reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajka tylko po tym badaniu ile musze czekac zeby zrobic iui? No i jezeli to tu bede robic w szpitalu to pewno ze 3 miesiace na to bede czekac i tak. W lutym moja lekarka umawiala mnie do szpitala na zatoki ( nie wiem jak sie to nazywa ale ze kamere wprowadzaja itd.) to do dzisiaj czekam...

reklama
ja miałam drożność w pazdzierniku a w listopadzie miałam już iui,bo drożność robi się w pierwszych dniach cyklu chyba w 5 dniu.

kredka, usg miałam dzień przed inseminacją po dodatnim teście owulacyjnym był pęcherzyk ponoć ładny, potem pregnyl i na drugi dzień iui. Wieczorem po zabiegu czułam,że to "już". Zawsze wiem kiedy mam owulację,bo odczuwam specyficzny ból w jajniku i wszystko co do dnia u mnie.

A co do drożności to miałam robioną w październiku, w oczekiwaniu na nią zrobiliśmy badania nasienia i tylko 2% prawidłowych plemników. Po hsg okazało się,że były jakieś zrosty (po stopniu nasilenia bólu stwierdzone), ale kontrast wszystko udrożnił. Kazano nam próbować naturalnie. Potem badanie nasienia powtarzaliśmy jeszcze dwa razy ale 2% bez zmian- profesorek nie daje nam szans na naturalne poczęcie. A z iui do trzech razy sztuka.. tyle podejść robi nasz prof, później pozostaje in vitro..

Po 17 mam mieć wyniki bety, zobaczymy,czy jestem tą szczęściarą,której iui udało się za pierwszym razem ;)

Diore zycze Ci z calego serca zeby byla udana:-* no i powiem Ci ze ja tez tak mialam klucie jajnika sluz itd a ostatnio cos mi sie zachwialo bo nawet sluzu owu nie mialam a przy usg powiedzieli mi ze sluzu duzo w srodku. Wiec teraz to ja juz sama nie wiem. Tym bardziej ze jak pojechalam 1,5 miesiaca temu na pierwsza inseminacje to moj bardzo regularny @ ( co 28 dni) zrobil mi psikusa i byl 2 dni wczesniej wiec sie wszystko przesunelo i wiedzialam ze bedzie juz za pozno i owu mialam w samolocie... a ze to bylo wieczorem wiec na drugi dzien 15dc rano juz bylo za pozno. A teraz mi w 13dc zrobili i moim zdaniem za wczesnie o 1 dzuen. Ale jajo i endometrium byly duze wiec sie cgyba bali ze na nastepny dzien bedzie za pozno tym bardziej ze to byl weekend wiec chyba chcieli wszystkich szybko pozalatwiac:-(

Ostatnia edycja:
kredka po 17tej.. a może jednak się udało Tobie? ja też mam 28cykle i w połowie miałam iui. W mojej klinice jest tak,że to personel do owulacji się dostosowuje,a nie odwrotnie. Nawet w niedzielę lub boże narodzenie robią zabiegi. Mają taki numer alarmowy, pod który można dzwonić o każdej porze nocy, jeśli tylko coś się dzieje.

Diore u mnie tez w weekend robia i moja byla w sobote rano ale wiem ze bylo za wczesnie co moge nawet potwierdzic ze jak przylecialam w nocy z nd na poniedzialek i zrobilam test owu to mi dopiero wtedy 2 kreski pokazalo!!
No to daj nam tu znac od razu!!! Trzymam kciuki

reklama
Kredko więcej wiary, proszę.. ale jeżeli masz wrażenie, że w klinice się źle Tobą zajmują, i nie przykładają do Twojego przypadku, tylko "następny", to może trzeba się zastanowić nad wszystkim. Wiem, że rózne emocje nami targają, ale jakoś nie moge Cie wyczuć czy Twoje podejście wynika własnie z braku zaufania do dr, czy to taki autopesymizm;) Niektore dziewczyny często lepiej znają swój organizm i reakcje , niż lekarz jest w stanie ocenic na co dwudniowym monitoringu.. Czasami to my wiemy lepiej, tak jest. Ale czasami musimy też zaufać. Ja ci życzę żebyś odnalazła tą równowagę, z czymkolwiek musiałaby się wiązać. Przede wszystkim rozmowa, rozmowa, rozmowa. Z Partnerem, lekarzem, my na forum mozemy tylko coś podpowiedzieć.

Z iui po hsg, najlepiej poczekać do nastepnego cyklu. Chociaż są przypadki że jest robiona i w tym samym;) Wszystko w zależności od lekarza i tego czy cykl jest stymulowany, czy naturalny, Często dziewczyny zachodzą w ciąże naturalnie w cyklu z hsg, po "rozklejeniu" jajowodów. W Twoim przypadku wiem, że to niemożliwe, ale tak jak Diore pisała, samo hsg moze wiele pomóc. A na pewno rozwiać wątpliwości!

Diore 3 iui to takie widzę standardowe podejście, zyczę sukcesu! Oby ta pierwsza iui była Twoją ostatnią:)

Do góry