reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pole, u mnie to był bardzo specyficzny cykl i może stąd te przesunięcia. Z racji tego, że szykowalam się iui od 3dc miałam włączony puregon 75j. Wzięłam tylko 3 zastrzyki i przerwałam stymulację (w porozumieniu z lekarką), bo mieliśmy w rodzinie pogrzeb na drugim końcu Pl i nie dałabym rady z usg codziennym. W 15dc poszłam sprawdzić, co tam się dzieje - był jeden wiekszy pecherzyk. W 18dc go nie było, ale był jeszcze jakiś mniejszy - od 19dc przez 10 dni gin kazała brać duphaston, żeby się torbiel nie zrobila z tego mniejszego, brałam go do 28dc - zazwyczaj @ dostawałam 2-3dni póxniej. Dziś jest 38dc, a @ nie ma - beta z piątku zerowa, więc to nie ciąza. Jutro idę na usg, bo już mnie to denerwuje.

A Ty powtórzyłas betę?

Marzen, po cichu gratuluję :) zrób betę :)

reklama
Ale tu milo jak takie pampersowe tematy. Maluszki niby takie bezbronne, ale preferencje co do spania juz jasno okreslone;)

Stacy, Diore kiedy testujecie? Co mam wpisac do kalendarium? :p

Marzen na bete zasuwaj!;)

Co do horoskopów to nie wierze za sprawa mojej pani od ang, ktora to opowiadala nam o swojej tworczosci do gazet:p zapraszala do siebie znajomych na kawe i przy okazji sklecali jakies wrozby;)
Co do osób, ktore wróżą to juz inna sprawa..

A wiadomo dokladniej co to za lek na te skurcze?

Lumia u mnie przed iui zalecenia takie same jak przy ivf min 3 dni wstrzemięźliwości;)

niebajko - pewnie pojde na bete 28/29 maja. Zobacze jeszcze dzis czy sa jeszcze pecherzyki czy juz nie ma. Co do lekow to wczoraj zdalam sobie sprawe ze naprawde wiem tylko powierzchowne info. Dzisiaj jeszcze widze sie z lekarzem, postaram sie dopytac. Ale powiem szczerze, ze raczej nie bedziemy podchodzic do tego testowego. Gdyby to byly leki stymulujace to w ogole bym sie nie zastanawiala. A tak sama nie wiem. Ale boje sie negatywnych sktkow.

odnośnie tego leku na skurcze nie pamiętam jego nazwy. ale kiedy przed moim transferem pisałyście o magnezie, relanium i tp to ja oczywiście zapytałam moją dr to powiedziała żebym magnez brała i wspomniała, że jest jakiś lek który jest w fazie eksperymentów jeszcze i że w naszej klinice go nie stosują tylko jeszcze obserwują.

Dziewczyny na bete 21 powedruje :) ale test moze jutro zrobie. Mam watpliwosci teraz czy to nie pregnylowa kreska. Ale mialam 500 j wiec na chlopski rozum powinno go juz nie byc. Okaze sie .

Stacy a na rządowe ivf w razie co zalapiecie się? Bo jak tak to olac te testowo eksperymentalne

Marzen a ten test z porannego moczu? trzymam kciuki, niech idzie ku dobremu ;-)

Smerfeta i Milena moze dokonczymy dyskusje na watku mamusiek bo tu chyba nie bardzo stataczkom sie o tym czyta? Dokoncze tylko temat, Smerfeta a Alunia nie placze jak jej pieluche zmieniasz przed jedzeniem? Junior budzi sie z placzem, ze chce jesc wiec juz wieki trwa przygotowanie mleka a co dopiero zmiana pieluchy, pewnie darlby sie w nieboglosy a przy jego przepuklinie nie moge pozwalac mu plakac.

reklama
Do góry