reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anika kondolencje dla M... :-(
Ja dzisiaj tez jakiegos dola mam:-( ogolnie mi smutno... i jakos tez czuje ze mimo iz jade za tydzien do pl to i tak bedzie .... z tego. Czuje ze musze ta droznosc zrobic bo cos mam przeczucie ze nie wszystko jeszcze sprawdzone i ze jakas bariera jeszcze jest.

reklama
Kredko myśl pozytywnie. Trzeba przerwać tego pecha na forum. Ja nadal czekam na @ i raczej też w tym miesiącu wielka d..a z iui bo owy będę mieć na weekend majowy wrr...

Marzen ale sa duzury wtedy wiec ktos Ci to zrobi na pewno. No straszny ten nasz pech forumowy wiecej zlego niz dobrego ostatnio...
Anika zapomnialam napisac ze czesto jest tak ze jak ktos z rodziny umiera to na jego miejsce rodzi sie nowy czlowiek. Mam nadzieje ze w Waszym przypadku sie to sprawdzi!

Pole...[*] brak slow....

Anika
Bardzo mi przykro. Wyrazy wspolczucia dla Was[*] Wiem co przezywacie, bo sama niedawno pochowalam Dziadka....
Wiem, ze pewnie mysli o fasolce beda gdzies daleko, ale czy jest opcja zebyscie sprobowali naturalnie? (Przepraszam, ale nie pamietam, kto z Was jest, jak ja to mowie, wyjatkowy?)

Kredka
Prosze Cie. Nie mysl pesymistycznie Kochana.
Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu;-)

Niebajko
Bardzo dziekuje za info. Niestety po pracy tez nie zdazylam. Juz zamkneli... a kiedy jest ten moment, o ktorym pisalas? Czyli nie podjecia pracy przez cialko zolte?

Probowalam uruchomic aplikacje,ale trzeba miec konto na gmail...musze sobie zalozyc....jutro to zrobie;-)

Ostatnia edycja:
Marzen, przepraszam zapomnialam:-* no to troche przekichane bo nigdy nie wiesz kiedy wypadnie..

Lumia to chyba tylko dzisiaj tak mam wiec mam nadzieje ze jutro juz pozytywnie bedzie. Mam mocny @ tym razem i chyba to mnie juz tak dobilo dzisiaj, no bo ilez mozna.. i brzuch jakis wydety caly czas ....

Hej dziewczyny.
Pole - nie wiem co mogłabym napisać, trzymaj się kochana...

niebajka - jak się dziś czujesz?

kredka - no to masz za sobą sporą historię, jak pewnie większość z nas tutaj. Strasznie ciężka sprawa z tymi lotami. U nas też kasa leci na te wizyty i badania... Z tym, że my nie mamy przyczyny, co mnie najbardziej denerwuje ;) ale drożność zrób, to jest zawsze przydatne badanie. Poza tym zdjęcie wykonane przy drożności pokazuje kształt macicy i jajowodów, ciekawa informacja. Ja już wiem, że jajowód lewy mam długi i poskręcany, za to prawy jest krótki i raczej prosty :)

lumia - widzisz, już Ci owulacja daje odczuć, że jest okej! :) przepadniętym iui się nie przejmuj ani trochę. No to czekamy na Ciebie z "aplikacji" z telefonu :) Ja używam i łapię się na tym, że wygodniej mi czytać na telefonie niż kompie. Bo po prostu aplikacja szybciej działa :yes:

Anika - kolejna odwołana iui, ja się tak nie bawię z Wami hehe ;) kondolencje dla M, współczuję.

marzen - polecam prywatną klinikę albo dobrego prywatnego lekarza. Ja chodziłam przez pewien czas na NFZ ale jedna lekarka stwierdziła, że mam raka szyjki macicy a inny lekarz na NFZ kazał mi wyjechać na wakacje, skoro nie mogę zajść w ciążę. Brr... nigdy więcej :p

Niniejszym oświadczam (tak jak pisała anika) że moja iui wczorajsza rozpoczęła dobry cykl na forum :) a teraz bardzo proszę dziewczyny zachodzić w ciążę żebyśmy mogły zawładnąć wątkiem oczekującym :yes:

Baaardzo podobało mi się podejście lekarki, która robiła mi iui (razem z moim doktorem oczywiście). I, co mnie zdziwiło, nie zrobiła mi usg przed! Od razu wrzuciła armię, życząc im powodzenia haha :-D Potem poleżałam i zrobiła mi usg... przez brzuch! Powiedziała, że jestem szczuplutka więc i tak będzie dobrze widać a nie ma sensu burzyć ph w środku przez żel. Plus dla niej! :)

No ale znów wyszło, że jajko pękło. Czyli iui znów na pękniętym. Ja nie wiem, pech jakiś czy co... ale plus jest taki że dzień przed iui na pewno było jeszcze całe (24mm) więc dobry znak. Czas pokaże :)

Inis trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze jestes pierwsza kwietniowo zaplodniona;-)
Co do droznosci zrobie i szkoda ze mi nikt nie zaproponowal wczesniej bo jak bylam z ra bakteria w pl to mogli mi zrobic i jak bylam dzien za pozno to tez...ehh...
A ksztalt macicy mam serca. Moj lekarz mowi ze nie jest to zle ale ja czytalam ze moglo by byc lepiej.

A co do peknietego to gdybym wiedziala ze re moje slomki sa na 3 razy a nie na raz to wtedy co bylismy za pozno ze jajko peklo bym kazala robic i tyle.. i teraz tez bede czekac i upierac sie przy swoim ze ma byc w 14dc i koniec.

reklama
Dziewczyny jestem wykonczona:/ choroba nie odpuuszcza. Smarkam gory chusteczek, odpluwam, najgorzej ze wszystko na oskrzela schodzi. Zielone ochydztwo. Brzuch mnie boli od kaszlu, niedlugo bede miala z miesni kaloryfer, albo wykaszle mojego kropka. Wczoraj wieczorem bardzo bolalo mnie na okres, balam sie ze zaraz zaczne plamic, ale jest na szczescie czysto. Temperatura pojawia sie i spada, ale nigdy ponizej 37,3 wiec biore to za dobra wrozbe. Apapu nie biore, duzo spie. Zostalam sama do soboty, moj N. musial isc do szpitala.

Inis bardzo sie ciesze z Twojej iui, lekarka faktycznie wzbudzajaca dobre emocje:) to ze na peknietym to chyba nie tak zle;) plemniczki beda mogly od razu leciec do celu;) wielkie kciukasy zacisniete!

Lumio pare dni po owu zanika, jak komorka sie nie zaplodni. A jesli doszlo, to estradiol jest produkowany przez cialko;) ja po ivf biore caly cza tabletki z estradiolem.

Kredko hsg tylko na początku cyklu robia:)

Do góry