reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Diore zbilas mnie z tropu;| wczesniej mialas podawany pregnyl czy puregon?

Aniko ja rowniez bardzo, bardzo Cie sciskam!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam nadzieje dopisze datę iui za tydzień jak będę po wizycie. Mam dziwne obawy przed całą stymulacja i procesem. Za pierwszym razem się nie bałam i wszystko działo się tak szybko. Teraz myślę, liczę, boje się.

Niebajko, Anika
Ja chcialam sprobowac z serem, bo podobno wtedy jest najlepsze dzialanie. Jutro zmiejsze dawke i zobaczymy. Jak dalej bedzie "cofka":p to odpuszcze;-) i sprobuje Z lyzki;-)
Moje cykle stymulowane tyle wynosza:-( masakra. Jak nie stymulowalam to mialam ok 50 dniowe, wiec i tak jest progres:p

Niebajko
A o co chodzi z tym badaniem progesteronu. Czy przy in vitro tak jest? A te mrozaczki? To jak to? Masz jednego zarodka w sobie, i mrozaczki? Przepraszam za te glupie pytania, ale w ogole nie wiem a co chodzi?:(

Anika
A ten puregon to odpowiednik clo czy ovitrelle/pregnyl?

A w gorach bylo cudownie;-) troche mnie slonko spieklo , wiec dawka wit D Byla duza;-)

Lumia, puregon to odpowiednik gonalu. Lek stymulujący. ma działanie podobne do clo, ale nie niszczy endometrium, no i jest znacznie droższy - bez refundacji 699 za fiolkę wystarczającą (przynajmniej u mnie) na jedną stymulację :/ droga zabawa:/ ale ja dobrze na niego reaguję - ostatnio miałam trzy pęccherzyki.

gór zazdroszczę pozytywnie ;) my mamy zamiar się wybrać na Boże Ciało :)

Lumia i przy tak dlugich cyklach masz normalnie owu? Jesli tak to szok! Ja potrafilam miec cykle ponad 60 dni.. ale o owu nie bylo mowy.

Menopur to odpowiednik puregonu/gonalu. Dlatego sie zdziwilam;)

Progesteron jest wazny, szykuje organizm do ciazy. Wzrasta po owu i towarzyszy nam w ciazy. Dlatego bola piersi, mamy podwyzszona temp. Jesli jajeczko nie zostanie zaplodnione to prog spada i dostajemy @. To tak naprosciej..
Duphadton i luteina, ktora po iui tez dostajecie to progesteron.

W in vitro zapladniaja kilka komorek. Jeden zarodeczek mi podali, a reszta miala jeszcze rosnac pod szkielkiem przez 2 dni i jesli by dotrwaly to je zamrazaja. W razie jezeli w tym podejsciu nie bede w ciazy, to w nastepnym cyklu omija mnie cala stymulacja i podaja mrozaczka; )

anika dziękuję czuję się w sumie świetnie :) byłam w środę na badaniach prenatalnych,strasznie się bałam ale na szczeście wszystko wyszło ok,moje szkraby jak na ten tydzień są zdrowe,bez żadnych wad wrodzonych i zespołu downa :) ryczałam ze szczęscia! Mam jeszcze jedno takie badanie w 20 tygodniu :) Zaczyna mi się troszke ciężko oddychać bo maluszki rosną :) :) :) Po za tym lekarz już w 10 tyg powiedział mi że jeden to chłopak taki ma super sprzęt :) drugi był odwrócony więc nie było widać,ale myśle że to dziewuszka :)

A Kredka ja wlasnie pisze z kom, ale nie mam aplikacji i jest ciezko;-)a jak zalaczyc ta aplikacje i czy zeby ja miec trzeba miec staly dostep do interntu, czy moze byc przez wifi?

Lumia witaj
Wejdz na google play i wyszukaj "Forum BabyBoom.pl" i ja zainstaluj i tyle :-) jest baedzo prosta w obsludze. No i na wifi jak najbardziej:-)

Niebajko, a czy w puregonie jest wiecej leku niz pisza na opakowaniu? wychodzi mi na to, że powinnam juz skonczyc fiolkę, ale ja tam sporo leku jeszcze widzę - jak to z Twoich obserwacji wynika?

reklama
Do góry