reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Część dziewczyny:-)
Wlasnie w Berlinie po wizycie.
Kicius ma średnia asymetrię 1,5 cm. Od 1,4 cm zakładają kask wiec sie załapał. Ogólnie widze, ze te kaski to dobry biznes. To prywatna firma,kilku lekarzy,kaski wg mnie robią drukarka 3D.
Poczekalnia pełna, bo niemieckie kasy chorych refunduja całość lub czesc, zależy jaka. Jedna matka mi mówiła,ze jej kasa chorych obciążona jest za kask 3,6 tys€ i zwraca całość.
Kask nam przygotowują przez noc, jutro przymiarka i spacer po mieście potem sprawdzenie czy idealny, nie obciera, nie uciska. Jak ok to do domu jak nie to jakies poprawki jeszcze i do domu na następny dzien.
Za 6 tyg pierwsza kontrola i korekta kasku.
A nosić go ma niestety 5-6 miesięcy.
Całe szczescie,ze widziałam cała poczekalnię okaskowanych szczęśliwych dzieci.
p.s. Kasik
byliśmy bylismy nad jeziorem ale niestety wczasy sie skończyły:(
p.s. Aniko
adresowanie kopert mailowych?;)
Dzieki dziewczyny za troskę. Magdo:*

reklama
Bedzie Kasik:(
Nawet nie chodzi o upały, ale o to, ze dziecko najwiecej ciepła wytraca głowa, a tu nie bedzie takie możliwości. Nie wiem jak go bede ubierać, teraz chodzi w kamizelce to chyba juz tylko nago.

Ostatnia edycja:
Magda wiem wiem, "przejęzyczenie" ;-) Co do kariotypów to czytałam sobie po prostu na wikipedii i to co wpadło pod rękę po wrzuceniu słowa kariotyp w google. Jakieś podstawy znalazłam, ale nic konkretnego nie jestem w stanie podpowiedzieć
Pole oglądaliśmy z mężem kaski i w sumie dopiero teraz do mnie dotarło o czym cały czas pisałaś. Razem z mężem wyłupiliśmy gały :szok:ze zdziwienia ;-) I widzę, że męża kuzyn powinien zastosować taki dla swojej córki, która ma dosyć mocne krótkogłowie. Tylko córka ma teraz już 9 lat więc już za późno. Jednak czy 9 lat temu było wiadomo w PL coś o kaskach? pewnie nie bardzo

Kasik no kurrr znowu coś? :angry: nas to zawsze coś wstrzymuje przed kolejnym podejściem... Z tego co kojarzę wkrótce masz wizytę u gina, koniecznie więc zapytaj co dalej. Mam jednak nadzieję, że jutro wyniki będą dużo lepsze a te ostatnie okażą się pomyłką
Mam Kasik pytanie małe :blink: Czy coca cole w małych butelkach (200 ml) stawia się na stołach weselnych? taki dziwny wymysł przyszłej bratowej, który w praktyce jest ciężki do zrealizowania bo napoje alkoholowe i nie alkoholowe ma dostarczyć klient - czyli moi rodzice biedzą się nad tym bo brat za granicą :dry:

Milena a kiedy masz brać przeciwgrzybiczne leki? :szok:
Lalka może przy iui jest inaczej bo jednak jest trochę naturalnego PRG po pęknięciu pęchola?... czymam kciuki za powodzenie :tak:

Ostatnia edycja:
Kasik - co też znowu Cię dopadło??? Mam nadzieję, że może to leki zakłóciły wyniki.
Milena - trzymam kciuki za punkcję! Jak się czujesz po lekach do stymulacji? Niedługo mnie to czeka i trochę się boję:zawstydzona/y:Pole - uściski dla Kiciusia, aby wszytko dobrze zniósł.
Anika - już szykuję listę lektur, ale adresowanie kopert:baffled:

Wczoraj dokonałam fajnego zakupu, a mianowicie wreszcie kupiłam sobie sandałki na lato. Problem polega na tym, iż mam rozmiar 35 i ciężko jest mi znaleść buty w tym rozmiarze, szczególnie na płaskim obcasie. W akcie desperacji udałam się na dział dziecięcy i to był strzał w dzisiątkę, bo znalazłam takie same sandałki jak dla dorosłych i jeszcze o 20zł tańsze:-D

reklama
Dzięki Milena :tak: to już takich dużych plastikowych, mało estetycznych butli rozumiem nie stosuje się?
a jeszcze dopisałam pytanie do Ciebie bo nie spodziewałam się że tak szybko Cię tu "spotkam" :) pytałam kiedy masz braćprzeciwgrzybiczne leki? to taki standard czy po prostu coś się przyplątało?:sorry2: nie mogę odgrubić tekstu :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry