reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zrobila się dyskusja o nospe :) wzięłam tylko jedna wiec dawka duża nie była a poza tym czuje ze w ciąży nie jestem. Tez jestem za Tym by w ciąży nic nie brać nawet kawy:p
Beti jak się czujesz?
Czy któraś w tym tyg podchodzi do czegoś? Bo się gubię :/

reklama
dzięki czuję sie świetnie :) jutro wizyta u gina :) może powie płeć drugiego maluszka :)a jak nie to za trzy tygodnie mam drugie prenatalne ,tam to już mi na pewno powiedzą :) :-) a tak po za tym to już strasznie chciałabym zobaczyć moje szkraby,ciekawe jak to będzie,ostatnio takiego malucha miałam 16 lat temu,mam nadzieję że sobie wszystko przypomnę :) i dam radę :)

Hej piekne!
Zalatwilam sie na amen..
Dziekuje za porady:)))
Robilam okłady z lodu i mam krople do oczu... jesli jutro nie bedzie poprawy, to pojde do okulisty. Martwie się jak jutro dam rade w pracy:/ bardzo wytezam wzrok.

Stacy rumianek moze fajnie relaksować oko, ale w przypadku podrażnien moze je poglebiac niestety..:/ zawsze mi mama mowila "tylko nie rumianek, bo zaostrzysz", pozniej gdzies doczytałam, ze w rumianku i herbacie sa jakies garbniki, które moga alergizowac, czy cos.. takze ostrożnie;)

Kredka nam 1:1, chcialam zeby byle naturalne. Poszlam zrobić grzecznosciowo.... teraz zaluje strasznie, bo mam swoje naturalne rzęsy bardzo ladne. Czarne, geste, długie... szoruje nimi o okulary przeciwsloneczne. Jak pomaluje tuszem w weekend, to juz w ogole szal, jak doczepione... ehh nigdy wiecej takich głupot! :(

A z ta nospa to ja uwazam, ze wszystko w granicach rozsądku! Nie mowie zeby lykac garściami, zwlaszcza w ciazy!! Bo każdy lek w ciazy to ryzyko. Natomiast w przypadku kiedy zarodek ma sie dopiero implantowac, albo jest w trakcie. szkodliwość jest wtedy bardzo niska bo nie ma jako takich "polaczen" z organizmem matki, a macica moze tymi skurczami "wypluc" zarodek. Mi podczas transferu strasznie dlugo grzebali w macicy przez zrosty i przypuszczam, ze to moglo byc powodem skurczy. Lekarz mowil ze gdy będą występować, to mam brac no-spe.. skurcze mialam okropne, w ogóle nie puszczaly...budziłam sie ze scisnieta macica i szlam tak spac:/ jak teraz o tym mysle, to przeciez nie moglo sie udac..
Emenems, jak najbardziej musi cis w tym byc.tyle dzieci jest teraz rehabilitowanych z powodu oslabionego napięcia miesniowego, ze szok!

Anika przykro mi, ze nie mozesz jechać ... glupia sytuacja:( no nic.. czekamy w takim razie dalej.. a za 3 tygodnie Twoja wizyta w Gamecie :D odliczam kochana!!

Dziewczyny moze napiszcie kiedy macie wizyty, testowania itd?:) zrobimy jakis ladny kalendarz, co?

Beti zazdroszczę pozytywnie! Na pewno dasz rade, takich rzeczy sie nie zapomina! W takim razie kciuki za wizyte:)) i oby dzidzue ladnie się pokazały; )

Ostatnia edycja:
trochę się martwie bo czuję ruchy tylko z jednej strony :( może drugie bardziej leniwe :O a może nie zaczynaja kopać w tym samym czasie ,jutro się dowiem :) mam nadzieję ze bedzie ok :)

Emenems zarówno ja, jak i moja koleżanka, zaszlysmy na dostinexie. Co do nospy to fakt że może powodować obniżone napięcie mięśniowe ale na ciezarowkach po ivf może tylko jedno dziecko ma obniżone napięcie a chyba każda po ivf na tamtym wątku brała nospe więc nie taki diabeł straszny ;-)

reklama
Niebajko, czerwone oczy jak u krolika masz? ;) się załatwiłaś!!! mam nadzieję, że krople pomogą, idz koniecznie do okulisty jutro, albo dzisiaj podjedź jeszcze na izbę przyjęć. ja kiedys w niedzielne popołudnie trafiłam na izbe przyjęć i do okulisty, bo juz patrzeć nie moglam i taka byłam obolala. okazalo sie, że było to uczulenie na kredkę do oczu. przepisali lek, zero makijażu i do dzisiaj spokój. oczywiscie kredek używam, ale innych.co do rzęs, to ja też o okulary przeciwsłoneczne szoruję hahah

słucha, @ brak. zawsze miałam jakies plamienia przed, a teraz opórcz bólu brzucha (typowego jak na @) nic. ale to zapewne wynik stresów, leków i tej calego kołowrotka z wycieczką, kombinowaniem itp

co do nospy - wszystko z glową - kazdy ginekolog powie, ze z przeciwbólowych paracetamol a rozkurczowo nospę. wiadomo, nie w ilościach hurtowych i nie na każde zawołanie brzucha ;) rozwaga, jak we wszytskim!

diore, stecy, widze, że męzowie dali Wam do wiwatu,ale wszytsko juz naprostowane! cieszę się! czasem takie wyrzucenie z siebie daje duzo dobrego, wierzę, że u Was tak bedzie!

Beti, to koniecznie daj znać, co po wizycie! niech sie Maluchy do mamy usmiechaja :)

Pole, Enni, jak Wam?

Kredka, dobrze, że polipów nie ma! ze zgrozą czytałam o zachowaniu tego lekarza... ;/

Do góry