reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tak tak..juz widze jak rżycie ze mnie i mojej kociej rui :) wszystko widze :) nie usmiechac sie tam potajemnie! :D

aż mnie zmroziło że siedząc prze lapem kamerkę miałam włączoną:-D

Pole mnie p. Kopacz niezbyt odpowiada, jakaś taka mdła, bez wyrazu. Tusk no cóż, zaczęło się robić niebardzawo, to wybrał co lepsze dla niego. nie dziwie się. czy bedzie to miało przełozenie na nas i jakie? czas pokarze. mnie sie wydaje że UE dobrze wiedziała co robi. teraz Tusk będzie się użerał z Putinem i od niego będą oczekiwali podjęcia decyzji.

a wogóle to bez prądu siedzimy od 2 godzin:-(

jutro mąż w delegację a ja do mamy na cały tydzień. ale sie ciesze. tylko niech prąd oddadzą bo musimy wstać o 4:30, jak my sie po ciemku zbierzemy to ja niewiem.

reklama
A u nas dziś przez cały dzień piękne słońce :-D

Niebajka - udanej podróży :-)

Anika, Smerfeta - udanego powrotu do pracy ;-)

Blue - uważam, że te "dziwne" objawy to może być dobry znak :-D ;-)

Pole - co do poglądów politycznych zgadzam się z Agaawą ... poza tym polityka nie jest dla mnie ciekawym tematem, chociaż dzień zaczynam od kawy i tvn24 ;-)

Co do tematów kulinarnych to uwielbiam surowe mięso i sery pleśniowe, ale chętnie z nich zrezugnuję ;-) Nie znoszę za to wątróbki, flaków i owiców morza, no może krewetki zjem.

Uciekam, bo rano do lekarza. Trzymajcie kciuki, aby ta nieszczęsna torbiel zniknęła.

Anioł mi potrzebny by przetrwac.moja dobra znajoma..również ofiara wykorzystania seksualnego w nocy się powiesiła.
dziś rano dostalam wiadomość.
szukam anioła który pomoze przetrwac mi ten czas.

Blue każdy ma swojego anioła... i Ty również. Na pewno jest blisko. Bardzo mi przykro z powodu tej tragedii... tule mocno!!!

Anika mój dział jest w przededniu wielkich zmian. Dla swojego bezpieczeństwa wolę wrócić do pracy by później mieć do czego wracać

Dobrej nocy!

Blue moze to znak? Jeden aniol odszedl bo zrobil miejsce dla drugiego, ktorego nosisz juz pod sercem? Ja wierze w takie rzeczy. Najpierw starsza pani teraz znajoma, to nie moze byc przypadek. Moze beda blizniaki? Az mi wlosy stanely na calym ciele ...

Kasik...to nie znak...to pieprzona niesprawiedliwosc swiata..i niemoznosc uwolnienia sie od takiej traumy.nigdy. obiecala..dala slowo..ze jak bedzie bardzo zle..zadzwoni. a ona zjadla 7ooakowan psychotropow i zapila to wodka. Nie moge ....naprawde ...

Blue mój Boże, nie wiem co powiedzieć ...

A u nas dzień, tydzień i miesiąc zaczął się kiepsko. M miał odwieźć kuzynkę na lotnisko o 6 rano i ................. nie odpalił auta :szok: Nie wiadomo co się stało, samochód w miarę świeży, dopiero leasing się skończył a tu taki numer. Szykuje się kolejny wydatek a że to auto z gwiazdą z przodu pewnie niestety spory :-( Trzeba było na gwałt załatwiać inny transport bo moim bał się jechać bo coś szwankuje. I weź się człowieku nie denerwuj.

Witam dziewczyny :)
Dawno mnie tutaj nie było ... od tego czasu sporo się zmieniło :)
Ogólnie rzeczy ujmując usunięto mi we wrześniu polipy z macicy, które mogły być przyczyną pierwszego poronienia, zrobiłam także kariotypy no i generalnie wszystko było ok.
Ale ja dociekałam dalej i wyszło że mam zmutowany gen heterozygota CT związany z krzepliwością oraz Allo MLR 0% hamowania i NK 19 (niby w normie ale jednak w ciąży powinno być około 10 podobno).
Po 1 iui i poronieniu miałam jeszcze 3 kolejne bez efektu dlatego dojęliśmy decyzję o in vitro. Pierwsze w listopadzie na krótkim protokole (ciąża biochemiczna) potem na długim tylko 1 pęcherzyk po dawce 225 gonalu więc nie podeszłam w ogóle do in vitro. Trzecia udana próba w maju tego roku i zaczynam właśnie 18 tydzień ciąży :)
Oczywiście biorę heparynę 5000j, acard, duphaston 3x2, luteina 3x200mg, encorton (do 12 tyg. 10mg i od 13 do 20 tyg - 5 mg), kwas foliowy 15 mg, no spe 3x1, magnez oraz femibion.
Trzymam kciuki dziewczyny :)

reklama
Do góry