reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzien dobry dziewczyny:happy2:
Zaglądam, bo czekam juz na porody, no i na pewną ciążę co to w nią wierzę.

Blue pewnie za jakies 2 tygodnie transfer.
Ewela witaj, dawno oj dawno...

Nie bede pisac co u mnie, bo wyglada to bardzo zle. Czuje, ze juz niedługo niestety...

reklama
Pole, trzymaj sie tam, dziewczyno, dużo sił Ci życzę i przesyłam wszystkie moje dobre myśli w Waszą stronę...
Nowe forumowiczki witam!
Kredka, nie pomogę bo ja prawdę mówiąc już nie bardzo pamiętam jak u mnie przebiegały przygotowania do inseminacji, ale część dziewczyn jest na bieżąco więc na pewno, któraś coś Ci doradzi.
Ja czekam do piątku, wtedy będę robić betę, ale już czuję bóle przedokresowe więc raczej wiem, czego się spodziewać. Najgorsze, że mój mąż ma w sobotę urodziny więc będzie to dla niego średnio miły prezent...
Pozdrowienia dla całego towarzystwa!

Kredka82 witaj :)
Ja wlasnie chodze do provity i jestem zadowolona mino ze mam juz za soba niepowodzenia :( a jesli mozna wiedziec to co Cie zrazili w tej klinice bo chcialabym wiedziec na co mam zwracac uwage :) a co do dawcy to wole nie wiedziec, nie chce porownywac pozniej dziecka. Wole szukac podobienstw do mojego M :)
Kredka zadzwon do kliniki i porozmawiaj z lekarzem :) albo przebukuj bilety - wiem ze to sie wiaze z kosztami :( a do ktorej kliniki teraz chodzisz ?

Ewel właśnie u mnie też trzech lekarzy nie znalazło przyczyn, ostatni u którego prywatnie robiłam iui stwierdził właśnie podczas monit że nie mam śluzu płodnego, sama nie do końca mozesz to zaobserwować bo śluż moze byc tylko w szyjce( jego słowa)wówczas iui jest świetnym szybkim rozwiązaniem bo plemniki omijają całą drogę. Mi na naturalnym udało się za pierwszym razem ale nie utrzymało się długo, okazało się ze prolaktyna była podwyższona. W drugim podejściu też na naturalnym się udało.
Kredka lekarz musi się dobrze wstrzelić z iui a plemniki przygotowane do iui krócej żyją w organizmie. Ja miałam przed dwa monit żeby dobrze określić wielkość pęcherzyka i dzień owulacji, Może uda się przebukować lot zawsze będziesz mieć zapas czasu

Queen - nie nakrecaj sie pesymistycznie. Tylko w to w co wierzymy morze sie udac!!! :tak:

Gos wiem diczytalam ze tam chodzisz w sumie pomijajac twoje in vitro to mamy podobna sytuacje tylko moje cykke krotsze bo co 28 dni (poza ostatnim co pechowo mial 26:-()
Bylismy tam dwa razy pierwszy na badanie nasienia i niby ok ale jak panie w recepcji robily dobre pierwsze wrazenie to czar prysl bo niby mial byc pelny pakiet no chyba ze nic nie znajda ( tego sie spodziewalismy bo juz mial 1 badanie wczesniej) no i jak wrocilismy po hakims tam oczekiwaniu to pani do nas od razu chyba to bylo 60zl i do widzenia. Wiec ja pytam czyli co a ona dopiero potem no ze nie mieli z czego robic pelnych badan. Wiem ze to nie jej wina ze moj m nue ma plemnikow ale troche to powinno byc innaczej rozegrane... potem m umowil sie na usg zeby sprawdzic czy wszystko ok i lekarz mu dopiero na wizycie piwiedzial czemu badan nie zrobil przed wizyta na co moj maz ze nikt mu nie powiedzial co ma zrobic a on ze w takim razie usg nie zrobi i ze na oko to wszystko ok. Jak mi to moj opowiadal to niech sie ten lekarz cieszy ze mnie w srodku nie bylo. Oczywiscie za wizyte zaplacil jak z usg!
Ogolnie poczulam ze to nie nasze miejsce tylko takie wszystko masowe tylko kasa kasa kasa.
i zaczelam szukac w krakowie i trafilam na super komentarze jednej kliniki i stwierdzilam ze tam chce. Zanim przgjechalam na pierwsza wizyte mialam juz kontakt mailowy z lekarzem co nie ukrywam jest mi bardzo na reke. Przychodnia kameralna przytulna panue mile i pomocne itd wszystko na plus juz nie mowiac o tym ze lezka mi sie zakrecila jak zobaczylam ze na parapetach stoja ramki z dziecmi wyslane do nich w podziekowaniu od rodzicow ktorym sie udalo:-)

Ostatnia edycja:
Wiem juz myslalam o przebukowaniu ale cena tak skoczyla ze za dwa miesiace za tyle kupie nowe bilety wiec pewno pocz czerwca przylecimy bo w kwietniu owu wypada w wielkanoc .. no u mnie to najbardziej mnie zastanawia ten pecherzyk i kiedy sie uwalnia bo niby lekarz mi powiedzial ze dzien po 2 kreskach na tescie owu mam przyjechac tylko teraz nie wiem jak sie to przesunie skoro 2 dni wczesniej dostalam@

Kredka a u ktorego lekarza Twoj M byl? A nie mysleliscie o punkcji jader? Ja za badanie nasienia zaplacilam 80 zl bo tez nic nie znalezli ale poprosilam w recepcji zeby mnie polaczyli z biologiem i mi pani wszystko wytlumaczyla :) My od samego poczatku (jeszcze przed provita) trafilismy do dr Pietrusy :) on robil pierwsza punkcje w innym szpitalu bez mrozenia wycinkow bo to na nfz :) ale jak mam dawal wyniki to zaczol skakac z radosci ze w wycinka sa plemniki i pozniej to juz byla provita :) nie dawal nam wielkich szans ze cos znajdzie bo przysadke mozgowa mial wysoka i niski testosteron :(
Pole trzymaj sie kochana :))

A wogole tak sie ludze jeszcze ze jakas opatrznosc czuwa nademna i moze celowo dostalam okres 2 dni wczesniej? Juz od poczatku calej tej sutuacji mowie sobie ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i widocznie tak mialo byc, ze tak bedzie lepiej itd.

Kredka a może masz możliwość podejścia u siebie na monit, tak kilka dni przed owulacją już by Ci mniej więcej określili dzień, wiedziałabyś na czym stoicie. J chodziłam w 6-7 dc a owu miałam w 11-12 i zawsze mi wskazał kiedy wypadnie
Ni c nie dzieje się bez przyczyny ale szczęściu czasami trzeba pomóc:)

reklama
Gos rozwazalismy opcje tej punkcji tylko po pierwsze wiaze sie to z czestszymi przyjazdami do pl po drugie szanse sa baardzo male po trzecie jakbym miala miec kilka podejsc do in vitro to raz ze lata nas gonia a to sie bedzie wszystko ciaglo a dwa to ze ja nie mam nic refundowane wiec koszt kilku in vitro jest za duzy dla nas. I mimo ze ja to jeszcze mojemu proponowalam on w zaparte ze nie i ze on chce zebysmy wzieli dawce.
A co do tego ze mozesz profil dawcy zobaczyc to ja na poczatku tez myslalam tak jak ty ale jak zaczelam te strone przegladac to sobie uzmyslowilam ze fajnie wiedziec wiecej i w koncu wybralismy dawce bez zdjecia ale z fantastycznym opisem personelu i bardzo nam jego profil odpowiadal czym sie zajmuje jakie ma hobby co lubi jaki ma charakter itd.

Ostatnia edycja:
Do góry