reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pole... wyniki sie raczej nie podswietlaja...sa obok znaczniki raczej...ale dla osob zdrowych...dla chorych-wiadomo,normy sie naciaga do granic mozliwosci. Ja chce wierzyc ze uznal ze jeszcze mozna chemie podac.

Jesli zas o chomika chodzi...buduje domek tymczasowy jeszcze na jakis czas. Na razie imprezuje z Bobkiem, Sniezka i Mafia...sorry..taka sytuacja :)

Niebajka...mam jeszcze krolika miniaturke.mala.malenka. znaczy jego-bo to chlopak. A bialy jest ze mna od trzech tygodni.jest ze schroniska.nikt go nie chcial bo bialy.bo duzy.bo na zdjeciach czerwone uszy. Wzielam go na tzw turnus..na kilka miesiecy..ale jak zobaczylam to wiedzialam ze juz nie oddam. Jest cudna. Taka miziata kula do wszystkich dobrze nastawiona. Z psem sie lubi, Bobka kocha... chomik w jej klatce tez jej nie przeszkadza :)

ps.to co myslicie..moge sie smiac głupawo..i kaszleć?i stęknąc sobie w wc? :/ o_O

ps1. BOBEK:)
20140116_111744.jpg
a to dla wszystkich z mojej wsi...
20140421_153148.jpg

Załączniki

• 20140116_111744.jpg
    20140116_111744.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 56
  • 20140421_153148.jpg
    20140421_153148.jpg
    59,1 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
Blue ja tez chce relanium ;)

Pole to bardzo malutko mialas lutinusa. Szybko Ci lekarka odstawila. Ja przez krwawienie wrocilam do poprzedniej dawki i do wtorku, do wizyty nic nie bede zmniejszac. Boje sie zmniejszania bo ostatnio po 2 dniach dostalam tego mega krwawienia. Teraz kazda wizyta w toalecie to ogromny stres. Wieczorem jeszcze nie uzylam aplikatora, plamien coraz mniej i jasniejsze :)

Mam juz czesc wynikow i na moje oko mniej wiecej wszystko ok. Jak sa jakies niedobory lub nadwyzki to minimalne. Nie wiem tylko jak ma sie sprawa z TSH bo to chyba wazne, mam 0,277 a w normach kobiety ciezarne w I trymestrze 0,33-4,59. Znacie sie na tym? Pole Ty walczysz z tarczyca moze mi podpowiesz czy moj wynik moze budzic niepokoj?

Kasik jestem świeżo po 'szkoleniu' z norm tarczycowych bo właśnie gościliśmy m.in koleżankę która od lat walczy z hashimoto. Mówiła że TSH najlepsze w okolicach 1, max do 2 dla kobiet w ciąży. Pochwaliła moje wyniki i zwracała też uwagę na FT4. Robiłaś może ten wynik? Przydałby się też FT3. Nie miałaś wcześniej niedoczynności tarczycy? Nie wiem czy taki niski szkodzi, chyba gorzej jakby był zbyt wysoki, ale lepiej niech Pole się wypowie.

Blue ciężko mi odpowiedzieć czy można napinac brzuch z takich czy innych powodów. Też zawsze miałam i nadal mam schize. Szczerze to bardziej bałam się w toalecie, uznając że śmiech to zdrowie ;-)
A zwierzaki masz cudne! Ja jestem psia mama więc mi najbardziej w oko wpadł pies :-D

Pole ważne że macie papierek na chemię. Chyba już nie potrzebujecie dodatkowych potwierdzeń? A może dlatego że Twój Mąż już dawno pokazał że w jego przypadku nie można iść standardami, ordynator zaakceptował wynik? Oby nie same cyfry były ważne

Oj chyba jutro będę dłuugo spać ;-)

Blue ja to nie wiem czy przy tej całej menażerii masz jeszcze miejsce na dziecko...królik bedzie sie musiał posunać...
Kasik przy takim tsh zaszłam w ciążę, ale ja walczyłam o zbicie.
Ty przeciez nigdy nie miałas problemow z tarczyca. Tak niski wynik bez leków to nie w stronę niedoczynnosci a nadczynnosci.
Bym to sprawdziła, bo dziecko korzysta z Twojej tarczycy początkowo i moze sie urodzić genetycznie obciążone. A po co skoro tabletki korygują?
Jak sobie radzisz bez aplikatora to tylko pozazdrościć. U mnie niestety zawsze aplikator i na leżąco inaczej nie było szans. Tylko faktycznie miałam dobre wyniki i lekarka bardzo szybko mi odstawiła zeby nie przedobrzyc.
Smerfeo to tak jest, ze oni śrubują wyniki i nie na darmo lekarka powiedziała- ordynator ZADECYDUJE co dalej. M miał juz gorszy ten parametr dawno temu i dlatego nie wiem czy to nie świadczy o rozwoju choroby. Z drugiej strony przez pol roku, w ogole tego nie badali. No ale ja chce wiedzieć i tyle....

Magda - jeszcze w zachwycie przymierza buty.

oj tam, oj tam...

jestem. miałam w pracy młyn. wczoraj wróciłam około 19 chwilę odpoczęłam i poszliśmy na koncert Afromental. nie moje klimaty, wolę ich sprzed 10 lat kiedy zaczynali, ale podobało mi się. dziś ledwo żyję. wieczorem idziemy na Blue Cafe

poza tym nic ciekawego. nadal czekamy na wyniki od genetyka. w sumie ten tydzień tak minął, że nie miałam chwili żeby o nich pomyśleć i zadzwonić. zaraz biorę się za ogarnianie, bo mąż na tydzień wyjeżdża i trza sprawdzić garderobę. kochana teściowa uraczyła nas pierogami i obiad mam z głowy więc hip hip hurra:-)

powiedzcie mi czy któraś z Was korzysta z czytnika książek? dostałam od brata w prezencie kaskę na zakup takowego i teraz jak wybrać, czym się kierować

Blue wiesz jak bardzo myślę o Tobie

Kasik do ciebie też wysyłam wiele pozytywnych myśli

Pole ja nie wiem co napisać, nie wiem co dr miał na myśli i w zamiarze, dobrze że chemię podają, to daje nadzieję wielką

niebajka, kurcze ileż Ty przeszłaś. mam nadzieję, że pomimo nastawienia uda Ci się odpocząć i naładować baterie. tego bardzo Ci życzę.

Agaawa no a co tam dobry paw nie jest zły :-) mocy życzę

smerfeta pilnuj biżu:-)

udanej soboty:-)

Pole i Smerfeta z tarczyca nigdy nie mialam problemu ale moja mama leczy sie od 17 roku zycia. Moze zrobie te FT3 i 4 na wtorkowa wizyte, jak myslicie?

Siedze u fryzjera na czesaniu, pozniej makijaz i o 18-tej duza impreza rodzinna. Pospalam dzisiaj do 10-tej, plamienia minimalne, moze uda sie posiedziec do 22 bo tance na pewno sobie odpuszcze ale zjem cos dobrego i pogadam z dawno niewidziana rodzina.

Ostatnia edycja:
Kasik dobre jedzonko i miłe spotkania jeszcze nikomu nie zaszkodziły. wręcz przeciwnie działają lepiej niż najlepszy antydepresant. baw się dobrze:-)

a gdzie reszta??

Kasik,, no to przyjemności na imprezie:) tez poszłabym na jakąś, ale jakoś brak :)

Magda, ja sporo czytam, ale w wersji papierowej, więc z czytnikiem nie pomogę:/ pierogi super sprawa!!!

Pole, a jak Kiciuś/ już zdrowy całkowicie mam nadzieję!

Blue, ale Ty masz zwierzyniec piękny:) mój mąz jest alergikiem, wiec tylko zółwia w swojej karierze mielismy:/ a po nim juz nic:( u moich rodziców sa trzy psy, dwa koty, wiec korzystam, jak jestem:) a jadę za tydzien, wiec wytarmoszę :) &&&&&&&&&&&&&& cały czas!

Luize, jak samopoczucie przed pierwszym?:)

Niebajka, spakowana? :))))

Smerfeta, jakies plany na weekend?

dziś mamy gosci, więc cały dzien sprzątam, bo jakoś w tygodniu nie mogłam się zabrac:/ no ale ogarnęłam już wszystko, nawet zakupy zrobiłąm, wiec teraz znalazłam czas, by usiąść, poczytac i cos napisać:) na kolację zrobię spaghetti ze szpinakiem i boczkiem - rewelacja, jakby któras miała ochotę:) proste w wykonaniu i niesamowicie pyszne, jesli ktoś szpinak lubi:)
az nei chce mi się wierzyć, ze to ostatni weekend wakacji:( u nas pochmurno i własnie zaczęło padac:/ a od poniedziałku - witaj szkoło! oby na wesoło!
poza tym mąz na rybach (nowe hobby), a @ w drodze, bo brzuch juz charakterystycznie boli:/

Blue dopiero dzisiaj na kompie pooglądałam sobie Twój zwierzyniec, śliczny jest, masz co robić i zawsze jest z kim pogadać na poziomie, nie odpyskuje, zrozumie, zrobi maślane oczy i od razu człowiekowi się robi lepiej na sercu:-)

Anika koniec byczenia się, zawsze zazdrościłam nauczycielom tylu dni wolnych - wakacje, ferie, święta, weekendy itp. Ale znam też drugą stronę medalu, mój brat jest nauczycielem historii więc wiem czym to pachnie i popieram powiedzenie "Obyś cudze dzieci uczył" ;-):-D Miłego wieczoru z gośćmi :-) makaron ze szpinakiem i boczkiem brzmi nieźle, chociaż ja wolałabym zamiast boczku szynkę lub kurczaka. A wiesz, że mój M też ostatnio wspominał, że wybrałby się na ryby. Kiedyś częściej chodził ale od czasu jak ma swój biznes już niestety nie.

MagdaM a co Ty tak z koncertu na koncert? Promocyjne bilety były czy co? ;-):-D Z czytnikiem książek nie pomogę bo nie używałam.

Ostatnia edycja:
reklama
dni miasta są i burmistrz organizuje, a że to z naszych podatków to korzystamy

anika szpinak mniaammm.

zaczęłam ogarniać garderobę i zaniemogłam. położyłam się i leżę. no bo co w końcu, kurcze blade:-D

Do góry