reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik- ja ciebie rozumiem i włosy tez farbuje przed jajeczkowaniem, nie opalam sie wogole bo nie rozumiem mody na opalona, jak dla mnie zwedzona skore...

Ja zyje normalnie, zaczynać ćwiczyć dopiero w ciąży to głupota ale skoro ktos ma tski tryb zycia na sile nie ma co zmieniać bo organizm tez do pewnych tutyn jest przyzwyczajony

reklama
Wręcz przeciwnie - ćwiczenia regularne regulują cykl. Nie wiem jakie masz wyobrażenie ale nie przyjmuje zadnych sterydow ani odżywek.
Zreszta jakby brak ćwiczeń pomagał a ćwiczenia szkodziły to większość z was byłaby juz w ciąży nie?

Osiadły tryb zycia przy braku przeciwwskazań od lekarza moze miec tak samo zły wpływ jak nadmierne formowanie sie.

Bo ja rozumiem ze ktos nie cwiczy bo nie chce i nie lubi, I czuje sie dobrze jak nosi np 42- super.
Dobrze samopoczucie przy staraniach i stan psychiczny jest tez bardzo ważny, ja nie chce sie obudzić któregoś dnia z reka e nocniku, bez dziecka, bo szanse ze czesc z nas bedzie bezdzietna sa takie same jak to ze je miec bedziemy. I spojrze za siebie i zobacze 10 lat uganiania za złudzeniem.
To zostanie tylko sobie w łeb strzelić.

Wiec wole zyc normalnie niz ciagle na szpilkach

Poraz kolejny zgadzam się z Panią kasik36 ;) ja przez rok przytyłam 10 kg z 50 na 60, może i troche widać ale co tam. Przynajmniej w koncu mam cycki rozmiar C :) a jak czasami ktoś mi powie złośliwe ze " dobrze" wyglądam to odpowiadam tylko "no widzisz biodra przygotowują się na poród :)
Kasiku a kiedy ty możesz lub podchodzisz do 3 próby.

reklama
Tez jestem zdania , ze gdyby cokolwiek mialo zaszkodzic dziecku badz jego poczeciu bez wahania bym z tego zrezygnowala .
Ufam swojemu lekarzowi , ktory (jak wspomnialam wczesniej) nie widzi przeciwskazan by prowadzic aktywny tryb zycia.
Nie chce byc wiecznie sflustrowana tylko dlatego , ze sie nie udaje. Trzeba zyc , funkcjonowac w tym swiecie.
Emenems - zgadzam sie z Toba.

Ile ludzi tyle opini, nie chce sie wiecej w tym temacie wypowiadac gdyz moge kogos nieswiadomie urazic, czego bym nie chciala.

Do góry