reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Queen ja bralam chyba 3 dni po transferze. Mysle, ze nie zaszkodzi a moze pomoc. Tak jak piszesz, zapobiega skurczom co w poczatkowej fazie jest bardzo wazne. Mozesz brac 2 razy dziennie, ja bralam o 8 i 16. Nawet jak trafilam do szpitala w 5 tc to mi podali relanium w zastrzyku na noc, wlasnie aby zapobiec skurczom i na uspokojenie bo nerwy tez nie sluza kropkom.

reklama
hey moje drogie! pewnie mnie nie pamietacie bo minelo 2 lata jak tu pisalam☺ale jakos ja caly czas was podczytuje i sledze sytuacje szczególnie pole i kasik!
2 lata temu mialam przygode z invimedem gdzie in vitro wogole zanim zaczelam odpuscilam.... teraz postanowilam powrócić na ta ścieżkę przenioslam sie w swojej miejscowości do gamety i zaczelam w tym miesiacu in vitro niestety wczoraj mialam miec transfer ale sie nie odbyl z uwagi na zagrosenie hiperka.... z 14 jajek 7 bylo dojrzalych a tylko 6 w programie zaplodnili z czego 5 sie zaplodnilo prawidłowo. Jutro maja dzwonic ile zarodkow nadaje sie domrozenia i ttansfer dopiero w pprzyszłym cyklu

Ewela czyli jestes juz po drugiej stronie lustra ;) Nie martw sie, ze transfer odroczony, organizm sie zregeneruje i przyjmie kropka na cale 9 miesiecy :) Zapraszam na forum zakwalifikowanych i kto po in vitro. Tam znajdziesz wiele cennych porad.

Queen myślę, że relanium możesz spokojnie brać. Cały czas zaciskam kciuki :tak:

Yuffie myślę że najlepiej jakbyś popytała na wątku "kto po invitro" bo tam jest o wiele więcej forumowiczek i większe doświadczenie w dziedzinie ivf

Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj na urlopie bo wczoraj przez to relanium ledwo wytrzymałam w pracy :-) Więc dziś lenimy się razem z pieskiem. Na przemian śpię i jem, całkiem przyjemnie :-)
Agaawa, aż nie mogę uwierzyć że Ty już za chwilę będziesz rodzić. Wydaje się że dopiero co przekazywałaś nam informacje o ciąży, a tu już za chwilę będziemy witać Piotrusia na świecie :-) Jak tam Twoje nastawienie, stresujesz się troszkę?
Dziewczyny, a ja się chciałam Was jeszcze poradzić w jednej sprawie bo wydaje mi się że któraś z Was kiedyś też miała ten problem. Chyba dostałam jakiegoś podrażnienia od luteiny, strasznie mnie pieczę i swędzi, boję się żeby mi się z tego jakaś infekcja nie rozwinęła. Macie może jakieś sposoby żeby temu zaradzić?

Queen ja po kazdej wizycie w toalecie albo jak czulam ze mnie cos zaczyna swedziec podmywalam sie lactacydem :) najlepszy plyn do higieny intymnej :) ktoras to z dziewczyn w watku " kto po in vitro" napisala o nim i kupilam go i od tego czasu mam spokoj :) ja ogolnie biore duzo tabletek na moje choroby i to sie odbija pietro nizej :(
Kobietki napiszcie mi czy po iui dostawalyscie L4? Ja jutro jade na wizyte na 16.20 :)

Queen a bierzesz lutke "50" czy "100"? Podobno najbardziej podraznia "50". "100" jest teraz refundowana i kosztuje grosze, chyba mniej niz 4 zl. wiec warto poprosic o recepte. A na podraznienia najlepszy rumianek i lactacyd. Nie przesadzaj tez z higiena bo zmyjesz flore bakteryjna, max 2-3 razy dziennie podmywanie. Polecam tez wkladki bella cotton, sa rewelacyjne, wymieniaj nawet kilkanascie razy dziennie jak lutka wyplywa. Ja odpukac dzieki lactacydowi i tym wkladkom nie mialam infekcji w czasie ciazy, nawet podczas przyjmowania lutki a bralam ja chyba pol roku.

Kasik ja właśnie biorę 100 (3x200), ale oprócz tego jeszcze estrofem 2x1 więc trochę tego jest w ciągu całego dnia. Spróbuje tego lactacydu i rumianku, może coś pomoże.
Gos, ja L4 po IUI nie brałam, ale jak poprosisz lekarza to chyba powinien Ci dac.

reklama
Bry kobietki:)

Queen mocno ściskam kciuki za maluszka;) a co do podrażnienia no to ja miałam mega. Mimo ze miałam lekkie podrażnienie brałam dalej lutke aż skończyło się strasznym bólem, opuchnięciem i zaczerwienieniem, lekarz z miejsca zapisał mi duphaston. Moim zdaniem nie masz na co czekać tylko zgłosić się do lekarza żeby zmienił Ci lek.
Agawa wow 38 tydzień....:) trzymam kciukasy za szczęśliwe rozwiązanie:)

Dzisiaj byłam na wizycie i pani doktor zaproponowała długi protokół. Od pierwszego dc antykoncepcja przez 2 tygodnie, później znowu cos i znowu heheh, ciekawe jak to będzie :-) boje się tylko tego kłucia. Zajmie mi to jakieś 6 tygodni do punkcji, ale może jakos lepiej to wyjdzie...nie wiem, ale jak na razie nie nastawiam się na tak ani na nie jestem neutralna:)

Do góry