reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Niestety musimy jescze troche poczekac na bete, rano nie zdazylam zrobic, bo klinika od 9 otwarta i jak przyjechalam, to nie bylo jeszcze pielegniarki. Nie moglam na nia czekac, bo na 10 do pracy. Teraz w Irl dlugi weekend i beta dopiero we wtorek na 9.15! Ciekawa jestem jak dlugo tutaj sie czeka na wyniki. No ale jestem przyzwyczajona do ciaglego czekania, wiec poczekam jeszcze te pare dni:)

A Wam dziewczyny - kazdej z osobna - zycze zobaczenia 2 kreseczek na tescie i trzymam mocno kciuki za Was :-)

Milena no wlasnie taki mialam plan, jutro zrobie sikanca jeszcze raz:-)
Maz wczoraj rozmawial z nasza pania doktor z kliniki i ona juz nam drugie dziecko planuje:-) w ogole bardzo zadowolona byla i kazala mnie wysciskac. Mam caly czas brac sterydy i musze sie w nastepnym tyg umowic na wlewy z intralipidow, jeszcze 2 wlewy musze miec. Musze sie jeszcze zapytac, czy moge latac samolotem, bo za tydzien lece do Polski na urlop. Rozne sa opinie na temat latania w czasie ciazy, wiec jesli powie, zebym zostala w Irl, to zostane.

Hej!
Annie gratulacje! W związku z tym że ostatnio mocno interesuje się wlewami i szczepieniami, mogłabyś zdradzić co to za wlewy i na co? Na necie dziwne info o tym znalazlam :-/

Blue nieustająco trzymam za Ciebie kciuki. Nie tylko w kwestii starań, ale choćby za nadzieję by znowu przyszła, choć i mi jej trochę brak. Ale jak wiesz u mnie z tyłu głowy wciąż jest OA i to mi pomaga. Może da radę u Ciebie, ale w innym OA niż do tej pory?

Smerfeta ja mialam wykryte anti cardiolipin antibody Igm 18 MPL-U/ml , weak positive 10,0 - 40,0 MPL-U/ml (to sa irlandzkie badania wiec przepisalam z wynikow jak leci). Pani doktor stwierdzila,ze cos jeszcze nie tak musi byc z immunologia i przepisala mi sterydy prednisolone 5mg - 4 tabletki dziennie, do tego mialam baby aspirin i standardowo witaminy. Do iui stymulowalam sie puregonem. 2 dni przed iui mialam ten intralipids infusion. Jeszcze 2 mnie czekaja, ale nie jest to nic strasznego, siedzi sie 2 godz na fotelu i co pol godz mierza cisnienie. Intralipidy zrobione sa z oleju sojowego, zoltka jaj, gliceryny i wody, ja wyczytalam ze one sa na natural killers, a ja tego nie mam, wiec w sumie nie wiem po co mialam to robione. Najwazniejsze, ze pomoglo.

Anni jak drugi sikaniec mam nadzieje że nic się nie zmieniło ;)

Moje drogie @ przyszła zgodnie z planem. Rano jeszcze wzięłam bardzo gorąca kąpiel i poszło. Czyli wizyta w 3 dc. Jestem ciekawa jak to będzie

reklama
Dzien dobry:happy:
Ponieważ u mnie bardzo zle wieści nie pisze, zeby tu jeszcze atmosfery nie zagęszczać:(
Z okazji rozpoczęcia 6 miesiąca przez moje dziecko wstawiłam ostatni miesiąc z Jego zycia. Jedyna radość dla mnie w tej chwili.
Nieustajaco trzymam kciuki za Każdą.

Do góry