reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Gos - może nie będziesz musiała szukać pracy, bo będzie fasolka :) ja za to mam umowe zlecenie wiec jak zajde to beznadzieja. Ale nie przejmuje się tym bo jak na razie zachodzenie mi nie wychodzi :D

Jutro musze się wyrwać z pracy po 13 żeby zdążyć do lekarza na monit. Mam nadzieje ze się uda w tym miesiącu a coraz bardziej wydaje mi się ze będzie za późno juz w środę...

reklama
Cześć dziewczyny, chciałam zapytać czy któraś z Was podchodzi do inseminacji ze względu na zbyt wczesny śluz płodny? Ja mam go 6dc a teraz po wiesiołku i witB trwał do 9dc ale to ciągle mało bo owu mam 12-14dc. Staramy się od lipca.

Ester - ja nie mam stwierdzonego powodu iui (zwyczajnie brak przyczyny niepowodzen) ale z własnej obserwacji wiem ze śluzu polodnego nie mam wcale. Podobno iui pomaga na problemy śluzowe :)

Ester troche to dziwne z tym plodnym sluzem bo on czesto jest przed owu a nie w trakcie. Pamietam jak przed ivf stresowalam sie, ze mam plodny sluz i ze napewno pecherzyki juz popekaly a do punkcji mialam jeszcze kilka dni. Doktorek mi tlumaczyl, ze czesto sluz plodny jest kilka dni przed owu, dlatego tak trudno wylapac moment owu bez monitoringu.

Nie miałam takiego badania. Jak za 3mc dalej nie będę w ciąży to mam przyjść na monitoring. Jestem w trakcie leczenia hormonalnego ale od dłuższego czasu wyniki mam ok i owu raczej są. Więc teraz podejrzewam, że albo problem w tym śluzie albo z zagnieżdżeniem.

Witam was bardzo serdecznie. Nie wiem czemu nie znalazlam tego watku wczesniej!!! Wszedzie watki tylko o in vitro a tutaj tylko o inseminacji - suuuper:-) bo mam milion pytan i kupe stresu i juz sama nie wiem co o tym myslec i jak tak czytam (zaczelam czytac ten watek od poczatku, przy ok 120 stronie dobrze ze sprawdzilam ile w smie jest stron bo to jakas nieskonczonosc:-))

U mnie sprawa wyglada tak ze moj m nie na plemnikow. Nie bede sie juz rozpisywac ile lez wylanych itd bo kazda pewno dobrze to wie.
Bylismy pierwsze w provicie w katowicach ale strasznie nas tam zrazili do siebie i znalazlam klinike w krakowie co ma bardzo dobre opinie. Problem w tym ze my nie mieszkamy w polsce i najwieksza trudnosc sprawiaja przyloty.
Zdecydowalismy sie na inseminacje nasieniem dawcy z danii ktorego mamy mozliwosc wybrac.
W listopadzie mialam robione badania i wyszla ureaplasma po antybiotyku w lutym ponownie przyjechalam do pl na badania i po 2 tyg nie moglam uwierzyc ze bakterii nie ma i mozemy dzialac.
Teraz moje obawy:
Na rozmowie z lekarzem powiedzial ze zrobimy inseminacje na cyklu naturalnym (mam co 28 dni okres i owulacje wg testow paskowych pomiedzy 13-14 dc.) Wszystko bylo super bilety kupione na przyszly tydzien ale chyba z nerwow dostalam okres 2 dni wczesniej ( chyba mail ze nasienie przyszlo do kliniki mnie zestresowal bo to wlasnie bylo 2 dni przed @) wiec teraz sie pewno wszystko przesunie i boje sie ze przylecimy za pozno a juz nie moge zmienic daty wylotu. Wiec do kliniki dojade w 15dc. Wogole po tym jak sie naczytalam ze na naturalnym cyklu sie nie udaje to trace wiare i mam poczucie ze to do nicxego nie prowadzi tylko slono za to placimy...
jak bylo u was z owu? Kiedy bylo jajo gotowe do inseminacji po owulacji?
Msm normalnie wrazenie ze wy wszystkie w temacie a ja to nic wsumie nie wiem...

reklama
Luize na naturalnum cyklu robimy iui :) u nas jest problem braku plemnikow :( ja cykle mam reguralne :) wiec mam nadzieje ze podadza mi dobre, silne obce plemniki :)))

gos1512 a wiesz ze mozesz sobie sama wybrac dawce? Mi zaproponowano ze moge miec od nich albo z cryos z danii podobno maja najlepsze i bardzo przebadane i mozesz zobaczyc profil dawcy opis o nim co lubi uslyszec jego glos zobaczyc pismo, zdjecie jak byl maly itd.

Do góry