reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
tak sobie włąsnie pomyślalam, że boczek nie zyska sobie aprobaty, ale... w tym daniu super! choć tez sceptycznie byłam do neigo nastawiona:) polecam blog! - super przepisy, wiele wyprobowałam:) a jedną z autorek nawet znam osobiście:)
wklejam Wam link i zdjęcie na zachętę :) makaron.jpg
Zielony makaron z boczkiem | Słodka Babka

Załączniki

• makaron.jpg
    makaron.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
anika zerknęłam na bloga tylko na chwilę, ale na oczy wskoczył mi makaron z chorizzo i suszonymi pomidorami mniaammm. blog wygląda interesująco.

Blue dlaczego zakaz jajek?

Anika ja nie mam nic do boczku, wręcz przeciwnie - lubię ale bardziej na kanapki i to pieczony, z chrzanem, mniam ;-) ale do makaronu bardziej mi pasuje kurczak lub szynka. Twój makaron wygląda nieźle, może kiedyś wypróbuję. W naszej restauracji serwujemy różne makarony z racji tego, że to kuchnia polska i włoska ale nie mamy nic ze szpinakiem, nad czym ubolewam. Może trochę zmodyfikuję i wprowadzę do menu:-)

Blue na pyzach 3 dzień? nieźle, do tego snickersy i dodatkowe kilogramy już w początkowej fazie ciąży załapiesz. Ale nic to, jak przyjdą kłaczki to zrzucisz:-D ;-)a później będziesz się cieszyć brzuszkiem :tak:

Bo przy poprzednim transferze moj maz serwowal mi jajka na sto sposobow...na sniadanie...obiad i kolacje :) zakaz. :) teraz bedzie zakaz pyz :) od jutra juz bede wstawac. Kazali lezec 3dni. Plackiem. Oprocz kibelka. Stosuje sie...bo co mi pozostalo...

Blue ale piekne pluszaki masz, ja kocham wszystko co kudłate. Nie " jesli" by sie miało udać ale " gdy sie juz udało ". &&&&&&&&

przeczytalam Wasze posty, ale nic nie pamietam, jestem wykończona. We środę wieczorem przelezalam, cały czwartek mdlilo mnie, a musiałam w chałupie ogarnąć i zakupów narobić, bo goście do mnie przylatywali na dwa dni. W piątek cały dzien w zoo, potem w kuchni, dzisiaj w kuchni, potem na rynku, potem w kuchni. A znajomi mają rozpuszczoną ćorke 7- latkę tak strasznie, ze szok. Myśmy sie z mężem na koniec za głowę łapali. Nawet sił nie mam zby opowiadać. Wiec czytam Was, juz pozycje do lezenia na kanapie przybralam, kot odpoczywa obok, całą trójką ledwo żyjemy.

Agaawa bidulo, odpoczywaj sobie teraz. Dziś też czuje się osłabiona, ale może dlatego że wczoraj dużo działałam w kuchni

Kasik miłej i smacznej imprezki. Zrób sobie ft3 i ft4. Moja koleżanka też mi mówiła, że póki dziecko nie ma swojej tarczycy to korzysta z naszej, więc warto o nią zadbać.

Blue ja tam lubię pyzy :tak:

U mnie dziś ładna słoneczna pogoda była. W południe pojechaliśmy oglądać wybrańca taty, czytaj toyotę ;-) Tata uzyskał akcept i zdecydował się ufff ;-) Teraz musimy wymienić spryskiwacze na przednią szybę w naszym aucie bo są nieszczelne i sprzedajemy! Ciut dołożymy ale na prawdę niewiele i kupujemy stare auto taty.
Co do kulinarnych tematów makaronowych to dziś zajadam się sałatką z makaronu - mega prosta! kolorowy makaron lub inny jak kto woli, kapary, suszone pomidory w oleju, czosnek konserwowy, słonecznik prażony solony, oliwki i mozzarela i pycha :tak: Można ciut polać oliwą z pomidorów. Co wyjadłam sałatkę to dorobiłam, więc w lodówce nadal stoi mieseczka:-p

A ja juz grzecznie w lozeczku :) M zostal bo to impreza ze strony jego rodziny a ja zrobilam angielskie wyjscie ;) Mam nadzieje, ze M nie wroci nad ranem i na moje pytanie - "o ktorej to sie wraca" nie odpowie - "jakie wraca, jakie wraca, ja tylko po gitare" ;) Czulam sie dobrze i nawet zal mi bylo wychodzic ale nie chcialam mojego kropka przemeczac. Caly dzien bylam na nogach, co prawda odpoczelam u fryzjera i u makijazystki ale to jednak nie to samo co polegiwanie. Dobrej nocy dziewczyny :)

reklama
O Jezu! Aniko...ja na głodnego dzisiaj i nawet nie jak dog, a dog z krzywym zgryzem sie slinię. I jeszcze Smerfeta mi dowalila...bo wybacz Blue, ale pyz nie lubię.
Kasik no jak nie boczek do makaronu? A klasyczna carbonara to pies?

Zrobilismy dzis Tour de Pologne padam na pysk. Od Warszawy przez Łódź do Wrocławia i koniec w Gdańsk. A M podobno ma raka i nad ranem skończył chemie...
Blednik moj zyje własnym życiem:(
Agaawo myslalam dzis o Tobie, bo przez Kluski jechaliśmy:) Opowiedz cos o 7-latce jak znajdziesz siły. Musimy sie uczyć na błędach...

Magdo ja bym jednak chciała zdjecie butów. Wyobraźnia mi nie dopisuje:( No jak ja bym napisał, ze miałam dzis czerwone sandały z paseczkiem i wisienką wiedziała byś o co chodzi? Albo wyobraziła sobie? A napisałaś, ze to buty idealne!!!
A Kiciusia zobaczę jutro dopiero, strasznie juz tęsknię:(
Jest całkiem zdrowy, do tego mama nauczyła Go klaskac w rączki na słowo-kosi kosi łapki oraz skakać tyłkiem na hopsasa hopsasa.
Wiec ciekawa jestem. Do tej pory umiał tylko na słowo-tanczymy kręcić głowa na boki a na hop hop rozkłada rączki na boki. Tak wiem do cyrku sie jeszcze nie nadaje....

Do góry