reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Inis, mi gin zawsze mówi, że CLo obniża endometrium. ale nie ma co teraz nad tym mysleć, głowa do góry, pierś do przodu i z nadzieją!

dziewczyny, chyba źle sformułowałam pytanie :) chodziło mi o to, ze piszecie, ze po iui zawsze na kontroli wypada Wam, że pecherzyki pekły i spokojnie możecie łykac duphaston. ale co zrobiłybyscie, gdyby ejden z pęcherzyków nie pękł? nie brałybyscie duphastonu? dla mnie sprawa byłaby jasna, ale ciekawa jestem Waszego zdania :)
piszecie, ze nie zostawiłybyscie tych niepeknietych w momencie iui pecherzyków bez kontrolnego usg po, ale co zrobilybyscie z wiedza, ze jednak nadal tam są i moga przerodzić się w torbiele pod wpływem progesteronu?

reklama
Inis cieszę się, że u Ciebie obyło się bez większych (choc i tych mniejszych także wspólczuję) rewelacji poinseminacyjnych!!! a co do torbieli, to nie martw się na zapas, bo mozliwe, że sama się wchłonie i zadnych wspomagaczy nie bedziesz potrzebowała! :) a w ogóle, to przecież jest szansa, ze iui sie powiedzie, wiec juz na pewno zadnych antyków łykac nie bedziesz :)

Lumia, kciuki!! a wiesz, że ja dwa razy miałam przygodę z niepękającymi pęcherzykami własnie po zastrzyku?

Gos, jakie plany?

\Kredka, kiedy przylot? jak tam obserwacje swojego ciała?

Niebajko, wracaj :)

Blue, zaglądasz tu czasem?

wszytskie mamuśki wzywam do odpowiedzi! :)

Ostatnia edycja:
Anika w czwartek wieczor lece i w pt rano mam wizyte. Juz mnie te obserwacje wkurzaja:-) ale dzisiaj sie troche odchamilam bo pojechalam na zakupy wiec przez pol dnia zapomnialam o testach kalendarzach itd. No ale test wieczorem na szczescie dalej 1 kreska a ten sluz to jakis dziwny dzisiaj raczej nie owulacyjny. Wczoraj chyba troche spanikowalam z tym sluzem ale zasugerowalam sie tym jak bylo w zeszlym miesiacu ze wlasnie w jeden dzien mialam taki jak wczoraj a na drugi dzien juz byl owulacyjny ( w sumie to w zeszlym cyklu pierwszy raz sie tym sluzem zainteresowalam i powiem wam ze ten owulacyjny faktycznie sie az tak rozciaga!) Wiec dzisiaj staram sie wyluzowac i niech sie dzieje co chce.

Ale kilkawaszych ostatnich wypowiedzi mnie zastanawia ( ja nie jestem wogole w temacie lekow i medycznych pojec bo mam miec inseminacje na cyklu naturalnym) ale czy w takim razie ja powinnam cos brac przed owu i cos po inseminacji? I czy 2 dni po inseminacji - jezeli do niej dojdzie - musze byc u lekarza jeszcze raz?

Ostatnia edycja:
Anika ja teraz czekam na 1 dzien w pracy a pozniej na kolejne 6 miesiecy :) dopuki nie bede miec dluzszej umowy to nie zaczynamy kolejnych iui :( szkoda tych miesiecy ale nie chce z niczym zostac a i trzeba cos odlozyc :))

Anika
Ciezkie pytania zadajesz:p jakby doszlo do takiej sytuacji to pewnie posluchalabym lekarza;-)
Jak narazie to pecherze pekaja po zastrzykach;-)

Kredka
Z tego co mi mowil lekarz to po iui "w standardzie" jest wprowadzenie dupka ;-) a ta wizyta po iui, to wlasnie kontrolna, czy wszystko ok;-)

Anika moi lekarze wręcz dawali progesteron by torbiel wchlonela się. Torbiel rosła wtedy gdy pomimo jej istnienia prowadziło się stymulacje. w sytuacji która opisalas bralabym dupka czy tam lutke bo prg uwolniony z tych peknietych pęcherzyków i tak zmarnowałby ten niepekniety - tzn z niepeknietego i tak nic by nie było

Dziewczyny mi clo też strasznie niszczylo endometrium dlatego lekarz stymulowal mnie gonalem do kolejnych iui. Estrofem też ladnie buduje endo - stosowany jest m.in. przy ivf przy criotransferach

No niestety kredka ale dziecko kosztuje :) nie moge sobie pozwolic na to zeby zyc z jednej pensji bo kredyty, oplaty, leki i zycie kosztuje a ja pragne mojemu dziecku zapewnic wszystko a nie martwic sie czy kupic nowa zabawke czy sobie leki :( smutne ale prawdziwe :)

Dziewczyny, dzięki za kciukasy :-)
Tylko jak teraz przetrwać te dwa tygodnie? Boję się nawet kichnąć, a tu do pracy trzeba chodzić... Wiem, że co ma być to będzie, ale czemu to nie jest tak, że wie się np po trzech dniach;-) czy to nie byłoby prostsze? Apeluje do naukowców o czulsze testy, nano czułe usg lub co tam im przyjdzie do głowy, żeby nam, staraczkom skrócić to oczekiwanie...;-)
Inis, będziesz testować w piątek czy przeczekasz święta? mi wypada w poniedziałek wielkanocny.

reklama
zuzik85 przy pierwszej iui jest masakra przy drugiej tak jak u mnie jakoś czas szybciej zleciał,też chodziłam do pracy i to nawet lepiej bo można było czymś myśli zająć,z ludzmi pobyć pogadać.Ale fakt to czekanie jest straszne :no:

Do góry