reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredka a nie wolicie sprobowac ivf po biopsji niz iui z dawca? Rozumiem, ze koszty sa wieksze ale to zawsze byloby Wasze dziecko w 100%. Zreszta skoro mieszkasz za granica to zarabiacie po europejsku wiec moze warto?

reklama
Dziewczyny moze i macie racje ale mysmy przez kilka miesiecy analizowali wszystko i decyzja mojego m ze chcemy dawce ( tu tez ma troche wplyw historia chorob w rodzinie m teoretycznie jakby nie liczyc jego braku plemnikow to jest zdrowy a w najblizszej rodzinie - siostra brat mama tata babcia kazdy ma baaardzo powazne problemy zdrowotne )
Kasik uwierz mi ze kazdemu sie wydaje ze jak ktos mieszka za granica to jest takie eldorado:-) niestety realia sa inne fakt zyje sie na troche innym poziomie ale cudow nie ma bo wszystkie oplaty sa duzo wyzsze i ogolnie zycie jest drozsze a nie chce nawet mowic ile kosztuje kilka wypadow do pl w ciagu roku. Zebym jeszcze miala pewnosc ze sie uda to moze bym sie zastanawiala ale jak nie wyjdzie za 1 czy 2 razem to juz koszta sa duze a liczyc trzeba ok 12000zl za jedna plus przeloty itd. Poza tym ja koncze 33 lata w tym roku i czas niestety nas goni za bardzo.

Ostatnia edycja:
Kredka wycinki to jest cialo obce i oni dopiero odseparowywuja te najlepsze plemniki i je wkladaja w jajko :) one nie maja sily sie poruszac wiec w naturalnym srodowisku by nie trafily co celu :(
marzena88 witaj :) w grupie sila :) nabieraj mocy i walcz :))

Tak wlasnie sadzilam dzieki za potwierdzenie:-)

Kasik piłam czystą glukozę, teraz spróbuję może z tą cytrynką. A gdzie kupiłaś tą smakową, bo ja już pytałam w 2 aptekach i niestety nie mają? Mdłości męczyły mnie długi czas, a i teraz się zdarza jak poczuje jakiś zapach lub coś mi nie posmakuje i tak chyba jest z glukozą :-(

Witam Dziewczynki,
Chwilke mnie nie było i tyle nadrabiania...

Luize

Dziękuje,że pytasz...
Coś nam komp ostatnio szwankuje i raz się włączy, a raz ma nas w d....

Witam nowe Dziewczynki na forum:)

A co u mnie...
Niestety lipa:-( Jeszcze żeby tego było mało 20 lutego mijala pierwsza rocznica śmierci mojego Dzieciątka:-(, a 21 lutego przyszła franca@@@@:no: szit,szit , szit! i przyszła dopiero w 17dc, moze przez to że brałam duphaston?
Chyba się rozryczę przez te długie cykle 37-39 dni!:wściekła/y:
Szczerze powiedziawszy przez chwile myślałam ,że sie udało. Jak w poprzedniej ciąży wieczorami miałam 37-37,2, a ja na palcach jednej ręki mogę policzyć temperaturę u siebie. Poza tym przez dwa dni @ była marna...więc poleciałam na bete. Ona rozwiała resztkę nadziei...:-(
Dopiero dziś się rozkręciła...
Tylko nie wiem co jest grane, może mi pomożecie!
Dalej stan podgorączkowy się utrzymuje, ale nie mam uczucia choroby, dziś napierdzielały mi jajniki, mam wzdecia i gazy:sorry2: i boli mnie w dole kręgosłupa? co się może dziać? Myślałam nawet ,ze może jakas torbiel, ale po IUI byłm na usg i pęcherza nie było....a i dziś przez pół dnia miałam mdłości...

Przepraszam ,że tak tylko o sobie, ale jakoś zbieram się dopiero po tym strasznym weekendzie....

Luize ja glukoze smakowa kupilam w jakiejs aptece internetowej, wpisalam w google i mi wyskoczyla. Jest tania wiec dokupilam jakies leki, ktore caly czas przyjmuje np magnez, zeby sie oplacala przesylka.

Lumia czegos nie kumam dostalas @ 17 dc?

Lumia takie objawy to przed @ mozna miec i moze temu ze za wczesnie to organizm zwariowal.

Ciekawe jak gos po inseminacji? Mam nadzieje ze to jej szczesliwy dzien

Lumia przykro mi, jaki teraz plan, kolejna iui?
Właśnie gos już po? ja za każdym razem do godziny mam straszne skurcze przy których tracę przytomność, no ale dużo można znieść żeby tylko się udało. Ja dopiero( albo już) 10 dni po iui oj ta moja cierpliwość już powoli się nadwyręża.

reklama
Lumia przykro mi, jaki teraz plan, kolejna iui?
Właśnie gos już po? ja za każdym razem do godziny mam straszne skurcze przy których tracę przytomność, no ale dużo można znieść żeby tylko się udało. Ja dopiero( albo już) 10 dni po iui oj ta moja cierpliwość już powoli się nadwyręża.

A robilas juz test bo nie pamietam czy pisalas

Do góry