reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
kredka ale numer.. :D co za typ!
Ja dziś okropnie pokłóciłam się z m.. mieliśmy imprezę i trochę w końcu się napił.Przez iui ciągle sobie odmawiał. Trochę dużo wypił, zaczął mi mówić,żebym go zostawiła,bo przez niego nie mogę mieć dziecka,żebym znalazła sobie młodszego,że jest do niczego itp. Próbowałam tłumaczyć ale wiecie jak z pijanym się rozmawia, w każdym bądź razie, efektem jest wielka awantura.
Jestem zła i trochę mi przykro.

reklama
czytam co piszecie o lekarzach. ja jestem zupełnie inna. gdyby mi lekarz powiedział, że pokarze mi jak to się robi strzeliłabym go w pysk i nigdy więcej nie poszła do niego. ja poprostu nie lubię takich żartów.

Agaawa
Piotruś ładniutki:-)

niebajka
dziękuję za kciuki. pomaga myśl, że dobrze mi życzysz:-)

emenems
zgadzam się z Tobą. musimy się wspierać. wzajemne oskarżanie nic nie daje.

u nas np wszystko się zmieniło. do kliniki leczenia niepłodności bo M. miał słabe nasienie, w w toku starań i pogłębionej diagnostyki okazało się, że to moje komórki są do dupy, że ja się nie zapładniam. stresujemy się, ale mimo zgrzytów mamy plan i razem do przodu. tego Wam wszystkim życzę.

diore
pamietam taki dzień, że mój M też po przyjęciu sporej dawki alkoholu zaczął bredzić w tym temacie. powiedziałam , że może to dobry pomysł i żeby poszedł spać a ja sobie przemyślę. poszedł spać ja sobie nie przemyślałam:-) i nie było awantury:-D

udanej niedzieli dziewczyny:-)

marzen to żeby to był ten ból &&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Wydaje mi sie ze te badania głównie tylko u kobiety bo to ona ma przyjąć zarodek. Mój M miał robione trochę inne badania, głównie szczegółowe badania nasienia - też u immunologa

Magda ja też do takiego gina bym nie chodziła

Marzen nospa nie zaszkodzi a nawet może pomóc

Ostatnia edycja:
Niebajka Smerfeta juz Ci wszystko ladnie wyjasnila. Ja moge dodac, ze moj doktorek sam wpadl na pomysl komorek nk, zrobilam i wyszly za wysokie, tzn w normie ale dla staraczek powinny byc ponizej 12.
Zapisal delikatny steryd na miesiac, niestety wyniki sie nie poprawily wiec wyslal mnie do immunologa. A ze wizyta platna i wszystkie badania platne to zrobilam najpierw na wlasna reke badania, ktore ta sama pani doktor zalecila Smerfecie i poszlam juz z wynikami. Pani doktor byla zdziwiona ale tym sposobem zaoszczedzilam troche czasu i pieniedzy. Dostalam silniejszy steryd i sie udalo :) Genetyke tak jak Smerfeta robilam na nfz, troche to trwalo ale do drugiego podejscia juz wiedzialam na czym stoje. W Invikcie byla promocja i mozna bylo zrobic panel nieplodnosci prywatnie za niewielkie pieniadze ale nie wiem czy jeszcze jest. Kariotypy oczywiscie tez robilam, szczerze powiedziawszy jeszcze nie slyszalam, zeby komus wyszly zle. Ja mam ta sama mutacje co Smerfeta, podobno 40% ludzi ja ma.

Mnie tez boli kregoslup, Junior ciezki ale staram sie go zbyt czesto nie nosic. Ja mam skolioze i myslalam, ze w ciazy bede miala problem ale nie bylo zle. Teraz to nie wiem czy to po znieczuleniu czy po prostu od spinania sie przy opiece nad Juniorem.

Diore po alkoholu puszczaja hamulce i mowimy to czego nigdy nie powiedzielibysmy w twarz na trzezwego. Najlepszym rozwiazaniem jest nie drazenie tematu w tym stanie tylko powrot do tematu na drugi dzien. Gwarantuje, ze w ogole nie bedzie chcial o tym rozmawiac ;)

Dziekuje dziewczyny za pomoc! Teraz juz wiem co i jak, i w którą strone szukac;) pytalam o te kariotypy bo slyszalam, ze tylko u 1-2% ludzi wychodza jakies dziwne rzeczy i w sumie to potwierdzilyscie.. ciekawe czemu w niektorych klinikach jest to badanie obowiazkowe? Moze morfologia plemnikow ma tu jakies znaczenie?

Poprosze w czwartek doktora o caly spis zywota moich zarodkow, jak sie dokładnie dzielily, jakiej byly klasy itd i zobaczymy jak sie wypowie w kwestii genetyki.. czy jest juz sens cos drazyc.. jesli powie ze nie, to będę jakos kombinowac sama.. Wolałabym, tak jak Smerfeta przed drugim podejsciem miec juz cos wyjasnione. A nk zrobie obowiazkowo.. szperalam na szybko koszt, to faktycznie z ~250pln. Do przeżycia;)
A czy w trakcie przygotowania nasienia do ivf oni robia jakieś badania? Tzn mierza gestosc/ilosc i sprawdzaja morfologie? sa w stanie okreslic czy sie w jakims stopniu poprawilo czy wcale uch to juz nie interesuje..

Diore, pamietaj! Nie wdawaj sie w gadki z pijakiem, jak sama jestes trzezwa. To jak czysty masohizm! Nie drapcie sie, nie warto! Przeciez on wie, ze go kochasz i z nim chcesz spędzić zycie! Inaczej nie staralibyscie sie o dzidzie! A kaca chociaż ma? Pokaralo? :D

Marzen jesli boli Cie brzuch, to bez wahania bierz no-spe. Zapobiegasz w ten sposob niepozadanym skurczom, ktore utrudniają implantacje:) a jesli to ona, to na bank nie zaszkodzi! Kciuki zeby, to bylO TO!!

Ja mam tak przekrwione oczy po wczorajszej aplikacji rzes, ze chyba odpuszcze dzisiaj komputer i telefon.. nie wiem jutro dam rade w pracy:/

Trzymajcie sie dziewczyny:*

Anika daj znac co z @;)

reklama
Niebajko, jestem trzeci dzien po odstawieniu dupka, ból brzucha wiekszy, mniejszy, poki co @ nie ma, ale czai sie tuż za drzwiami... :p
z racji tego, że jeszcze jej nie ma, wiem juz na pewno, że na klasową wycieczkę nie jadę - badania i usg wypadną w czasie jej trwania, a ja juz nie chcę nic przesuwać..

ale się zalatwiłaś z tymi oczami!! moze jakis okład Ci pomoże?

Smerfeta, Kasik, ja tez dziekuję za info w sprawie immunologii i genetyki :)

Do góry