reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
stacy
mocno zaciskam kciuki

lumia
poczytałam co piszesz. smutno czytać, że macie takie problemy. nie potrafię Ci nic poradzić, nie wiem jak ja bym postąpiła. ja w sytuacji konfliktowej cofam się do swojej skorupki i przeczekuję. gdybym jednak poczuła, że sprawa zaszła za daleko nie odpuściłabym. zmusiłabym do rozmowy.
jedno jest pewne. musisz walczyć.

ja czuję się ok. nie dzieje się nic niepokojącego. leciutko pobolewa mnie brzuch, ale powtarzam sobie, że maluszek jednak jest we mnie. byle do wtorku :-)

reklama
Lumia!
Nie ma chyba dziewczyny na forum, ktora nie mialaby problemow w lozku przez starania;) a jesli taka jest-to zazdroszcze i jej za to nie lubie :p (żart oczywiście!:p chylę czola!)
Bardzo staralam sie nie wywierac presji na moim N., ale to jakoś tak samo przez się wychodziło.. nie bylam w stanie tego powstrzymac! Oczywiście efekt byl wiadomy... unikanie łóżka, udawanie zmeczenia, znudzenia.. pozniej frustracje i wyrzuty, ze ma dość mojego liczenia, słuchania o mozliwej owu, sexie na zawolanie, jak w zegarku.
Praca nad tym, zeby wszystko wrocilo do normy nie jest łatwa,bo wina lezy po dwoch stronach. Trzeba wyluzowac, ale latwo powiedzieć - gorzej wykonac! Faceci to niezle wrazliwce, tylko udaja twardzieli!
Szczerze? Tak naprawde nasze pozycie dopiero niedawno wrocilo do normy.
Ale zawsze, ale to zawsze pomagaly nam wyjścia ze znajomymi/do znajomych. Zmiana otoczenia,odciagniecie uwagi od zycia codziennego. Temat zastepczy. Wtedy zawsze pojawial sie luz i bylo milo:)
To wszystko jest normalne i jestem pewna ze podolacie!

Stacy bardzo sie ciesze i zaciskam kciukasy:) oby dni do bety szybciutko zlecialy:)

Co do ivf, ja bym sie powaznie zastanowiła. Oczywiscie najpierw szczegoly, ale rozwazylabym ta opcje na pewno. Jak będziesz wiedzieć cos blizej, to daj znac;)

Marzen w takim razie oczekujemy czwartku:)

Ostatnia edycja:
Lumia to są ciężkie tematy i trochę je znam. Nam pomógł seksuolog. Zapytaj M czy możecie szczerze pogadać, czy może pasowałoby mu takie umawianie się na sex że np dziś o godz 19. Przygotujecie sobie pokój, no i siebie ;-)
Jeśli Twoje pomysły nie trafią, zaproponuj wizytę u seksuologa, to nic złego a czasem człowiek lepiej otworzy się przed taką osobą, podpowie Wam coś, co będzie bardziej trafione dla Was

U nas dziś wszystko na głowie bo akumulator padł i plany się rozplanowaly :(

No ja szczerze mowiac troche sie na ivf zdecydowałam przez to bo nawet jak sobie obiecalam ze nie bede mowic mezowi ze jest owu to i tsk było sztucznie bo niestety owu miałam w nasz pracujący weekend na nocki i to masakra była....
Moze poszłam na łatwiznę ale nie chciałam wyładować z dzieckiem po rozwodzie albo z facetem z którym jux mnie nic nie laczy bo sie wszystko posypało .... Za ważny jest dla mnie udany sex w związku jednak i nie jedtem w stanie przedłożyć wszysto nawet chęć posiadania dziecka nad dobrze stosunki fizyczne i psychiczne z mezem

MagdaM a jak wczoraj tesciowa? Dbaj o siebie, bol brzucha i brak plamien to dobry znak! Wierze mocno!

Smerfeta super pomysl z tym umawianiem sie;)
Zlosliwosc z tym aku:(

Anika, jak Twoje przeziebienie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzięki za kciuki :-)

Lumia - mialam dwie IUI, byc może ta druga nie była potrzebna. Chociaż wolę o tym nie myśleć. Skupiam sie na tym by sie udało ;-)

Jeżeli będziemy podchodzić do in vitro to dopiero w lipcu. W czerwcu mam ślub brata, akurat tak jak pownnam być w klinice i lekarz powiedział by na spokojnie poczekać do lipca.

Magda
I w tej odslonie zdecydowanie bardziej mi sie podobasz;-) super!!!:-)

Smerfetko, Niebajko
Bardzo Wam dziekuje:-* Nawet nie wiecie jak mnie na duchu podniosly Wasze posty:-)
Niebajko rozwalilas mnie stwierdzeniem o parze bez problemow przy starankach;-)
Smerfetko cos w tej wizycie u seksuologa jest...teraz mi sie przypomnialo, ze nawet moj m o tym wspominal.....a to powinno mi dac do myslenia.....

Zdecydowalam, ze musimy pogadac - szczerze!

Ememems
Zgadzam sie z Toba. Tez zdecydowalismy szybko o iui zeby wlasnie nie doszlo do sytuacji, ktora opisujesz...niestety w tym miesiacu cos peklo....

Emenems ja czasem tez próbowałam oszukiwac N. ze owu nie teraz, albo ze w tym cyklu nici ze staran. Ale i tak bylo slabo bo w koncu albo sie zdradzilam, albo on sie zorientowal, albo i ja nie mialam z tego przyjemności.. takie to przykre.
Lumia jesli nie będziecie mogli sobie poradzić, po rozmowie to moze faktycznie sexuolog by Wam pomogk.

Lumia, jesli Twoj M wspominal o sexuologu to wielki medal dla niego! Teraz jestem pewna na milion% ze dacie rade!

Mnie tesciowa podtrula na obiedzie :/ moje jelita umieraja:/

Ostatnia edycja:
reklama
Niebajko cóż to takiego jadlas? :-)

Lumia szczerość to podstawa. :-)

Kurcze miałam taką straszną ochotę na kurczaki z KFC, ze na mówiłam mezusia i poszliśmy i wiecie co? Wcale nie zjadłam ich ze smakiem :-) chyba mam już za dużo w tyłku :-)

Do góry