reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Blue nie trać jeszcze wiary. Na to stanowczo za szybko. No i pogadaj z Chomikiem bo co on tylko jeść by chciał u Ciebie? Niech pokaże co potrafi ;-)

Kasik mam nadzieję że plamienia ustały. Najważniejsze że są brązowe a nie czerwone... no i doktor to przewidział więc oby szybko przeszło i niech te stresy w końcu Cię opuszczą

Agaawa no znasz dnia ani godziny i kłaczki przychodzą i złe samopoczucie. Co teraz się dzieje? Ogólne osłabienie, ból głowy? Oby szybko przeszło &&&&&&&

Niebajka koleżance po laparoskopii też nie bardzo się goiło. Używasz maści z antybiotykiem i octanisept? To chyba najlepiej pomoże. A na urlopie staraj się bawić jak najlepiej.. mimo wszystko... ważne by samopoczucie się poprawiło i już będzie sukces :tak:

Pole to całkiem niedaleko stacjonujecie :tak: Krasnoludy już nie znajdą mych skarbów bo już tata mi je dostarczył

reklama
A zeschizowana jestem.zakaszlec sie boje...zeby sie macica nie napiela i sie nic nie odkleilo. Nie mowiac juz o wc i tzw"numerze 2"...boje sie ze jak pocisne to cos sie stanie. Taki spokojny schozofrenik ze mnie.

Chomik powiedzial ze dzis ma mnie w ogonku bo robi zapasy z kroliczej miseczki :) no i co mu mam poradzic....

sn2.jpgktos szukał chomika? ten tego...on jest..tylko nie wiemy chwilowo gdzie ;p

Załączniki

• sn2.jpg
    sn2.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 47
Blue, po błysku w lewym oku królika wnioskuję, że on cos wie na temat chmoika :)) przyprzyj zbója do do ściany i wypytaj:)

Luize, ja z kawy wrociłam, nawet na kolejną poszłam:p o a powaznie, to @ się zbliza, wiec jakas niestabilna emocjonalnie jestem:p poza tym byla dzisiaj rada i się nawkurzałam niesamowicie, ale o tym, keidy indziej:) powiem tylko, ze wg prawa powinnam miec 15uczniów, na liscie 16, a komentarz dyrekcji "tak wyszło"!!! no kurde!!!! to klasa terapeutyczna, nie bez powodów nie powinna byc liczna:/ a jutro mam gosci, na ktorych sie ciesze:)

Blue, Kasik, pozytywne mysli!!

Niebajko, tesciowa sie nie przejmuj, choc pewnie latwo powiedziec - mysl teraz o wakacjach, o sobie, o Was:) odpoczywaj, wracaj do sił i do nas:)

Niebajka.... znasz ten kawal jak przychodzi tesciowa...puka...puka...w koncu sie wydziera"otwieraj ty lobuzie!wiem ze jestes w domu! Przed drzwiami stoja twoje sandaly! " .... na to zza drzwi dobiega"niech mama nie bedzie taka madra-poszedlem w adidasach" :))))

Kasik lecę na Kretę;) Niestety żeby pozwiedzać trzeba się trochę najeździć po wyspie, zwłaszcza, że do tych najpiekniejszych atrakcji mamy kawałek, a ja w samochodzie nie czuje się zbyt komfortowo. Każda dziura i wybój są dla mnie swoistą atrakcją. Oj, o diecie nic nie pisałam, ale to taka standardowa, jak po ruszaniu jelit - lekkostrawna. Staram się powoli wprowadzać coś "lepszego" od papek, czerstwych bułek i gotowanego mięsa ale mój brzuchol telewizyjnie się buntuje. Kasik, a jak Twoje plamienia?

Blue, nasze schizo, będzie dobrze! Przesyłam pozytywne fluidy, oby maleństwa się pięknie wgryzały! A Twoj żart rozbawił mnie w głos:-D idealny! Teściowa sama w sobie nie jest zła, bardzo ją kocham, w sumie to zastępuje mi mamę i wspiera jak tylko może. Ale jak już do czegoś się przyczepi to uhhhh:wściekła/y: Wiem, że ma racje, ale po co kopać leżącego? No i mamę zawsze można opierniczyć, a teściowej już nie wypada..
Blue biały królik skradł moje serce! Jest przepiękny i ogrrromniasty! Miała być miniaturka?
Anika podziwiam, taka "trudna" klasa. Musisz mieć anielską cierpliwość i extra podejście. Zresztą Twoje posty zawsze były dla mnie terapeutyczne, więc nie ma o czym dyskutować. Nie dziwie Ci się, że się denerwujesz.. tym bardziej po argumencie "tak wyszło". Nie ma to, jak szacunek do pracownika.

Dziewczyny, a jak wygląda ten aplikator do lutki? To takie coś jak do tamponów, tylko węższe? Brałam tylko podjęzykową na wywołanie okresu, ale rozumiem, ze przy ivf i w ciąży podaje się tylko bezpośrednio tam na dole?

Smerfeta, octenisept jest, spiryt też, maści sztuk 150 też.. kupowałam wszystko, co mi lekarze i połozne polecali. Stosowałam jednak z głową;) Efekt? 1/3 mojego bagażu wakacyjnego to apteczka, a i tak mam wrażenie, że spirytus z tych wszystkich specyfików działa najlepiej. Dzisiaj rano bardzo krwawiło bo dużo się ruszałam, a teraz w końcu zaschło i wciągnęło mi pępek do środka, że jest taki malutki:) &&& oby tak zostało!

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny.pisze do was aby byc moze pomoc ktorejs z was.Otoz przypomne wam moja historie.2 lata temu mialam pozne poronienie w 20-tym tyg.ciazy.po tym praktycznie od razu zaczelismy sie starac od nowa i tak juz prawie dwa lata minely.bylam na clo dlugi czas ,3 uiu i dopiero 4 uiu cos tam zalapala ale zaraz w 8 mym tyg.znowu poronienie.Po tym odechcialo mi sie juz wszystkiego ale do czego zmierzam dopiero niedawno dowiedzialam sie ze cala przyczyna mojej nieplodnosci i poronienia pochodzi od wodniaka jajowodu.Obecnie jestem juz po zabiegu jajowodu i dopiero teraz widze swiatelko w tunelu.Moj lekarz stwierdzil ze woda ktora gromadzila sie w jajowodzie a nastepnie wylewala sie do macicy dzialala jak antykoncepcja a kiedy cudem dochodzilo do zaplodnienia zabijala zarodek takze naprawde warto sprawdzic wszystko jezeli dluzszy czas nie mozecie zajsc w ciaze,.Wspomne tylko ze wodniak jajowodu jest na tyle przebieglym sabotazysta ze sie oproznia co jakis czas i nie zawsze lekarz moze go wychwycic.ja mialam badanie droznosci pare razy i na nieszczescie wtedy wlasnie nie bylo go widac.Tracilam tylko czas,pieniadze i nerwy ale teraz jestem szczesliwa ze w koncu wiem gdzie lezal problem i ze jest jeszcze nadzieja ze moze nastepny raz bedzie szczesliwy.Takze trzymajcie sie wszystkie pelne nadzieji i wiary ze jeszcze bedzie dobrze.Zawsze po deszczu musi wyjsc sloneczko.Pozdrawiam

Kasiku miałam tylko raz brązowe krwawienie, na jedna lub dwie zmiany wkładki, nie pamietam juz.
A lutinusa mialam 4 opakowania.

Blue bez jaj...chomik sie przeżre i zdechnie...a drugie zmartwychwstanie to juz by trzeba papiery do Kurii słać, bo tego nie mają harmonogramie...

A ja no cóż przedwcześnie sie ucieszyłam...dzis zobaczyłam wyniki...parametr jeszcze podskoczyl...nic juz teraz nie rozumiem:(
A ordynatora nie widziałam, bo przyszliśmy za późno. Sama nie wiem co mam myslec. Przeciez on chyba nie mógł tego przeoczyć? Nie wiem czy mu sie w komputerze wyniki podświetlaja na czerwono czy liczą na jego spostrzegawczość? Blue,wiesz?

reklama
Niebajka bylam na Krecie kilka lat temu, mi sie podobalo (nie wiem dlaczego ale najbardziej utkwila mi w pamieci piekna plaza na ktorej nagrywano reklame batonikow Bounty) ale mojemu M nie i od tej pory jak slyszy Grecja to ma drgawki ;) Na Rodos pojechalam sama, na Kos dal sie namowic tylko dlatego, ze termin nam pasowal z wylotem z Gdanska ale tez mu sie nie podobalo. Ale on by najchetniej do Wloch ciagle jezdzil i wszystko do nich porownuje.

Do góry