reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Od wczoraj leze w szpitalu na patologii ciazy bo na ktg pojawily sie skurcze. Nie czulam ich, rozwarcia tez nie ma a szyjka sie skrocila minimalnie. Jutro o godz 9 zaplanowana cesarka. Trzese portkami niesamowicie, nie przypuszczalam, ze bede sie tak bala. Trzymajcie kciuki :)

reklama
Kasik jasne, ze bedziemy! Ja juz się zastanawialam czy przypadkiem Junior nie jest juz na zewnatrz brzuszka :)) cudownie! Oby wszystko poszlo latwo i gladko!:)

Kasik to jeszcze tylko parenascie godzin :-* dasz rade kochana i wszystkie tu Wam mocno kibicujemy i trzymamy kciuki :-*
I juz jutro zobaczysz swojego upragnionego syna;)

Kredka - moje endo miało 7,6 podczas iui. Wyjątkowo mało jak na mnie, przez Clo. Odnośnie nasienia to wiem tyle, że do iui jest z całego nasienia wybierane to co najlepsze, więc na chłopski rozum to i objętość może być mniejsza.

Zuzik - dziękuję za przepisanie zaleceń po iui. Będę brała do dnia testu, nie zaszkodzi. Odnośnie bety to moim zdaniem możesz zrobić w 14 dc bo już coś powinno być widać. Mój lekarz mi mówił, że nie powinno się liczyć 'dnia cyklu' przy becie tylko właśnie 'dni po owulacji'. Kiedy robisz test/betę? Bo idziemy prawie łeb w łeb (chyba 2 dni różnicy jak dobrze kojarzę) ;)

Kasik - będę trzymać kciuki kochana, wszystko będzie dobrze! Powodzenia! :*

Zuzik, jeśli przed zrobieniem iui owulacja była potwierdzona na usg, to spokojnie 14dni po zabiegu mozesz robic betę. Pamiętaj, że @ przychodzi najczesciej 14dni po owu, a jesli byłaś stymulowana do iui i owu została potwierdzona, to cykl bedzie krótszy. kciuki!

Kasik, a jednak pierwszy kwietnia!:) będzie prima aprillisowy Maluch:) stres minie, jak tylko zobaczysz swój Cud:)

Kredka, generalnie cały jakulat powinien mieć (wg norm) powyzej 1,5ml , ale wiadomo, że do iui wybierają najlepsze i pewnie stąd to 55mln wyselekcjonowanych z całosci:0 ruch dobry!

u nas dzisiaj taka pogoda, że strach wychodzic :/

reklama
Do góry