reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
kredka, robiłam jeden test wieczorem 13dnia i był negatyw, a rano 14 kolejny i była ledwo widoczna kreska, a na trzecim już nie bylo.

butterfly mój mąż nie płacze, ale jest bardzo przygnębiony. Strasznie się obwinia :/

reklama
Butterfly
A czy mozesz napisac kiedy I w jakich odstepach Czasu oznaczalas esradiol?

Kredka
A jesli mozna wiedziec to gdzie w krak robisz iui? Bo ja tez w krak robie;-)

Dziewczyny, co do stradiolu to w 2-3dniu cyklu powinin być niski, w przeciwnym razie sa jakieś torbiele czy coś. Potem nalezy oznaczyć około owulacji i tak jak wczesniej pisałam około 200j na pęcherzyk - puste zaniżają ten wynik.

Niebajko, jak się masz dzisiaj?

ja równiez jestem za tym dziewczyny, żeby robić hsg - czasem nic nie wykazuje, czasem przepycha co trzeba, a czasem daje informacje, że iui nic nie pomoże i trzeba robić laparoskopię, by zrosty usunąć. szkoda czasu, energii, pieniędzy na iui, które nie są kompleksowo poprzedzone badaniami hormonalnymi, usg i ewentualnymi lekami. bo potem człowiek ma w głowie, czy zrobił wszystko co mógł.

Zuzik, jeśli czujesz, ze to nie jest pora na kolejną iui, to posłuchaj siebie ;) też tak kilka razy miałam, że odpuszczałam na miesiąc, bo miałam dośc tego monitoringu co 1-2 dni, zastrzyków i całej otoczki. najważniejsza rownowaga psychiczna - póki co w głowie i serduchu nie będzie spokoju, to niestety marne szanse na powodzenie,.,,,

Diore, przykro mi! niestety za pierwszym razem nie kazemu się udaje... cieszę sie jednak, że masz plan i go realizujesz, to trzyma w pionie! będziemy działać razem ;)

Lumia, bo się pogubiłam.... na jakim jestes etapie?

brak tu jakiegoś kalendarza - może któras chetna, by spisywac, kto kiedy iui, testowanie i takie tam ;)

Luize, gdzie jestes? jak sie masz?

Kasik, Smerfeta, co tam u forumowych dzieciaczków słychac? :)

Kiedy byl oznaczany. Nie pamietam dokladnie :-( ale cos kolo owulacji i byl za wysoki wynik. Bylo wiadomo,ze stymulacja sie nie uda. Potem mialam oznaczany po braniu tabletek i tez przed owu. Zeby sprawdzic czy jest sens robic kolejna stymulacje.
Co do pecherzow to mam tez pcos.
I hsg, moje wspominam tak sobie :/

A co do obwiniania sie, to ja czuje sie winna za niepowodzenia :-(

Ostatnia edycja:
moje hsg przebiegło baardzo boleśnie, niewiele brakowało,a bym zemdlała z bólu-masakra!

Buterrfly! Nikt nie powinien się obwiniać, to niczyja wina! Głowa do góry!

Butterfly nie mozesz mowic ze czujesz sie winna!!!!! Bo to nie jest ani Twoja ani niczyja wina! Tak po prostu jest i czym szybciej zaakceptujemy taki fakt tym latwiej nam bedzie przez to przejsc! Kazdy ma jakis krzyz i kamien ktory toczy pod gore i nam akurat tak padlo ze nie mozemy najzwyczajniej w swiecie zajsc w ciaze tylko musimy troche pokombinowac:-) Cieszmy sie z tego co mamy bo zawsze moze byc gorzej! I uwierz mi ze i tak masz latwiej niz my bo moj m nie ma szans na bycie biologicznym ojcem i jakos to przetrawilismy i cieszymy sie ze mamy opcje dawcy i ze kiedys zostaniemy rodzicami i nie wazne czy biologicznymi.

Wiec nie czuj sie winna i nie mysl w taki sposob bo dokladasz sobie tylko nerwow ktore sa niewskazane przy staraniach :-*:-*:-*

Anika
Hmmm a czym tak sprawe zagmatwalam:p
Jestem przed 3 iui, tylko mam schizy, ze wlasnie mam puste pechole, choc lekarz twierdzi, ze jest ok. I jak przeczytalam, ze estradiol moze byc, w jakis sposob, wyznacznikiem, to go zrobie, po monitoringu i jak juz beda pechole dorodne;-)

Butterflay
Kochana nie pisz tak! Nie mozesz tak myslec!
Dziekuje za info w sprawie esradiolu;-)

Kredka
...;-)

Wiem, ze nie powinnam tak sie czuc, ale jednak mi z tym ciezko.
Od czasu poronienia czuje sie gorsza, pusta w srodku... nieraz mam schizy ze M mnie zostawi dla kogos innego, bez takich przejsc...
Czasami mysle tez ze juz nigdy nam sie nie uda..

reklama
Butterfly a Ty bys go zostawila? Na pewno nie wiec o to mozesz byc spokojna! Moj m kiedys tez mi chcial wytlumaczyc zebym sie z nim rozwiodla ze znajde kogos kto moze miec dzieci ze jakby nie on to bewno juz bym z 2 lub 3 miala itd. Ale to nie o to w zyciu chodzi zeby isc na łatwizne. Bo jak sie kogos kocha to sie wszystko przetrzyma!

Do góry