reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny mam kolejne pytanie: jakie byly parametry nasienia ktorye bylo uzyte do inseminacji bo ja na tej kartce co dostalam mam napisane ze objetosc ejakulatu 0.5ml i ze norma to od 1.5ml ? Bo teraz to zglupialam jak mam to interpretowac?
I ze liczba plemnikow 110mln
A calkowita liczba plemnikow w ejakulacie to 55mln
Ruch postepowy 52
Niepostepowy 8
Ruch ogolem 60
Brak ruchu 40

Kredka, to super nasienie mieliście! Miałaś podane 0,5 mililitra nasienia, widocznie taka ilość wystarczyła, a może było mniej rozcieńczone.

Mnie podali 1mililitr, w którym było 58 milionów. W całkowitym ejakulacie mieliśmy 153mln o ruchliwości 87% (po 3 dniowej abstynencji)

Inis, ja idę na bete we wtorek po świętach, to będzie 15 dni po IUI.

Kasik, myslami jesteśmy przy Tobie. Już niedługo bedziesz miec juniora w ramionach.Cieszę się razem z Tobą.

reklama
Zuzik no to Twoj m ma armie;) moze dawca zostanie? No u mnie to 110mln bylo na 1ml ale ruchliwosc masz lepsza:-)
Jestem ciekawa czy taka dluga podroz mojego nasienia miala wplyw na jego jakosc? Niby to jest w takiej specjalnej walizce w suchym lodzie albo czyms tam przesylane ale czy jakosc jest taka sama to nie wiem.

Kasik wyspij sie bo pewno predko wyspana nie bedziesz:-D ale wiem ze to sie latwo mowi (w sumie to nie wiem ale sie domyslam:-) ) tylko jutro nie rob nam zadnych zartow tylko jak bedziesz mogla cos do nas jeszcze skrobnac to bedziemy wyczekiwac, a jak nic nie skrobniesz to masz juz wybaczone bo kazda z nas rozumie ze przy takim szczesciu nic wiecej sie nie liczy:-D

Kasik, moje myśli są dziś przy Tobie, to Twój dzień - ten, na który czekałaś tyle lat... Cieszę się bardzo i zaciskam kciuki, żeby wszystko przebiegło jak najlepiej.

Kurde juz lezalam na lozku z cewnikiem i w slicznej koszulce granatowej z odkrytym tylkiem ale przyszedl doktorek i powiedzial, ze maja wazna operacje onkologiczna i przesuneli na godz 11. Cewnik nie fajna sprawa, nie wspomne o porannej lewatywie, okropienstwo.

O nieee. To taki prima aprillisowy zart?;/ Kasik to straszne, ze musisz tyle jeszcze czekac. Cale forum dzisiaj huczy tylko o Tobie! Trzymamy mocno kciuki ! Cewnik mialam, okropienstwo ;/ ciagle pewnie na niego przesz... lewatywe tez juz przerabialam..:/ yhhh same niemile rzeczy..
Ale jeszcze troszkę nerwow i bedzie po wszystkim! Wszystkie cierpienia beda wynagrodzone! Mocno sciskam!!

Niestety to nie zart, przed chwila na obchodzie jakis nieznany mi lekarz opierniczyl mnie za walizke, ze powinnam na przechowalnie bagazu zdac, bufon jakis. A co do zartow to moj brat zadzwonil do mojej mamy i powiedzial, ze urodzilam dziewczynke ;)

reklama
Hahaha:D a to dobre! Zdziwienie Mamy bezcenne:D
Zawsze sie trafi jakiś ograniczony czlowiek:/ z szerokim usmiechem na twarzy powiedzialabym mu, ze mam go w du...:D Jenyy pamietam jak czekalam na laparo i tez sie przesuwala, a to pewnie nic przed oczekiwaniami na dzidziusia:))) buziaki:*

Do góry