reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Queen ja bralam chyba 3 dni po transferze. Mysle, ze nie zaszkodzi a moze pomoc. Tak jak piszesz, zapobiega skurczom co w poczatkowej fazie jest bardzo wazne. Mozesz brac 2 razy dziennie, ja bralam o 8 i 16. Nawet jak trafilam do szpitala w 5 tc to mi podali relanium w zastrzyku na noc, wlasnie aby zapobiec skurczom i na uspokojenie bo nerwy tez nie sluza kropkom.

reklama
hey moje drogie! pewnie mnie nie pamietacie bo minelo 2 lata jak tu pisalam☺ale jakos ja caly czas was podczytuje i sledze sytuacje szczególnie pole i kasik!
2 lata temu mialam przygode z invimedem gdzie in vitro wogole zanim zaczelam odpuscilam.... teraz postanowilam powrócić na ta ścieżkę przenioslam sie w swojej miejscowości do gamety i zaczelam w tym miesiacu in vitro niestety wczoraj mialam miec transfer ale sie nie odbyl z uwagi na zagrosenie hiperka.... z 14 jajek 7 bylo dojrzalych a tylko 6 w programie zaplodnili z czego 5 sie zaplodnilo prawidłowo. Jutro maja dzwonic ile zarodkow nadaje sie domrozenia i ttansfer dopiero w pprzyszłym cyklu

Ewela czyli jestes juz po drugiej stronie lustra ;) Nie martw sie, ze transfer odroczony, organizm sie zregeneruje i przyjmie kropka na cale 9 miesiecy :) Zapraszam na forum zakwalifikowanych i kto po in vitro. Tam znajdziesz wiele cennych porad.

Queen myślę, że relanium możesz spokojnie brać. Cały czas zaciskam kciuki :tak:

Yuffie myślę że najlepiej jakbyś popytała na wątku "kto po invitro" bo tam jest o wiele więcej forumowiczek i większe doświadczenie w dziedzinie ivf

Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj na urlopie bo wczoraj przez to relanium ledwo wytrzymałam w pracy :-) Więc dziś lenimy się razem z pieskiem. Na przemian śpię i jem, całkiem przyjemnie :-)
Agaawa, aż nie mogę uwierzyć że Ty już za chwilę będziesz rodzić. Wydaje się że dopiero co przekazywałaś nam informacje o ciąży, a tu już za chwilę będziemy witać Piotrusia na świecie :-) Jak tam Twoje nastawienie, stresujesz się troszkę?
Dziewczyny, a ja się chciałam Was jeszcze poradzić w jednej sprawie bo wydaje mi się że któraś z Was kiedyś też miała ten problem. Chyba dostałam jakiegoś podrażnienia od luteiny, strasznie mnie pieczę i swędzi, boję się żeby mi się z tego jakaś infekcja nie rozwinęła. Macie może jakieś sposoby żeby temu zaradzić?

Queen ja po kazdej wizycie w toalecie albo jak czulam ze mnie cos zaczyna swedziec podmywalam sie lactacydem :) najlepszy plyn do higieny intymnej :) ktoras to z dziewczyn w watku " kto po in vitro" napisala o nim i kupilam go i od tego czasu mam spokoj :) ja ogolnie biore duzo tabletek na moje choroby i to sie odbija pietro nizej :(
Kobietki napiszcie mi czy po iui dostawalyscie L4? Ja jutro jade na wizyte na 16.20 :)

Queen a bierzesz lutke "50" czy "100"? Podobno najbardziej podraznia "50". "100" jest teraz refundowana i kosztuje grosze, chyba mniej niz 4 zl. wiec warto poprosic o recepte. A na podraznienia najlepszy rumianek i lactacyd. Nie przesadzaj tez z higiena bo zmyjesz flore bakteryjna, max 2-3 razy dziennie podmywanie. Polecam tez wkladki bella cotton, sa rewelacyjne, wymieniaj nawet kilkanascie razy dziennie jak lutka wyplywa. Ja odpukac dzieki lactacydowi i tym wkladkom nie mialam infekcji w czasie ciazy, nawet podczas przyjmowania lutki a bralam ja chyba pol roku.

Kasik ja właśnie biorę 100 (3x200), ale oprócz tego jeszcze estrofem 2x1 więc trochę tego jest w ciągu całego dnia. Spróbuje tego lactacydu i rumianku, może coś pomoże.
Gos, ja L4 po IUI nie brałam, ale jak poprosisz lekarza to chyba powinien Ci dac.

reklama
Bry kobietki:)

Queen mocno ściskam kciuki za maluszka;) a co do podrażnienia no to ja miałam mega. Mimo ze miałam lekkie podrażnienie brałam dalej lutke aż skończyło się strasznym bólem, opuchnięciem i zaczerwienieniem, lekarz z miejsca zapisał mi duphaston. Moim zdaniem nie masz na co czekać tylko zgłosić się do lekarza żeby zmienił Ci lek.
Agawa wow 38 tydzień....:) trzymam kciukasy za szczęśliwe rozwiązanie:)

Dzisiaj byłam na wizycie i pani doktor zaproponowała długi protokół. Od pierwszego dc antykoncepcja przez 2 tygodnie, później znowu cos i znowu heheh, ciekawe jak to będzie :-) boje się tylko tego kłucia. Zajmie mi to jakieś 6 tygodni do punkcji, ale może jakos lepiej to wyjdzie...nie wiem, ale jak na razie nie nastawiam się na tak ani na nie jestem neutralna:)

Do góry