reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kermicie wiec tsh 1 to tak na prawdę max w staraniach. Ja zaszłam poniżej 1, a zbijalam do tego stanu( wazne tez zeby nie skakalo...) kilka lat. Ale moja tarczyca ciężki przypadek.
Hormony tarczycy nie sa zależne od cyklu, a u Ciebie widze, ze cos skacze, wiec tu juz by mnie zastanowiło.
Nie bagatelizuj tego, nawet jezeli robi to lekarz. Stracisz duzo czasu na nic...
Takie mam własne doświadczenia.

Krrmitzaba domuslam ze ze wybrałaś Invimed ze względu na to ze wlasnie w Bydgoszczy jest hmmm oddział w którym właściwie nic nie robią, jestem z Bydzi wiec troszke wiem.
No i niestety TSH zbagatelizowanie u Ciebie , najważniejszy jest lekarz który dobrze pokieruje. A nie kazali co zrobic bety ? @ nie przyjdzie jak nie odstawisz leków, zrób moze jutro bete, jedz do biziela na izbę przyjęć i tam możesz ją zrobic za chyba 37,50 i bedzie wiadomo, a wynik po godzinie , albo sikacza zrób ale z porannego moczu, to twoja poerwsza IUI wiec jeszcze możesz pomyśleć o dobrym lekarzu !!! Byłam w invimedzie wiec troszke znam tamtejszy personel który tam został , niestety dobrych opini nie ma :/ pewnie w Bydzi był monitoring a na IUI jechałam do Gdyni . 3 mam kciuki i pamiętaj ze IUi to tylko 20% szans a in vitro 30% wiec troszke jakby loteria

No ja też wracam na stare "kąty";)
Witam nową koleżankę Kermitzabę;)

Widze że piszecie o TSH, dzisiaj robiłam wynik i moje TSH 2,88 a w środe mam mieć transfer. Szybko pisałam do mojej endo i podwyższyła mi dawkę o 25 czyli teraz mam brać 125 ale do środy na pewno nie zbiję tego TSH. Nawet jeszcze recepty nie mam....:(

No i pierwsze koty za płoty, zastrzyk zrobiony samodzielnie :-D Nie było tak źle.
Anika - już odpisuję, przepraszam że tak późno ;-) Mój M brał niewiele suplementów, na początku przez 3 m-ce łykał Salfazin, następnie selen z wit.e, a teraz od dłuższego czasu bierze Androvit. Dodatkowo lepiej się odżywia i dba o to, by nie przegrzewać żołnierzyków i tyle. Aż mi się nie chce wierzyć, że to pomogło bo plemniki były bardzo słabo ruchliwe. Spróbować warto, przecież nie zaszkodzi. Trzymam kciuki za wyniki Twojego M.

Luize, dzieki za info:) moj M wszystkie te specyfiki tez łykał/łyka, wiec jestem ciekaa, czy cos u nas zadziałają:)
cieszę się, ze z zastrzykiem dobrze poszło :) teraz juz z górki będzie:)

Dziewczyny, dzieki za wskazania TSH - i tu mam kolejne do Was pytanie, moje ostatnie tsh wyszło 1,69 ale lekarka nic nie zasugerowala, stwierdziła, ze jest ok. Czy Waszym zdaniem powinnam coś z tym zrobić?

Aniko to nie jest zle tsh jezeli nigdy nie miałas wyższego lub skaczacego. Poza tym przy "podejrzanej" tarczycy robi sie ft3 i ft4. Do tego tarczyca daje jednak troche objawów.
Niemniej jednak "zaliczyłam" kilku bardzo dobrych endokrynologow i zawsze słyszałam-starania to 1. Jeden mi nawet na kartce rysowal "1" potem pogrubial, potem w koleczko wziął, potem wykrzyknik zrobił. W sumie poczułam sie troche głupio, bo mówił mi ze percepcja przy tak skrajnej tarczycy jest obniżona...wiec doszłam do wniosku, ze zaczyna mi tłumaczyć jak krowie na miedzy...
Poza tym endokrynolog oprócz wyników macal mnie po łokciach, oglądał włosy i zadawał wiele pytań.
Enni tarczyca ktora jest poddawana leczeniu jest dość wrażliwa na zmiany dawek, wiec trzymam kciuki...
Luize no to witaj w domu:rofl2: Trzymam kciuki, bo to juz tuż tuż:happy:
Blue...no

Witaj Kermitzabo! Super nick. Hehe...

Kasik byłam w happymum.pl u nas jest we Wrocku stacjonarny. Wlasnie wymiana kolekcji była, mało ciuchów. Ale to co potrzebowałem juz zakupiłam. Bardzo polecam, spodnie super wygodne. I koleżanki tez zachwalaly. Acha! I w tej milej gumce rozciagliwej widac mi chyba brzuszek ciazowy w końcu. Bo w normalnych dżinsach z paskiem to niezbyt, ale ... Jednak juz wyłazi....

Piekne te pościele! Ech i ach....

reklama
W kazdym razie... ktos cos zrobi z tym chrapiacym chlopem obok mnie zanim wywale go wlasnorecznie przez okno?

Wrzosow krasc niby nie mozna..ale ja kradne. I juz. Duzo jest..dadza rade :)

A z wrzosow to taka firanka mi sie marzy z drobnymi wrzosami na dolr albo lawenda:) i wrzosowe albo lawendowe cos na okrycie zezartych przez psa i kroliki foteli :) zaczhnam podejrzewac ze zmawiaja sie z chomikiem i cale noce imprezuja..bo w nocy tam malo klatki nie rozsadza..a w dzien zmeczeni wszyscy niezwykle.

Rozmawialam dzis z takim Kubusiem...5,5roku...rozmawialismy o lecie..i kajakach... na co Kubus mowi" plywalem na lowelkach wodnych i kajaku i dziekuje baldzo...bo moja babcia tez plynela ze mna i popekala sobie mostek"...natychmiast przypomniali sie Kubus Puchatek i slowa"to ja peknalem twoj balonik".... :)

Dobrych snow dziewczyny... mi sie snily ostatnio kamienice z drzwiami drewnianymi w kolorze blekitu...ktore otwieralam bo chcialam sie gdzies schowac...i kaazde ktore otworzylam byly zawodem bo za drzwiami byla sciana...i tak otwieralam te drzwi...otwieralam...az gdzies znalazlam schronienie.
Sie tak zmeczylam tym snem ze dzis postanawi snic o Chorwacji do ktorej jeszcze kiedys wroce :)

Do góry