reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mariquita jak masz jakieś pytania to śmiało, chętnie pomogę. I pamiętaj, że nie ma głupich pytań ;-)

Niestety zapalenie pęcherza zostało niewyleczone (7 dni brałam urofuraginum) więc jutro mam zrobić posiew moczu i po południu dzwonić do labo co wyszło. Z ogólnego badania moczu wyszły bakterie. Zastanawiam sie czy jeżeli przepisze mi antybiotyk to będę musiała odczekać 3 cykle do regeneracji komórek? :baffled:

reklama
Ja też uwielbiam dzieci, na dodatek pracuje w przedszkolu więc tam realizuję swój instynkt macierzyński. Najdziwniejsze jest to że na 3 nauczycielki żadna nie ma dzieci :no:. 2 koleżanki definitywnie nie mogą a ja się jeszcze staram... masakra jaka statystyka

Mała216, dzieki za odpowiedź o chlamydii :tak:

dziewczyny jestem po wizycie u gin - pierwszej po osttanich inseminacyjnych rewelacjach i taka oto sytuacja:
1) lekarka nie wie, co to bylo - moze powikłania, moze niesamowity, pechowy zbieg okolicznosci - pierwszy raz w karierze spotkała się z takimi drastycznymi objawami
2) aktualnie mój stan i nasienie męża dyskwalifikują nad do iui
3) lekarka ma obawy przed kolejną iui - to mnie wyjątkowo zmartwiło :-( powiedziała, że teraz, przy tych wynikach, by tego nie zrobiła - pomyślimy jesienią
4) na usg wyszło wszytsko ok - to było w 17dc i ku zaskoczeniu okazało się , że pęcherzyk pękł, endometrium ok, a DRUGI ma 18mm i wygląda, jakby miał zaraz pęknąc - haha 2pęcherzyki na naturalnym cyklu, takie buty ;)
5) pobrała wymaz, zleciła badanie i posiew moczu oraz kazała zbadać migdały u laryngologa, bo może one są źródłem paciorkowca w organizmie - wiecie cos o tym?
6)mamy się zgłosić 2mce po zabiegu M i wtedy ustalimy leczenie
7) powiedziała, że lekarze naciskają na ministerstwo, by od jesieni gonal i inne gonadotropiny, były na ryczałt!!! :-) zatem połowa kosztów ifv z głowy - i to jest bardzo dobra wiadomość :)))

co do wyników ogólnych moczu, ok, na posiew czekam do poniedziałku:-)

Mariquita, trzymam kciuki:)

co do mówienia lub niemówienia o problemie z ciążą - nasi wszyscy przyjaciele mają dzieci i wiedzą, jak to jest u nas - mozemy jednak liczyc na ich zrozumienie i takt :) i uwielbiam przebywac z ich pociechami, choc każde narodziny przepłakałam - z żalu, że to nie ja :-( jednak na tym polega przyjaźń, że jest się ze sobą i w smutkach i w radości... tak jest łatwiej - przynajmniej nam;-)

ściskam Was!

Anika dobrze, ze lekarka nie zlekcewazyla tego co przeszlas tylko probuje drazyc temat. To polowa sukcesu :) Leki do stymulacji maja byc ze znizka ale nie liczylabym na duze kwoty no i nie wiadomo czy to w ogole przejdzie. Tez na to czekam ale ta informacja pojawia sie co jakis czas od roku i ciagle przekladaja termin :(

Zrobilam test i wynika z niego, ze jestem w ciąży :tak: Nie moge w to uwierzyc! Mam nadzieje, ze to nie pozostalosci po pregnylu, a prawdziwa ciąża:-)

reklama
Annie skoro test pokazał II kreski to beta tylko to potwierdzi. Czekamy na wynik :tak:

Nasza majowa szczęśliwa lista zamyka się z dwoma ciążami:
AntiZet: 05.05.2014. IUI, 19.05.2014. beta 82,14 :tak: 21.05.2014. beta 236,50 :-)
Annie85: 15.05.2014. IUI, 30.05.2014. II kreski na teście :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry