reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik z tego co ja wiem to komorka jajowa zyje do 24h a zazwyczaj 12h do 24h :-)

Beti a jak na usg wyszedl ten pekniety? Co Ci lekarz powiedzial? Pytam bo chce porownac z tym co ostatnio u mnie bylo:-)

reklama
Inis sorki myslalam ze to bylo troche wczesniej:-) tyle sie tu ostatnio dzieje ze pomylilo mi sie:-) faktycznie to za wczesnie na objawy ciazy ale ja bym skonsultowala to z lekarzem i bedziesz wtedy spokojniejsza bo wiadomo stres to nic dobrego

kredka w dniu iui przed samym zabiegiem lekarz zrobił mi usg i od razu powiedział że w prawym jajniku pękł a w lewym właśnie pęka,nie wiem jak to widać bo ja tam się nie znam ,ale mój lekarz spacjalizuje sie w ultrasonografii i jest najlepszy w zachodniopomorskim więc on coś tam widział :)

Beti dzieki za odpowiedz. No to faktycznie jak moj widzial plyn i resztki jajka to musialo byc dobre kilka godzin wczesniej. Jeszcze raz Wam serdecznie gratuluje podwojnego cudu:-*:-*

Gos - no właśnie u mnie podobnie tylko objawy nieco inne ale wczoraj byłam już gotowa jechać na pogotowie, nigdy się tak nie czułam.
Dziś zaczyna puszczać, teraz trochę lepiej, zobaczymy co będzie jak się rozwinie dzień :)

Witajcie dziewczyny!
Jestem po pierwszej IUI. Przede mną dwa tygodnie oczekiwania. U nas trzy lata starań, kilka stymulacji, drożność ok, przejściowe problemy z armią emka - wyleczone antybiotykiem. Przed IUI dwa dominujące pęcherzyki, w dniu IUI jeden jeszcze nie pęknięty. Teraz dupek i kwas foliowy i czekanie... ;-)

Inis, a kiedy miałaś iui? ja po swojej drugiej iui wylądowałam w szpitalu - kiedyś o tym pisałam. do dzisiaj nie wiadomo, czy to rekacja na iui czy jakiś okropny zbieg okoliczności:/ wylądowałam z (prawie) zapaleniem otrzewnej. wymioty, utrata przytomnosci, biegunka, dreszcze, goraczka, bol nie do opisania.
nie bagatelizuj sprawy - chyba, że juz nie masz zadnych niepokojących objawów. u mnie 5 dni szpitala, kroplówka za kroplówka, 2tygodnie L4.

Beti, gratuluję! podwójnie:)

Kasik, kulasz się jeszcze?

Lumia, na jakim Ty jestes teraz etpaie, bo chwilę mnie nie było i się pogubiłam... ;)

Dzewczyny, dzieki, że pytacie o brata:) jest juz w domu i raz lepiej, raz gorzej. ból mu dokucza, psychika trochę siada, ale jest z nami:) i to ejst najwazniejsze:)

ja juz tydzień na atykach jestem, po świętach powinnam dostac @ i startujemy do 4 iui, a potem Łódx.

Ostatnia edycja:
reklama
Lumia, doczytałam!!! :) trzymam kciuki i wyglądac będę info o pozytywnej becie:)

Dziewczyny, mam do Was pytanie - nurtuje mnie jedna kwestia. Przypuśćmy, że robicie iui, są 2-3 pęcherzyki. W trakcie zabiegu 1-2 już pekniete, a trzeci "wyglada" jak by miał peknac. dla konroli i spokoju przychodzicie 2dni póxniej, bo nei wiecie, czy brać dupka. i okazuje sie, że owszem dwa pekeniete, ale ten jeden nie i juz jest przerosniety (nei zawsze przeciez wszystkie pekają, nawet mimo tzw. zastrzyków na pekniecie). co robicie w tej sytuacji? bierzecie dupka,aby wspomóc te dwa pekniete, które moze ciązą zaoowocują, czy nei bierzecie, bo przeciez tym samym dupkiem wspomagacie wzrost torbieli?

ja akurat jestem w takiej sytuacji, ze często cos u mnei nie pęka i pewnie zawsze brałabym duphaston, aby wesprzec potencjalny zarodek.

Do góry