reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kredka
To na wypasie;-) podobno min, zeby zarodek mogl sie zagniezdxic to 6mm, ale jak czytalam forum to dziewczyny pisaly, ze do iui min 10mm....
Mi lekarz mowil, ze tak do 16mm..max, bo za duze tez jest zle....
Ale to teoria;-)

Dzieki bo ja nie mialam wogole pojecia jakie sa normy. Pecherzyk mialam 22mm. Ale caly czas czuje takie dziwne uczucie a nawet bym bo nazwala jako taki jakby skurcz jak czlowiek sie denerwuje to tak jest czasem ( ja sie juz nie denerwuje wiec temu jest to dziwne) i czuje cos dziwnego tak 5-6 cm od pepka. Wydaje mi sie ze to albo ten preparat dodawany do nasienia albo jakis szok organizmu. Bo ogolnie czuje sie innaczej niz normalnie.

Czy ktoras jest alergiczka? Bo zastanawiam sie ktore tabletki mozna brac? Ja biore te co zawsze ale sama nie wiem?
Wiem ze zasypuje Was masa pytan i ze moze czasem jest to upierdliwe ale wole Was zapytac niz czytac te wszystkie bzdety w necie. :-* :-*

Witajcie!
Inis, ja po IUI dostałam na kartce takie zalecenia po zabiegu i jedno jest min takie "przepisane leki przez lekarza przyjmować według zaleceń do dnia testu HCG chyba, że wystapi typowe krwawienie miesięczne świadczące o niepowodzeniu inseminacji. W przypadku dodatniego testu HCG przyjmowanie leków należy kontynuować".

A ja mam takie pyatanie. IUI miałam w 13 d.c. Bete mam zrobić po 14 dniach. A moje cykle są 32 dniowe. To zrobić po 14 dniach czyli w 27-28 d.c czy poczekać do 32 d.c?

kredka jeden miałam pęknięty a drugi pękał w trakcie iui.IUI miałam we wtorek a dupka brałam od środy wieczór.Biorę go do dzisiaj dwa razy dziennie,lekarz mi powiedział że progesteron zawarty w duphastonie podtrzymuje ciąże :)Myślę że będę go brała do końca trzeciego miesiąca :)

Zuzik kazdy lekarz co innego. Moja mi kazala testowac 12dpo. Moze zrob wtedy sikacza tylko tego najczulszego a potem bedziesz sie zastanawiala co dalej.
Ja tez mialam w 13dc:-) tylko moje cykle sa duzo krotsze bo ostatnio 26 dni bo sie cos pozmienialo bo mialam 28dni

zuzik zrób betę po 14 jak jesteś w ciąży to już wyjdzie może minimalna ale wyjdzie powyżej 1 to juz bedzie dobry znak.Ja po pierwszej iui zrobiłam za wczesnie i miałam 1,38,laborantka powiedziała że za wcześnie,ale już jakieś nadzieje były :)

reklama
Dziewczyny mam kolejne pytanie: jakie byly parametry nasienia ktorye bylo uzyte do inseminacji bo ja na tej kartce co dostalam mam napisane ze objetosc ejakulatu 0.5ml i ze norma to od 1.5ml ? Bo teraz to zglupialam jak mam to interpretowac?
I ze liczba plemnikow 110mln
A calkowita liczba plemnikow w ejakulacie to 55mln
Ruch postepowy 52
Niepostepowy 8
Ruch ogolem 60
Brak ruchu 40

Wirowanie na gradiencie stezen
Swim up

Ostatnia edycja:
Do góry