reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
mam wyniki bety.. niestety tym razem się nie udało, no trudno boku sobie nie wyrwę..hcg < 0,1 mIU/ml. Poczekam na @ i szykuję się na drugą IUI.
:)

Lumia, nie łudzę się, że coś z tego wyjdzie. Za mała ta beta nawet jakby zagnieżdżenie było w 12 dniu po IUI. Jak @ nie przyjdzie do poniedziałku, to zrobię bete jeszcze raz. W tym tygodniu, nie dostanę wolnego w pracy, a mam pierwsze zmiany. Jak kończę, to analityka już nieczynna.
I waham się czy podchodzić do następnej IUI już w najbliższym cyklu. "Coś" mi mówi, żeby zrobić teraz przerwę. Nie chcę całkiem rezygnować, tylko poprostu odpocząć od tabletek, zastrzyków, wyjazdów na wizyty,,, Chyba łapię przedmałpowego doła...
A wiecie, że wczoraj jak poznałam wynik przestały mnie cycki uwierać? heh, to pewnie ze stresu bolały a nie po dupku;-)

Dziewczyny, ja już kilka razy zastanawiałam się czy nie mam pustych komórek jajowych. Czy to się sprawdza badając ten estradiol?

Ostatnia edycja:
Zuzik, wiadomo nadzieja zawsze jest, jeszcze jak ta kreska na teście się pokazała taka blada, no ale nie ma co przeżywać, ja od samego początku jakoś w miarę na luzie podchodzę, gorzej mężulek.. Płacz i dołowanie się w niczym nie pomogą,a tylko zaszkodzić mogą.
Co do IUI też chyba zrobimy 1cyklową przerwę ale to dlatego,że mąż ma napięty grafik w pracy i ciężko byłoby mu się dostosować do pęcherzyka.

Będzie dobrze! :):*

Diore ja tez tule:-* kurcze szkoda... a myslalam ze w koncu ktoras przelamie ta zla passe tutaj. Mam nadzieje ze chociaz niebajka nam tu szybko wyskoczy z wysoka beta i 2 kreskami!!!!!!

Gos moze taka rozlaka w ciagu tygodnia dobrze Wam zrobi i Twoj m pouklada sobie pewne sprawy w glowie zeby zas takiej miny nie zrobil jak slomki zobaczy bo on chyba sobie nie zdaje sprawy jak Ty to przezywalas:-*

Co do przerw to ja bym chciala zrobic 3 pod rzad bo podobno nieraz moze sie trafic cykl bez jajka albo znowu cos sie moze poprzestawiac

Zuzik
Sluszna decyzja. Przykro mi bardzo i wiem co czujesz, my chyba tez ostatni raz teraz sprobujemy i pozniej przerwa....
Z tym estradiolem tez jestem bardzo ciekawa, bo po glowie mi tez chodzi, to ze moge miec puste te pechole:-(

Niebajka
A czy mozesz opisac w jakie dni mialas robiony ten estradiol? Zrobie te badanie na wlasna reke tylko chcialabym wiedziec kiedy robic te oznaczenie.

Diore a zapomnialam dodac ze jakos przeoczylam to ze ta kreska blada Ci wyszla. A robilas tylko jeden test czy wiecej?

A co do placzu to ja nie plakalam moze dlatego ze zaczelam wczesnie te testy robic i jakos powoli sie nastawialam ze nic z tego. Jakby to byla 6-ta nieudana to bym pewno ryczala strasznie ale po pierwszej no to przeciez swiat sie jeszcze nie skonczyl.

reklama
Ja mialam badany estradiol podczas stymulacji. I wyszlo, ze mam przedwczesna luteinizacje pecherzyka. Dostalam tabsy na zbicie i przy nastepnej stymulacji wynik byl juz dobry :-)

Przykro mi z powodu niepowodzen, ale mam nadzieje ze w koncu je przelamiemy :-)

Co do placzu - ja zawsze wylam jak bobr, moj M tak nie okazuje emocji.

Do góry