reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
smerfeta przepraszam, chyba upały mi szkodzą i stąd ta gafa. przecież wiesz, że zielone chciałam napisać:zawstydzona/y:

Kasik : ok moze te pare dni lepiej poczekać na @ bo mam cykle 28 dniowe więc...
Dzięki

lalka oby cykl wydłużył się weerry i żeby oznaczał fasolkę:-)

Kasik jaki przecudny tort, mniammm, ale mi smaka narobiłaś.

Kasik za Twoją radą zadzwoniłam do poradni genetycznej i okazało się, że jest możliwość żeby w jeden dzień załatwić i wizytę i pobranie krwi:-) na taki luksus czeka się troszkę dłużej niż na samą wizytę, ale dzięki temu mamy jeden kurs mniej. to jest taki ukłon w kierunku osób, które muszą przyjechać z daleka. jak powiedziałam pani ile mamy km to kazała zadzwonić jutro w godzinach otwarcia laboratorium i wtedy ustalimy termin. skierowanie mamy w kieszeni także jutro zobaczymy:-)

ciekawe jak tam Kiciuś. mam nadzieję że dobrze:-)

MagdaM to super, że udało się zgrać wizytę z pobraniem :tak: Na kiedy się umówiłaś?

Kiciuś pewnie pływa w jeziorze z rodzicami bo co można robić w taki skwar :-)
Dobrze, że u mnie w hotelu chłodno więc siedzę jeszcze w pracy, tzn w necie sobie siedzę ale przynajmniej chłodno mam i do domu nie chce mi się iść. M siedzi w restauracji pod wiatą książkę czyta i też mu się do domu nie chce iść;-) bo tam pewnie gorąco

MagdaM : nie dziękuje żeby nie zapeszyć :*
A tak apropos :D tak sobie myśle po transferach zarodków zawsze miedzy 7 a 8 dniem dostawałam @ a teraz tfu tfu nic. Czy przy inseminacj jest inaczej hm..

Kasik jak napisałam wyżej jutro muszę zadzwonić, bo musi być pani w labo i wtedy ustala się wizytę pomiędzy mną genetykiem i laboratorium. także jutro się dowiem.

Lalka przy ivf podaja 2,3 lub 5 dniowy zarodek a IUI robia na peknietym lub nawet niepeknietym pecherzyku wiec zanim dojdzie do zaplodnienia moze minac nawet 2-3 dni i dopiero mozna mowic o zarodku. Dlatego tez bete robi sie najwczesniej 13-14 dni po iui a przy transferze 5- dniowego zarodka mozna juz zrobic po 8-9 dniach.

reklama
Do góry