reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajka zgadzam sie z inis wez jedna tabletke i zobaczysz. Poza tym ostatnio wlasnie czytalam o lekach w ciazy i to nie jest do konca tak ze moga zaszkodzic tylko ze nie maja badan co nie jest dziwne bo ktora kobieta w ciazy cgcialaby testowac na sobie leki? To samo dotyczy np lekow na alergie i ja przerzucilam sie na te niby dozwolone a prawda taka ze dozeolone dlatego ze przez lata nie zaobserwowano skutkow ujemnych na kobietach ktore je braly. A niestety w moim przypadku np odstawienie lekow na alergie jeszcze wiosna jest niemozliwe wiec musze cos brac.

reklama
Kredka przypomnij mi proszę jak długo się starasz i co miałaś badane? :) Bo chyba jakoś przegapiłam albo nie pamiętam, a jestem ciekawa jak dajesz sobie radę będąc za granicą :)

Wcześniej miałam 1 zastrzyk z pregnylu dzień przed iui i od 3 dc trzy dni po 1/2 tabletki Clo i dwa dni po całej .Teraz dostałam tylko jedną dawkę menopur, za którą zapłaciłam 90zł i mam mieć zaaplikowaną w 9dc. Normalnie w opakowaniu jest ich pięć ale mi sprzedali tyle co miałam na recepcie. U mnie z owu jest wszystko pod zegarek, a ten zastrzyk ponoć tylko ma zwiększyć szanse.. :) zobaczymy..
Każda z nas jest inna i każdą lekarz prowadzi inaczej, nie ma co porównywać.. ;p :)

kasik długo czekałaś na ivf? Refundowane czy wszystko z własnej kieszeni?

Co do apap-u to tak jak piszecie, ponoć jest bezpieczny w ciąży.

Ostatnia edycja:
Mam dobre wieści po wizycie. Endo mi podskoczyło z wczorajszych 5mm do 7,4mm dzisiaj. Ulżyło mi bardzo. Jajko też skoczyło, bo z wczorajszych 19mm zrobiło się 23,9mm dzisiaj :szok: Dostałam zastrzyk i jutro przed 7 rano stawiamy się na oddział. Mam nadzieje, że nie pęknie do tego czasu :)

Diore dokladnie, jak mowisz. Co pacjent to inne leczenie:) wazne aby dzialalo:)

Inis bardzo dobre wiesci:) endo podroslo, pechol dorodny, kciukasy za iui!:)

Marzen88 wzielam pol apapu extra jak dziewczyny radziły, gnije w lozku, podsypiam. Temperatura dalej meczy:/ kicham, prycham, smarkam.. infekcja w pelni:D zalatwiona na amen:( oby jutro bylo lepiej:)

Inis a co do moich staran to beda ponad 1.5 roku temu po nieudanych probach naturalnie moj m zrobil badania i wyszedl brak armii. Potem znowu pojechalismy i w innej klinice zrobil znowu badanie i wizyte i tylko sie potwierdzilo ze nic nie ma. Mielismy bardzo ograniczona mozliwosc latania ( szczegolnie ja) i w zwiazku z tym musialam przeorganizowac moje zycie zawodowe i teraz moge latac czesciej:-) jak juz wybralam obecna klinike to w listopadzie bylismy na pierwszej wizycie i na miejscu robili mi badania. Nie powiem Ci dokladnie co bo nie chce mi sie tych kartek szukac:-) wiem ze tylko chyba nie mialam amh i droznosci robionej bo to pierwsze to musi byc w 3dc. Ogolnie badania dobrze wyszly tylko byla ureaplazma wiec antybiotyk i kolejny przylot w styczniu do pl zeby sprawdzic czy bakteria znikla bo tu mi tego nikt nie mogl zrobic( totalny bezsens) na szczescie znikla. W lutgm wypadala owu chyba w okolicy walentynek i bilety byly mega drogie wiec umowilismy sie ze w marcu. Wiec wszystko bylo ustalone ale moj regularny okres zrobil mi psikusa i przyszedl 2 dni wczesniej. Liczylam ze jeszcze moze sie uda ale w samolocie mialam chyba owulacje:-( wiec na drugi dzien na wizycie bylo juz za pozno wiec przylecielismy koncem marca tym razem mimo bardzo drogich biletow ( bo to przed swietami ale wiedzialam ze coraz blizej lata i tak beda drogie niestety wiec juz nie mam wyjscia i tak ( moj m sie smieje ze ludzie mowia do dzieci " ile Ty mnie kosztujesz" a naszego jeszcze nie ma na swiecie a juz kupe kasy nas to wszystko kosztuje)) wiec jeszcze troche i zbankrutujemy:-) jeszcze teraz juz nie kupuje biletow z wyprzedzeniem bo jak widac to nie dziala wiec na ostatnia chwile:-( no ale wracajac do mojej historii to sie ta pierwsza inseminacja nie udala bo moim zdaniem byla o 1 dzien za wczesnie. I przylatuje znowu na druga w przyszlym tygodniu. I ot cala historia:-) jednym slowem moje zycie toczy sie od owu do ojresu i znowu do owu itd. I mam serdecznie dosyc latania ( jeszcze tu na lotnisko mam 100km i w polsce prawie 100 z lotniska i tyle samo do lekarza) wiec juz na sama mysl jest mi niedobrze no ale co innego mam zrobic:-(

Ogolnie to chyba jak teraz sie nie uda to nie bede robic w maju tylko postaram sie zalatwic zrobienie droznosci tu w szpitalu ( o ile to sie uda) i dopiero potem przylece.

Ostatnia edycja:
reklama
Kredko Amh mozna robic w kazdym dniu cyklu:)
Historia niezla... jakie to podle kiedy po dluzszym czasie naturalnych staran okazuje sie, ze bylo to zupelnie bez sensu..:( a w Waszym przypadku kiedy M. nie ma armii.. Podziwiam, ze sie szybko pozbiersliscie i zdecydowaliscie na dawce:) Punkcje jader rozumiem, ze odpusciliscie?
Kredko my jestesmy na miejscu, a moj N. tez mowil, ze tyle kasy juz poszlo, a dziecka ani widu, ani slychu:p a co dopiero jak sie pojawi:D

Do góry