reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Lumia - miałam badany estradiol i LH. Nie pamiętam jednostek ale estradiol 477 a LH 52. Ostatnio miałam LH 55 i na drugi dzień juz pęcherzyka nie było. Co do IUI to dzis placilam 820 zł. Nie wiem jak będzie jutro ale myślę ze tak samo.

Dzieki Stacy;-)
Z ciekawosci, po pon wizycie zrbie te badania;-)

Ememems
Moj lekarz twierdzi, ze optymalnie to 3dni przed, a pozniej wstrzemiezliwosc...
Faktycznie byla roznica w nasieniu. Pierwsza robilismy przy 3dniach wstrzemiezliw, druga po 1,5. Oczywiscie na korzysc naienia przy 3 dniach... tylko tak mysle, ze wtedy mniejsze szanse na dodatkowa armie W pogotowiu:p

Mileno a co Ci z tym albumem nie wychodzi?
Jechalam dzisiaj przez hektary pięknych polskich rzepakowych łąk, rozczulilam sie, bo M zawsze w nich zakochany. Ale myslalam dzisiaj o Tobie w związku z tym rzepakiem;)

Pole no właśnie nie mogę w ogóle znaleźć zakładki "stwórz album" lub cokolwiek podobnego.
A ja pamiętam że w tamtym roku też byla mowa o rzepaku, Bieszczadach i o Twojej lawendzie i pierwszym Waszym wyjezdzie na pola lawendowe. Całuje cie mocno

Kasik ja juz odpuscilam zmianę pampersa w nocy jakiś miesiąc temu.Używam pampers premium i nic młodemu nie jest. :) nie potrzebnie się tylko "mocnej" wybudzał. A ty smerfeta zmieniasz?
Edit
A i odbicie u nas ostatnio odbywa się ma brzuszku. Padiatra podpowiedziala bylam sceptyczna bo dawniej wręcz byl zakaz po jedzeniu na brzuch.Sprobowalam, nie zwymiotowal tylko pieknie mu się odbiło i teraz w nocy tylko tak go odbijam.
Jej on tu śpi a dopiero co rok temu jeździłam do Białegostoku. Czas zapieprzaaaaaaaaa :)

Ostatnia edycja:
Milena wczoraj mi wlasnie znajoma podpowiedziala, zeby nie zmieniac pampersa w nocy. Dzisiaj sprobowalam i od godz 24 do 6 rano nie zmienialam ale pampers byl bardzo napompowany i skora byla lekko wilgotna, mimo, ze uzylam bialego pampersa. Wczoraj polozylam Juniora na brzuszku, zeby cwiczyl miesnie a on zasnal ;) pierwszy raz sie to zdarzylo. Czy dziecko moze spac na brzuchu? Caly czas podchodzilam sprawdzac czy oddycha ;)

Pewnie że może. Tylko trzeba właśnie pilnować. W nocy bym się bała. Ja swojego przekładam tak po pol godzinie bo mi się wydaje że tak nie całkiem mu wygodnie. Jednak na boczku i na plecach ma większą swobodę ruchu.

Milena ja nie spie na brzuchu i moze dlatego mi sie wydaje, ze dziecku niewygodnie ale przeciez niektorzy dorosli tez spia na brzuchu ;) Na noc tez bym sie bala, to bylo wieczorem, na kanapie przed tv, widocznie nudny film byl, ze Junior zasnal ;) No i w ogole nie chce lezec na boku, jak go poloze od razu sie przekreca na plecy. Wczesniej podkladalam mu klin z pieluszki ale walczyl z nim wiec skapitulowalam ;)

reklama
Ala też nie chce na boczku spać. Jak mała budzi się w nocy zmieniam najpierw pieluche, potem karmię, a potem jest bekniecie albo czasem go nie ma bo mała zasnie przy pionizacji. Coraz częściej przesypia 6 godz ale np od godz 19 więc nie śpię razem z nią. Nie wyobrażam sobie nie zmieniać pieluchy, tym bardziej że często jak mała rozbudza się to robi kupę :)

Do góry