reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja tak w tematach wszystkich widze sie odnalazłam...
Wrzosów tez nakradlam w lesie, bo to chyba zabroniony proceder o ile pamietam. Ale w szczytnym celu na cmentarz dla babci powiłam kwiecia wrzosowego:)
Dynie zakupiłam do zdjecia;) Ale ze hokaido to moj ulubiony gatunek to i zupa była.

Moja zupa dyniowa:
3 duże marchewki
2 duże ziemniaki
1 cebula
3-4 zabki czosnku
2,5kg dyni
Pól puszki mleka kokosowego
Curry
Świeży imbir
Sweza Kolendra i oregano
Sok z 3/4 limonki
Sól, pieprz
Olej lniany bądź oliwa z oliwek
2 szklanki wody
Prazone migdaly

Marchew, ziemniaki, cebulę i czosnek gotuje w wywarze, oddzielnie na
patelni przysmazam obrana i pokrojona dynie (delikatnie rumienie i
doprowadzam do miekkosci), a następnie wrzucam do wywaru. (właściwie
to dynia gotuje sie już na parze;)
Wyjmuje cebulę, doprawiam w/w skladnikami: imbir, curry, limonka, sól
i pieprz, dodaje odrobine świeżych ziół (żeby zupa nie była za
zielona;) miksuje, jeśli jest za mało dorzucam świeży czosnek i imbir.
Gotuje wszystko jeszcze ok 5minut, dolewam mleka kokosowego i jeszcze
raz miksuje.
Krem podaje z prazonymi migdalami i świeża kolendra.
Smacznego!
Zaleta takiej zupy jest, ze swietnie rozgrzewa, zasługa imbiru...

No i wstawię wam przyszłe mamusie link do moich ulubionych pościeli. To tak jakbyście baaaardzo chciały popłynąć finansowo...ja zgrzeszyłam kiedyś i powtórzylam wczoraj...

reklama
Anika, ale jestes superową nauczycielką. A wiesz, ze ja tez mam uprawnienia do nauczania muzyki/ rytmiki w przedszkolach i szkołach 1-3. Strasznie lubiłam moje praktyki. Było super. Ale chyba generalnie na belfra sie nie nadaję, bo nie moge zrozumieć, ze ktos czegoś nie rozumie:) hehe...

luize piekna nowiną. Trzymam mocno kciukaski, żeby wszystko poszło jak z płatka.

Kasik, ja przejęłam chwilowo Twój tytuł zakupoholiczki. Wydałam w sklepie ciazowym ponad 500 na spodnie i spódnicę eleganckie i koszulową bluzkę ciążową. Szok! Ale jakość dobra. Poza tym troche na kosmetyki, w orsayu na bluzeczkę i sweterek, no szok po prostu! Acha! I była, u fryzjera zrobić odrosty. Znów wyglądam jak człowiek.

a ja robię jeszcze inaczej zupę dyniową - dla leniwca jakim jestem. 3 ziemniaki, 3 marchewki, dynię sporą, pietruszkę - wszystko do jednego gara i gotuje. Oczywiscie na kostce rosolowej:) a na koniec dodaje troszkę pomidorów ( jakie kto lubi - puszka, świeże, przecier, ale nie duzo). Parze cebulkę na patelni i dodaje na koniec. Dodaje super posmaku. Wszystko blenduje, lubię tez dodać gałki muszkatołowej.

Ostatnia edycja:
Smefeta sprawdziłam swoje TSH i mam 0,27, czyli jeszcze niższe niż Ty, na ostatniej wizycie zwróciłam na to doktorkowi uwagę ale powiedział, że jest ok, że beta tak wpływa na tsh i żeby się nie przejmować tym. Sama już nie wiem :confused:

Narobiłyście mi smaku tą zupą dyniową, chyba poproszę moje panie w kuchni w przyszłym tygodniu to mi ugotują, bo teraz mają sporo pracy. Dzisiaj catering na 2 wernisaże, jutro małe wesele i duża impreza rodzinna więc mają co robić.

Pole wcale się nie dziwię, że musiałaś zgrzeszyć, Kiciuś bez takiej pościeli to nie Kiciuś ;-):-D A kompozycja z wrzosów przepiękna:tak:

Agaawa zdradź mi proszę gdzie kupowałaś ciuchy ciążowe. U nas w miasteczku niestety nie ma takiego sklepu, w Elblągu jest tylko jeden ale bardziej dla puszystych a nie ciężarówek więc takie babciowe ciuchy ;-) H&M ma być dopiero za pół roku. Tak więc status zakupoholiczki forum oficjalnie przekazuję bo ja do 12 tc chyba nic nie kupię ze strachu :zawstydzona/y: Zazdroszczę fryzjera, ja się chyba chociaż na podcięcie umówię bo już nie mogę sobie poradzić z układaniem. Na farbę też zdecyduję się dopiero po 12 tc.

Cześć dziewczyny jestem pierwszy raz tutaj na forum.Robiłam badania w Gdyni i lekarz nic nie mówił to myślałam, że wyniki w normie. Jestem po pierwszej inseminacji z nasieniem dawcy (m. ma bardzo słabe wyniki nasienia). Od 4- 7dc. byłam na clo 1 raz dziennie a od 6 dc. na estrofemie 2 razy dziennie. Po monitorowaniu miałam 2 jajeczka.Inseminacje miałam 13 dc.Po zabiegu brałam duphaston 3 razy dziennie i estrofem 2 razy dziennie. Dzisiaj jest już 29 dc, od kilku dni bolały mnie piersi, później podbrzusze, od 2 dni brudze (okresu nie ma), zrobiłam test popołudniu i wyszedł negatywny. Jestem załamana bo myślałam, że teraz na pewno się uda, skoro wyniki w normie.

Kermitzaba - witaj na forum :-)
Niestety iui nie zawsze się udaje nawet przy dobrych wynikach. Jeżeli tylko plamisz to może zrób jeszcze betę i będziesz miała pewność. Trzymam kciuki.

Kermitzaba witaj :) Napisz dokladnie co masz na mysli, ze wyniki masz ok? Jakie masz AMH? Ile masz lat? Badalas prolaktyne i tarczyce? Nie kazdy cykl daje wartosciowe komorki wiec nie zalamuj sie na poczatku drogi. Robilas bete czy tylko test? Test z popoludniowego moczu tez moze nie byc miarodajny. Ile jestes dni po IUI? Zabieg byl na peknietych pecherzykach czy nie? Jezeli nie to czy robilas usg po czy pecherzyki pekly? Skoro bierzesz progesteron to on hamuje @ ale zanim odstawisz leki zrob bete. Plamienia sie zdarzaja wiec to jeszcze nie przesadza o porazce.

Ostatnia edycja:
Witajcie
odwiedzam stare "kąty" :-)
Mam pytanie odnośnie kliniki Nowum w Warszawie , czy ktoś może mi jakiegoś lekarza polecić ?
Szukam informacji , ponieważ chciałabym zmienić realizatora programu
Z góry dziękuję za odpowiedź

Dzięki za odpowiedź :)
Mam 33 lata. Moje wyniki:
AMH 1,2 ng/ml
hormony 2 dc
FSH 10,76 U/l
LH 5,37 U/l
Estradiol (s) 21,08 pg/ml
prolaktyna (s) PRL 393,7 uU/ml
TSH 2,57 uU/ml
NIe robiłam bete. Nie wiem czy mi pęcherzyki pękły bo lekarz nic nie mówił. Dopiero teraz się wczytałam w temat że dziewczyny miały podawany pregnal. Ale chyba lekarz by widział jak robił insemnacje że jest coś nie tak. Nie wiem juz sama co myśleć.

reklama
Ja leczyłam się u dr Lewic.... byłam bardzo zadowolona , ale na IUI przeniosłam się do Rzeszowa .
Teraz po takiej porażce z in vitro psychika nie pozwoli mi zostać w tej klinice. Muszę w końcu pomyśleć o sobie .

Do góry