reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Beti gratuluję:)
Ja miałam usg dzień przed iui i miałam dwa duże pecherze. Po iui brałam dupka i jak się okazało żaden nie pękł i skończyło się hiperka :/

reklama
Zuzik - to będziemy testować w podobnym czasie, bo ja miałam iui w tę sobotę :) Trzymam kciuki!

Anika - właśnie pamiętając co to pisałaś pojechałam dziś na kontrolę do lekarza. Dzięki Ci kochana, że mnie zmotywowałaś :)

Po kontroli już jestem ale wizyta zawiera zarówno dobre jak i złe wiadomości...

Dobre:
x przed inseminacją pękły dwa pęcherzyki;
x dwa pozostałe nie pękły wcale więc nie będzie czworaczków
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Złe:
x z jednego niepękniętego pęcherzyka zrobiła się spora torbiel;
x jeśli torbiel nie zmniejszy się to w przyszłym cyklu mam przymusową terapię... antykoncepcją! Będę brać tabletki antykonsepcyjne
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif

x przez Clo endometrium mam tylko 7 mm :(

Anika:)
Dziekuje za kciuki;-) Cieszę się,że z bratem juz lepiej:)
Ciężko mi doradzic co w takiej sytuacji, bo ja dostaje zastrzyk i jak narazie mi pękają:)ale pewnie bedzie podobnie jak inis pisze:) chyba;-)

Inis
A nie dostałas czegoś i na endo? Mnie endo ładnie rośnie po Clo, ale ostatnio jak poszłam to miałam tylko niecałe 6mm, przy pęcherzach 18 i 14 mm. Powiedział,ze szkoda stracić cykl i dał mi estrofem. Po dwóch dniach endo było prawie 10, a pęcherze 24 i 18:) Zastrzyk w 4 litery :-) i kolejnego dnia IUI:) Na wizycie kontrolnej endo piękne:) Cały czas, zgodnie z zaleceniami lekarza, zażywam estrofem...

Nic nie dostałam bo trochę szok był, już przez tyle czasu się przyzwyczailismy z lekarzem ze mam dobre endo i myśleliśmy ze nadrobi.
Teraz to sama nie wiem czy zagnieżdżane przy takiej wartości jest możliwe...

reklama
Inis
No ja też tak miałam, tylko ostatnio caś "zaszwankowało", ale moze powinnaś zacząć prac ten estrofem?Przypomij kiedy miałaś IUI?

Do góry