reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Queen prawdopodobnie masz grzybka, tak jak i ja mialam po lutce, z tym ze mi przed samą beta wyszło i mogłam brać leki na receptę i nie martwiac się czy jestem w ciąży. Tobie mogę polecić jedynie lactovaginal - globulki które przywracają naturalną florę bakteryjna - do kupienia bez recepty. Ten plyn do mycia lactacyt tez fajny, odkad go uzywam nie mam infekccji. Działaj jak najszybciej bo niestety będzie tylko gorzej :-(

Gos ja tez nie brałam L4

Enni miałaś już kiedyś długi protokół? I kiedy będzie 1 dc? Już niedługo zaczniesz?

U mnie już drugi dzień słabsza forma. Czuję się jakbym nie miała w ogóle energii a dodatkowo dziś migrena mnie złapała. Już troszkę mi lepiej więc muszę troszkę poprasowac, oczywiście na siedząco :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta a mi dzisiaj cos "weszlo" w prawy bok, jak siedze lub leze nieruchomo jest ok ale jak sie porusze to bol jest niemilosierny. Na dodatek chyba wraca uczulenie. W sobote zalozylam nowe, grube rajstopy, bez wyprania przed i mam juz czerwone plamki pod kolanami i na lydkach, cale szczescie nie swedzi jak poprzednio. Ciagle cos mi jest, nie ma dnia, zebym nie marudzila, jak ten M ze mna wytrzymuje ;)

Kasik masz prawo do marudzenia ;-)a M dzielnie to znosi hehe, jesteś w ciązy także wiesz...:-D
Smerfeta jeszcze nie szłam długim, nie wiem który jest lepszy, zaufałam lekarce co zaproponowała. @ mam dostać 25 czyli za 6 dni i od pierwszego dnia anty przez jakieś 14 dni, później o ile dobrze pamiętam gonapeptyl..nie jestem pewna:) i po 14 dniach znowu coś, jestem zielona jeżeli chodzi o długi.Policzyła mi też pęcherzyki antralne i ich liczba niestety się zmniejszyła :-(

Witajcie dziewczyny. Siedze cały czas w krzaczorach i podczytuje Wasze postepy;)
Wypadlam z gry na chwile, przez pojawiajace sie co rusz torbiele oraz mnogosc innych przeciwnosci losu. Musiałam trochę uspokoić moja głowę i nerwy, ale kolejne problemy pojawiaja sie znikad! Gdzie sie czlowiek nie dotknie, to cos wyskakuje zza rogu. Zreszta wiecie o tym bardzo dobrze..
Enni chyba zaczniemy podobnie bo ja 28 lutego zaczynam kolejne opakowanie anty i zaraz po nim od 2dc bede startowac ze stymulka. Mam juz rozpisane leki na pierwszy tydzien;)
Gdyby nie 2 tygodnie antybiotyku, ktory musialam przyjac w tym miesiacu mogłabym zaczynać w przyszłym tygodniu, ale.. zawsze jest ale;)

Kasik to coś to pewnie Junior broi ;-) Niedawno założyłam podkoszulek nowy, bez prania i też wyszły mi czerwone plamy :( My z M na zmianę marudzimy ;-)

Enni po tych kolejnych 14 dniach po gonapeptylu to już będzie właściwa stymulacja. Na tą chwilę pęcherzyki antralne nie liczą się bo gonapeptyl będzie miał za zadanie wyciszyć organizm czyli antralne pójdą precz :)

Niebajka tak dawno Cię nie bylo że już nie pamiętam co planujesz. To już będzie etap ivf? Współczuję przeciwności, U mnie też ich trochę :(

Ostatnia edycja:
Gos ja nie brałam L4.

ech Dziewczynki Wy jestescie zdziwione, ze to juz końcówka, a ja co mam powiedzieć? ;-) Jeszcze to do mnie nie dociera:) nic nie zapowiada u mnie porodu, pewnie przenosze do 8 marca:)) czuje sie niezle, a nawet bardzo dobrze, troche mi sie dłuzy juz końcówka. Piotruś bardzo ostatnio urósł, a właściwie przytył mały glodomor. W pn miał 3700g, co mnie poważnie zmartwiło. Ale poza tym brykam, umawiam sie na ostatnie spotkania z dziewczynami na plotki, do fryzjera i .... Czekam..... A potem przekazuje Queen brzucha, niech ona sie troche pomeczy;-) Ale ciaza taka jak moja, to luz , blues i marzenie. Polecam każdemu.

Enni bede trzymać kciuki za Twoje kolejne podejście na długim protokole.&&&&&

Niebajka i enni to Wy sie akurat zalapiecie na miejsce po Smerfecie i po mnie :)

Agaawa zazdroszcze, ze tak spokojnie przeszlas cala ciaze. U mnie srodek byl ok, poczatki byly stresujace przez plamienia a teraz na koncowce ciagle cos innego. A to przeziebienie a to zab, pozniej alergia, teraz bol w boku. Ale nic to, najwazniejsze, ze juz niedlugo przytule Juniora do piersi :)

Kasik przede mną musi się gdzieś wcisnąć jeszcze Anika:))

Smerfeta u mnie pierwsze podejście do refundowanego ivf, obustronna niedrożność. Musze podpytać Was i na innych wątkach o ivf o leki i stymulację. Lekarz mi dzisiaj mówił, ze hiperstymulacja mi grozi. Mam wysokie amh i wielopęcherzykowate jajniki, Stwierdził, że kolejny miesiąc antykoncepcji to dobry pomysł.

Kasik i Agawa zafasolkowałyście kiedy już podczytywałam forum, faktycznie jak to strasznie zleciałoo..Kasik dopiero co martwiłas się z powodu plamień! Jeszcze troszkę;)

Agaawa nie wiem czy już nie pytałam, ale w jakiej klinice się leczyłas?

Niebajka no trochę czasu minęło, super, że wracasz do gry :-)
Enni za Ciebie też trzymam kciuki :-D
Anika teraz Ty gdzieś zniknełaś :-(
Agaawa rzeczywiście czas szybko leci, już masz w brzuchu kawał faceta ;-)
Kasik, Smerfeta jak dobrze rozumiem Wasze narzekania. Dla mnie ostatnie dwa dni też są koszmarne, nie mam siły nawet wstać z łóżka. Nie wiem czym to jest spowodowane. Za to do bólu kręgosłupa i różnych innych dolegliwości można się przyzwyczaić ;-)

reklama
Dziewczyny ustawiac sie w kolejce po brzuch bo jak znam zycie jest wiecej chetnych niz miejsc ;) Pewnie Blue z krzaczorow podczytuje bo mam nadzieje, ze o nas nie zapomniala. Jakos na dniach chyba powinna podchodzic do transferu. Pole jak cos wiesz o Blue to podziel sie z nami, kciukow nigdy nie za wiele.

Niebajka zapraszamy na watek zakwalifikowanych lub kto po ivf :)

Luize myslisz, ze do bolu kregoslupa mozna sie przyzwyczaic? Ja chyba nie potrafie ;)

Ostatnia edycja:
Do góry