reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajko
W sumie nie przyszlo mi do glowy z tym dowozem nasienia, ale moj m po 6 rano wyjezdza, wiec raczej bym nie znalazla kliniki, ktora mnie przyjmie o tej godz:p a nie wiem ile nasienie moze byc w takich nie laboratoryjnych warunkach.
No nic na sile. Poprzytulamt sie zeby nie stracic cyklu, tym bardziej, ze moj m ma mocna armie, a to ja jestem w zwiazku ta wyjatkowa;-)
Za bete zaciskam kciuki&&&&&& i zdrowiej Niebajko szybciutko:-*

reklama
Lumia no wlasnie pierwsze co mi do glowy przyszlo to czemu on dzisiaj nie oddal nasienia i go nie zamrozili do jutra??? Kurcze no szkoda ze sie cykl zmarnuje:-( ale nic sie nie martw widocznie tak musialo byc:-* zreszta skad ja to znam ze pecherzyk sie pospieszyl:-*

Niebajka rosolek dobry na wszystko:-* rano poczujesz sie lepiej:-*

Lumia, moze tak miało byc ;) nie dziwię, że się wkurzyłaś, skoro zawsze długie cykle mialaś. niezła niespodzianka! a miałas inną dawkę leków? masz pomysł, co na to wplynęło? estradiol możesz zrobić - ok. 200j na pęcherzyk.
daj znac!

Niebajko, spokojnej, zdrowej nocy!!!

Dior refundowane ivf weszlo od lipca 2014 r a ja musialam czekac do wrzesnia bo dopiero mijal rok od udokumentowanego leczenia. W Ivikcie nie bylo kolejek wiec moglam zaczac od razu. Wtedy jeszcze leki byly pelnoplatne wiec wydalam 4tys przy pierwszym podejsciu i 5 tys przy drugim. Przy trzecim podejsciu weszla refundacja lekow i wowcza na stymulacje wydalam cos kolo 800 zl.

Lumia jak to mi profesor powiedzial jak w 9 dc na monitoringu okazalo sie, ze jestem juz po owu - gdyby kobiety byly przewidywalne swiat bylby prostszy ;)

Ostatnia edycja:
Haha dobre Kasik;-)

Kredka, tak jak pisze Anika, wyszlismy z zalozenia, ze pewnie tak mialo byc...;-) bylam tak zszokowana, ze nawet nie pomyslelismy o tej opcji.... Poza tym mielismy dluga przerwe w fiku miku:p ( ostatnio na ostatnich staraniach), tak jakos wyszlo, ze nie bylo czasu i ochoty... Dlatego nasienie pewnie nie byloby dobre.
No nic wczoraj i dzis rano poczynilismy swa powinnosc;-) no i jak pisalam, niech sie dzieje wola nieba;-) co moglismy to zrobilismy:-)

Aniko
Kurcze nie zrobilam dzis z rana, bo po tej nocy i poranku nie umialam sie zwlec z lozka:p;-)
I dlatego jeszcze podpytam. Jezeli teoretycznie dzis bede miec, albo juz mialam owu, to czy estradiol jeszcze wyjdzie taki jak ma wyjsc?

Dziewczyny...kilka z Was pyta mnie o Pole...
to miłe...
Pole na razie nie bedzie pisac.

Zmarł Jej M.
myslę, ze jak ktoś chce-to pw śmiało moze napisac..ale sie nie gniewajcie jak Pole teraz nie odpisze...a ciepłe słowa są zawsze potrzebne.

ściskam Was mocno.
podczytuje.

Lumia milo rozpoczelas dzien:D ^^ kciuki

Jesli moge sie wtrącić do estradiolu, to moim zdaniem powinien wyjsc:) zaczyna spadac jezeli cialko zolte nie podejmie dzialania:)

Blue.. to straszne wiesci... :(

Ostatnia edycja:
Blue dzieki za informacje. Mam nadzieje ze daje sobie rade w tej tak ciezkiej i niesprawiedliwej sytuacji. Strasznie to przykre :-( mam nadzieje ze zycie wynagrodzi jej to wszystko przez co przeszla i ze w sercu zostana jej tylko piekne chwile ktore razem spedzili... Nie wiem nawet co jeszcze moge napisac bo tak bardzo mi przykro:-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
Blue, dziękuję za informację o Pole... co u Ciebie? podczytuj, ale napisz też coś czasem;)

Niebajko, jak się masz dzisiaj?

Lumia, wszytsko się moze wydarzyć ;)

Dziewczyny, moja iui w tym miesiącu też odwolana.... zmarła ukochana babcia mojego M. zal ogormny, smutek. w pt po poludniu pogrzeb:( w zwiazku z tym jutro wyjezdzamy i musimy pokonac ponad 600km w jedną stronę, nie ma mozliwosci bym w pt, sb i nd była na monitoringu, poza tym stres itd podjęlismy decyzje o przerwaniu stymulacji. podchodzimy za miesiąc.

brak mi slów na przewrotnośc losu :( nie chcę się tu uzalac...

Do góry