reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
MagdaM co za bzdura, że na nfz to porządnie :-D przecież to ten sam lekarz i to samo labo. Co na nfz bardziej się przykładają, nie wierzę. Szybciej bym uwierzyła, że odwrotnie ;-) Ja też nie miałam jeszcze skierowania jak się umawiałam na pobranie krwi, wiedziałam, że mi wypisze a na badanie czeka się dłużej niż na wizytę więc miałam pewność, że się wyrobię. Zresztą zawsze wizytę można anulować. Umów się telefonicznie i powiedz, że masz skierowanie, co Ci szkodzi, a nóż widelec się uda :tak:

reklama
Gówniary jedne!
Ale zyczenia złożę terminowo:-)
Mogłam byc nad jeziorem, ale M wybrał mecz. Mam nadzieje, ze jutro nie bedzie miał takiego zaćmienia mózgu...

Pole ale mecz przeciez wieczorem wiec caly dzien jezioro Twoje ;) No chyba, ze masz daleko i mialo byc z noclegiem ale wowczas tv w pokoju obowiazkowy ;) Z tego co sie orientuje to Ty tylko rok starsza ode mnie wiec tez pod gowniary sie lapiesz ;)

Ale najstarsza:)))
Juz Mu nic nie mówię, bo cieszę sie, ze ma sile i chęć oglądać. To mi starczy za wszystko.
Moi rodzice maja dom w lesie nad jeziorem, wiec to atrakcja stała, ale mieliśmy sie zjechać rodzinnie. Nie chce mi sie wracać na noc do domu skoro wszystko tam jest...oprócz telewizora:)

Oj Kasik, ale by mnie pognali;)
Tu sa inne założenia ideologiczne:szok:
Mianowicie wspólne spędzanie czasu integrujące i umacniające więzi rodzinne oraz przyjacielskie typu rozmowy, gry, ognisko,kominek,grill, ryby,grzyby. Bla Bla Bla.
W sumie sie sprawdza, wiec specjalnie sie nie buntuje.
Wiec kuchenka mikrofalowa jest, ale telewizora niet:laugh2:
Ale ale...Radio jest, zeby wiadomo było czy akurat wojna nie wybuchła...
Za to jak moj M przyjeżdża to zawsze w pełni uzbrojony. Komputer, modem, wakacje po prostu...

a jak mnie zapytają z jakiej daty mam skierowanie? kurde, albo jakie badania?? spróbuję, ale żebym się wstydu nie najadła:zawstydzona/y: a prywatnie to mojemu dr chodziło żebyśmy nie poszli tak o do labo i nie zrobili sobie kariotypów tylko poszli normalnie do genetyka na NFZ i od niego ze skierowaniem na badania. i dlatego mówię że doczytałam że ze skierowaniem 6 tygodni się czeka na wynik a jak się zapłaci to 3. jaki jest koszt takich badań? bo my nie mamy kasy w sumie, ale myślę że może udałoby się uzbierać przez te 2 mce:sorry:

MagdaM pisalam juz wyzej, ze podstawowy panel genetyczny 400 zl. Kariotypy niestety nie wiem ale chyba wiecej.

Pole to super tak na lonie natury a net dziala? Bo M moglby w necie mecz obejrzec :)

Kasik, to dziś milczymy na temat Twoich urodzin, ale jutro ustawimy się w rządku i zaspiewamy "sto lat" :) a poki co niech Ci jutro słonko świeci, co byś wiedziała, jakie to upały w Pl mamy :D

Magda, za rok będziecie w trójkę albo i w liczniejszym gronie. nie moze byc inaczej! powodzenia poki co w organizowaniu potrzebnych skierowan, badan itp zaciskam kciuki!

Pole, jak super z tym domkiem w lesie!! i bez telewizora!!! my ostatnio bylismy u moich rodziców na wsi i przy grillowaniu gralismy w "Kalambury" (wersja planszowa) i stwierdzam, ze juz dawno tak się nie usmiałam:) cos w tym jest, ze telewizor nie sprzyja umacnaniu wspólnych wiezi - wręcz je zaburza. w psychologii to ma nawet swoją nazwę,. ale z racji wakacji nie chce mi się notatek wertowac ;/ wybaczcie! a co do Twojego M i jego "wakacyjnego" ekwipunku - mój maz tez wszedzie musi miec internet - on tak wypoczywa! musi byc w stałym kontakcie ze swiatem, czyta, szuka itp taki typ :) ps. a komu Twój M kibicuje na Mundialu?

Smertefa, jak tam? ale fajnei, ze razem z Kasik startujecie już pełną parą!

Milena, ale piękną liczbę pęcherzyków wyprodukowałaś! :) trzymam kciuki!

Blue, jak Ci idzie wypoczywanie? czy Ty jestes z tych co słońce lubią czy unikają? cóż ciekawego teraz czytasz?

Luize, gdzie zniknęłąs?

a mój B już po zabiegu - embolizacja poszla pomyslnie, wszytsko zgodnie z planem i bez komplikacji. po prau godzinach do domu z wypisem. maz czuje się dobrze i mamy nadzieję, że bedzie to miało przelozenie na dobre wyniki za 2-3miesiace :) dzieki za kciuki!

muszę Wam napisac, ze dzisiaj dostalam dwa prezenty imieniowe - a przeciez dopiero za 3tygodnie bede je obchodzić. spotkałam się z przyjaciółką, poszłysmy do empiku i wyszłam stamtąd obdarowana przez nią ksiązką "Dlugi film o miłości. Powrót na Broad Peak" - nei mogę się doczekac, kiedy zacznę czytac!!! wertuje kartki, ogladam zdjecia - ale obiecalam sobie, ze przyjemnosc czytania zostawiam na lezakowanie na plazy w Kuźnicy - ruszamy w poniedziałek!:) mam nadzieje, ze wytrzymam - dawno juz zadna ksiazka az tak bardzo mnie nie kusiła! Magda, podzielę się refleksjami:)
a drugim prezentem był zegarek od męża:) taki dawno wypatrzony, a ze juz teraz była promocja, to kupił dzis:) fajnie mieć imieniny :DDD

ogromnie cieszę się, ze zabieg B juz za nami!!! jeden stres z głowy, jeden krok do przodu!

reklama
Do góry