reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anika
Gory super sprawa;-)
Aaaaa juz wszystko jasne dostajesz gonadotropiny;-) no mnie lekarz narazie stymuluje clo, bo i z endo problemow nie ma. A myslisz, ze "jakosciowo" pecherze moga byc lepsze przy gonadotropinach? Bo sie tak zastanawiam.

Niebajka
No teraz mam cykle ok 38 dniowe, w ok 22 dc owulacje....ehhh strasznie mnie to wkurza bo szans na szkraba jest mniej i do tego te czekanie.....
Co do progesteronu, to dziekuje za obszerna info;-) tylko moje pytanie byli bardziej w duchu, czy po wysokosci progesteronu lekarz wie czy zarodek sie utrzymal....ale w sumie tak teraz mysle, ze to chyba glupie pytanie bylo:p;-)

A co do drugiej czesci. To teraz sprawa mi sie rozjasnila;-) bardzo dziekuje:-* a jak Wam sie terax uda, za co mocno kciuki zaciskam, to mrozaczki ida do adopcji?

Kredka
A jak tam Twoja walka z nalogiem;-) i dzieki za info, chybA sprobuje ja wlaczyc:-)

reklama
Lumia zazdroszczę Ci gór.. uwielbiam! A pogodę mieliscie idealna:)

Po gonadotropinach jajniki maja chyba wiekszego "kopa", jakos tak mysle.. ale moge sie mylic:
Lumia kiedy mialam stymulację clo i staranka naturalne, to dlugie cykle byly rowniez moja zmora:/ tyyle czekania..:/ pozniej tyyyle do testowania... i znowusz luteina zeby @ wywolac bo nie przychodziła.. i cudy niewidy. Czekanie i stres. Stres i czekanie :/

Boje sie bardzo wlasnie, ze za pozno progesteron mi zbadali, i zarodek mogl miec trudnosci w zagniezdzaniu.. poki nie plamie jest nadzieja;)

Czytalam, ze w innych krajach progesteronu po ivf nie podaja w ogóle :| nawet go nie badaja:|

A mrozaczki zostawimy sobie "na pozniej" :) w trakcie procedury dotarlo do nas, ze chcielibysmy dwojke....:)

Wlasnie Kredko! Melduj sie!

Inis ja raz na podgladaniu pecherzykow w 9 dc bylam juz po owu, ku zdziwieniu profesora wiec dobrze, ze mialas usg wczesniej. Ja wowczas mialam cykl w plecy i 600 zl do tylu za Menopur. A punkcje przy udanym podejsciu do ivf mialam 10 dc wiec tak jakby owu. Nasze organizmy sa nieprzewidywalne :)

Lumia 2 lyzki oleju wystarcza, najlepiej wypic bez niczego i popic czyms smacznym. Aplikacja jest super bo daje znac jak ktos napisze w watku, w ktorym sie udzielasz.

Diore ja tez bylam stymulowana menopurem przy iui, zreszta przy ivf tez.

Beti gratuluje prawdopodobienstwa parki, moje marzenie ale jak teraz brakuje mi doby przy jednym to sie zastanawiam czy dalabym rade z dwojka, podwojne szczescie i podwojne obowiazki ;)

Zuzik - trzymam kciuki za naturalne próby :) Masz rację, że trzeba czasem odpocząć. Nie dajmy się zwariować ;)

lumia - nie ma czego zazdrościć, bo o ile pęcherzyk rośnie szybko to endo nadal w swoim zwyczajnym tempie. Mam tylko nadzieję, że nadrobi do czasu zagnieżdżenia. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę no i oczywiście za iui ;) A odnośnie aplikacji, nie wiem czy któraś z dziewczyn pisała już ale nie musisz mieć internetu cały czas, wystarczy wifi w momencie kiedy chcesz wejść na forum po prostu :yes: Polecam, jest bardzo wygodna.

anika - nie byłam stymulowana. Po poprzednim cyklu z Clo miałam bardzo małe endo i tym samym krótką @ - pewnie dlatego szybciej wszystko poszło. Ale niestety endo mało rośnie (7dc ma 5,4mm), a zawsze było ładne. Oby nadrobiło.

niebajka - a przypomnij mi ile masz tego progesteronu? I jaki bierzesz (Luteina czy Dupka)?

Beti - zdrówka! :happy:

Kasik - dziękuję za słowa wsparcia, bo już po wizycie miałam mnóstwo dziwnych myśli ;) na szczęście wróciłam na ziemię i przestałam się przejmować, co ma być to będzie, przecież nie zmuszę organizmu siłą haha. U mnie o tyle dziwnie, że zawsze jak w zegarku owu 13/14dc. No ale nie narzekam. Narzeczony powiedział, że pewnie się uda i będzie to małe jajo z własnym zdaniem haha :-D

Dzisiaj mam kolejną wizytę i zobaczę czy endo podrosło. No i pregnyl w żyły ;D

Dziewczyny dr odpisal. Mowi ze prog jest ok.. leki zostaja jak byly. Tylko jeden zarodek dotrwal do mrozenia; (
Mam 38 temperaturę.
Zalamka; (

Inis dupek 3x 1 10mh
Luteina 3x2 50mg
Prog 15.92 ng/ml

Niebajka - ale pamiętaj o tym ze progesteron z Dupka nie pojawia się w wynikach badań. Tylko ten luteinowy wiec w rzeczywistości możesz mieć sporo więcej właśnie przez Duphaston :yes:

A wynik nie jest taki najgorszy, moja kuzynka miała 15ng przez prawie całe 2 miesiące ciąży a mały ma dziś 7 lat :)

Inis nie wiedzialam o tym, ze tego z dupka nie ma we krwi! Dziękuję Ci bardzo!
Bardzo mi pomoglas i pocieszylas:):*
Dobrze, ze jesteście bo bym zeswirowala!
Kredko myslisz ze apap moge wziac? W sumie w trakcie stymulacji jak bolala mnie glowa pisalyscie ze tylko apap, bo bezpieczny.. jak jeszcze mi podskoczy temp, to chyba wezme...

reklama
Niebajka - jeśli czujesz potrzebę to weź apap. Lepiej żebyś go wzięła niż co godzinę mierzyła temperaturę i się denerwowała. Spokojnie kochana! Wszystko jest dobrze póki co :)

Do góry