przepis na jarmuz bo tez nie miałam pomysłu co z nim a mega zdrowy i znalazłam przepis z olejem sezamowym i sosem ponsu( ja go sama robie wg trgo przepisu tam jest) rewelacja !!! Mowie ci :)


Ja oczywiscie ze wszystkiego wybieram sama kapuche z ponsu :) rewelacja- jarmuz mięknie i minute

» Salma sashimi med ponzusaus
Tu przepis na ponsu sos a tutaj cały na jarmuz
1 Minute Kale I Debbie Wong's Wok and Gong - YouTube
 
niebajko ale masz piękne te rzodkiewki, moje są daleko w lesie przez tą pogodę. :wściekła/y: w tamtym roku już były.

Co do pogody to ja ją sprawdzam codziennie z nadzieją na zmianę. Do 5 czerwca, maja być u mnie tylko 3 dni słoneczne a tak burze i deszcze. Temperatura nie przekracza 15 stopni.

Powiem szczerze że nie jadłam tego pleśniaka, ale chyba będę musiała zrobić skoro tak wszyscy zachwalają. :-)
 
Ja jestem specjalistą w ciastach których piec nie trzeba, czyli na biszkoptach lub herbatnikach :) boje się ze inne mi nie wyjdzie :D
Mój M dziś miał kupić koperek w sklepie do młodych ziemniaków a kupił duży szczypior z cebulka której nie lubimy.
Emenems bardzo się ciesze ze dobrze się czujecie :)
Niebajko jesteś pracoholik :p
Ja czekam na wakacje bo będę mieć 1,5 miesiaca wolnego.
 
Stacy no to faktycznie kiepsko z pogoda:(

Ciast koniecznie wyproboj! Nie slyszalam zeby komus nie snakowalo:p chyba zaraz upieke noo!!

A moge dac mrozone wiśnie Kredko na ta piane? Czy powinnam rozmrizic i odsączyć? Bo chyba dawalam takie zamrizone kiedyś, ale nie jestem teraz pewna!

Emenems dziękuję bardzo! Wujek Google pomógł mi szybko rozszyfrować, to czego nie moglam skojarzyc. Na bank wypróbuję! Takie trochę dopieszczone wakame z podsmazonym jarmuzem:) ocet ryzowy, sos sojowy.. mije smaki :D z chili musze tylko uwazac coby nie przesadzić :)
 
Emenems a jakbys miala chwilke to daj znac o tej diecie;-) bo znowu ciasto robie;-)

Niebajka no mega wielka!!!! Takiej jeszcze nie widzialam:-)
A przepis ten co wstawilam wczesniej wlasnie na ten z piana pod owocami ale wpisze Wam tu jeszcze na ten tarty ( przepis ma chyba ze 100lat)

PLACEK TARTY (PLESNIAK):
375g masla
6 zoltek
60g cukru
560g maki
22g proszku
1/ buteleczki olejku arakowego

Piana:
6 bialek
1 szkl cukru

Ciasto po wyrobieniu podzielic na ok. 35 i 65% do mniejszej dodac 1i1/2 lyzki kakao a do drugiej 2 lyzki maki.
Z bialego ciasta urwac mniejsza czesc i zamrozic 3 kule
35%kakao 50% jasna 15%jasna

Na tarce zetrzec jasna duza czesc na to powidla lub owoce potem starta ciemna potem piana i starta jasna mala
 
Niebajka mysle ze jak najbardziej tylko daj je od razu z zamrazalnika zanim wode puszcza.
Stacy no te ciasta nie moga sie nie udac:-) wiec ja szczerze polecam! A ten tarty to najbardziej lubie z powidlami sliwkowymi ale w sezonie to mozna wszystko dac.

Aaa zapomnialam dodac ze na ten tarty(plesniak) dalam przepis na wieksza brytfanke bo to juz powiekszony o 1/2 porcji. W oryginale bylo: 250g masla 4 zoltka 40g cukru 2.5szkl maki 15g proszku itd
 
Widzisz kredka znowu zapnialam !!! Teraz jak z nami juz wszystko ok bede lepsza koleanka obiecuje - ja wlasnie loda z maka wciągnęłam ... Rozgrzeszono hahaha weekend
 
reklama
emenems wspaniałe wiadomości. Gratuluję przez duże Gy:-D

nikt nie musi mnie przekonywać do jarmużu odkryłam go w zeszłym roku. wiem, że mega zdrowy. w tym roku mam zamiar spróbować go zrobić jak szpinak do makaronu. lubię eksperymentować

tak piszecie o ciastach. wpiszcie sobie w google ciasto leśny mech mam ślinotok. czekam na truskawki i z truskawkami zrobię.

muszę powiedzieć, że ledwo żyję ale grządki mam śliczniusie. zadowolona jestem. teraz wypachniona czekam aż mąż wróci i.... pooglądamy eurowizję:-D



dziewczyny macie już jakieś plany urlopowe?
 
Do góry