reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredka dziękuję za miłe słowa :-) Jestem zadania, że każda z nas się doczeka uupragnionego maleństwa, jeżeli znajdzie w sobie dużo siły do walki. Ja miałam i tak dużo szczęścia, bo ivf udało mi się za pierwszym razem, chociaż poprzednie 4 iui zakończyły się porażką.

Tez sobie tak powtarzam ze kiedys bede te wszystkie lzy wspominac z radoscia.. tylko wiesz ze kazda z nas chce zeby to bylo juz:-)

reklama
Pole Ty wiesz ...

Queen babo wiesz doskonale, ze bol taki jak na @ moze dobrze wrozyc wiec prosze bez czarnowidztwa tutaj. Ja tak mialam na kilka dni przed pozytywna beta i kilka dni po. Moj M mial urodziny dzien po becie wiec czekalam do godz 24, zeby oznajmic mu, ze zostanie ojcem :) Zycze Ci tego samego z calego serducha.

Luize wspolczuje przejsc z glukoza, niestety bedziesz musiala powtorzyc badanie. Wciskalas sobie cytryne lub mialas smakowa glukoze? Moze to by pomoglo? Na codzien tez Cie mecza wymioty czy to taki jednorazowy incydent?

Kredka witaj :) Niestety organizm kobiety to nie matematyka. Jezeli masz taka mozliwosc przyjedz do Polski na tydzien od 10 do 17 dnia cyklu, rob monitoringi i wowczas wstrzelisz sie w owu, w przeciwnym przypadku to loteria, szkoda czasu i pieniedzy. Ja mialam regularne 26 dniowe cykle i owu w 12-13 dc a raz 9 dc bylo juz po ptakach i cala stymulacja poszla na marne.

Ostatnia edycja:
Pole Ty wiesz ...

Queen babo wiesz doskonale, ze bol taki jak na @ moze dobrze wrozyc wiec prosze bez czarnowidztwa tutaj. Ja tak mialam na kilka dni przed pozytywna beta i kilka dni po. Moj M mial urodziny dzien po becie wiec czekalam do godz 24, zeby oznajmic mu, ze zostanie ojcem :) Zycze Ci tego samego z calego serducha.

Luize wspolczuje przejsc z glukoza, niestety bedziesz musiala powtorzyc badanie. Wciskalas sobie cytryne lub mialas smakowa glukoze? Moze to by pomoglo? Na codzien tez Cie mecza wymioty czy to taki jednorazowy incydent?

Kredka witaj :) Niestety organizm kobiety to nie matematyka. Jezeli masz taka mozliwosc przyjedz do Polski na tydzien od 10 do 17 dnia cyklu, rob monitoringi i wowczas wstrzelisz sie w owu, w przeciwnym przypadku to loteria, szkoda czasu i pieniedzy. Ja mialam regularne 26 dniowe cykle i owu w 12-13 dc a raz 9 dc bylo juz po ptakach i cala stymulacja poszla na marne.

Kasik masz 100% racje! Wiem o tym ale na pierwszy raz to czlowiek taki zwariowany i tak wszystko pochopnie robi. Jeszcze sie łudze ze sie uda ale fakt koszty coraz wieksze tym bardziej ze sam dawca to koszt 4000zl...

kredka ja bym na Waszym miejscu umowila sie na biopsje jader M i jak cos sie uda wykrzesac to zamrozila nasienie i wykorzystala podczas owu.
kasik a to nie jest tak ze jak cos z biopsji znajda to tylko do invitro? Zreszta raz i tak sprobujemy z dawca bo juz wszystko zalatwione i zaplacone ale na przyszlosc to myslalam ze z ta biopsja to tylko in vitro wchodzi w gre?

Witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie, mam 27 lat. Od roku staramy sie o maleństwo. Maz nie ma cudownych wyników nasienia, a i moja owulacja tez czasem lubi zawodzić. Od września brałam closti i duphaston i samodzielnie probowalismy . 29 stycznia miałam pierwsza iui, która mimo pregnylu niestety zakończyła się hiper stymulacją, a ja spędziłam tydzień w szpitalu. Dodam ze jestem z okolic Kielc. Po wyjściu ze szpitala dostałam luteinę i jakoś wracam do formy.

reklama
Kredka wycinki to jest cialo obce i oni dopiero odseparowywuja te najlepsze plemniki i je wkladaja w jajko :) one nie maja sily sie poruszac wiec w naturalnym srodowisku by nie trafily co celu :(
marzena88 witaj :) w grupie sila :) nabieraj mocy i walcz :))

Do góry