reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasica wiem, że niektórzy lekarze kwalifikują w różnych sytuacjach, niektórzy lekarze w ramach programu dużo więcej robią, a w sumie nie bardzo mogą. Przykro mi że takiego lekarza nie spotkałaś... mi i Gennie (w sumie nie tylko nam) udało się (jesteśmy u tego samego lekarza), ale nie napiszę tu na forum o co kaman...
Nie pisz też, że już nic nie ma. Przed Tobą histeroskopia... a potem małymi kroczkami na przód

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta,tak zgadzam sie ..histeroskopia już w środę....Tylko co potem???????????!!skoro nie kwalifikujemy sie na rządówke,a na prywatne in vitro nie mam kasy..
Też jesteś po kilku poronieniach,??a jesteś zakwalifikowana??...nie zrozumiałam poprzedniego postu twojego....

Kasica nadużywasz znaków emocji i stad moje wrażenie. Ale uwierz telegramu Ci nie wyślą:) Nawet ja jak sie tam leczyłam to miałam wyznaczone godziny free na telefony, a jak uzyskiwałam informacje dla jednej z Was to wykupilam normalnie wizytę.
Blue my tu musimy uważać z łacina, nawet ta zawodową, bo mamy tu belferke od przedmiotu i możemy srogie baty dostać;) Pozostańmy przy tej podwórkowej:))))
Jajo widze jajem pogania...kogel-mogel tyż chłop robi?
Blue jak ja z Tobą te 2 tygodnie wytrzymam...

Emenems...ja to tak bardziej o sobie pisalam...ze po moich przezyciach..przejsciach,otarciu się o śmierć czy utracie czegoś waznego..poronieniu i 14 latach staran zmieniają się priorytety...
po prostu.

Smerfeta-jajeczna dieta ze względu na kulinarne zdolnosci męża...
jutro chyba wybiorę chińską zupkę:) bo nie wytrzymam juz więcej potraw z jajków:))))

Madzia:)))

Pole..wytrzymasz..nidlugo przestaję brać relaksnium ;) wrócę do normalnosci ;)

Kasica nie poroniłam, jestem "tylko" po ciąży pozamacicznej (aby nie było, Genna też nie miała poronień)... chodzi mi o inne aspekty leczenia w których lekarz podejmuje decyzje (w ramach programu MZ)... nie twierdzę też że masz zmienić lekarza, bo o tym sama musisz zadecydować. Ale nie pisz nam, że nie masz już opcji, bo masz. I nie zrozum mnie źle, ale u Ciebie to chyba emocje odgrywają aż za dużą rolę... może też w tym kierunku warto coś zrobić? Dodatkowo pełen zakres immunologii i genetyki...

Blue mój mąż gdyby miał mnie karmić to też serwowałby mi dietę jajeczną :-D od jajecznicy do omletów:blink:

Pole,nie czekam na telegram od nich!!wcale!!Tylko jak napisałąm wiadomość do dziewczyny napisały,że na e-meila odp.dostanę!!!!!!!!!Dlatego tam zaglądałąm i nic nie było!!!i pytałam o tą sprawe!!a telegramu nie oczekiwałam,uwierz mi!
Smerfeta,genetyka moja i męża ok!!immunologia tez.
Nie mam opcji,po prostu nie mam!!skoro kasy nie mam na in vitro,to teraz czekam na cud...to mi pozostało!!

Ostatnia edycja:
Blue pożycz troche tego relanium....
Jak Smerfeta napisała lekarze tez ludzie, a wiadomo, ze ludzie różni. No ale przeciez nie moze pisać, ze ten z imienia i nazwiska lekarz pomógł "obejść" to i to. No ludzie...

Moj Kicius nie jest rasista jak mamusia...całuje sie i przytula z arabskimi dziećmi...jestem w szoku, bo aż sie pluje z radości...
Emocjonalnie nie nadaje sie na matkę...ale czy ja jedna...

Kasica a jakie masz komórki NK? w mutacjach genetycznych też u Was wszystko OK? 40% społeczeństwa ma mutacje prowadzące do zakrzepicy.... no i co z zespołem antyfosfolipidowym? ponoć też odgrywa mega ważną rolę

Pole ja też bym przytuliła arabskie dziecko :tak: tylko że już bym nie oddała :-D

Ostatnia edycja:
Kasica to zamiast popadać w histerie tam, gdzie jej nie trzeba, bo chyba widzisz( widzisz?), ze sa dziewczyny, ktore sa w znacznie gorszej sytuacji, a nie wariują to sie zastanów co robic.
Z czysto pragmatycznego podejścia, moze zakończyć remont mieszkania i przeznaczyć kasę na inv?
Albo jak Blue czy ja wziąć kredyt?
co o tym myślisz????!!!!!!!????!!!!!
Przeciez wszystkie chcemy tu dla każdej dobrze, wiec sie nie emocjonuj tam,gdzie nie trzeba, bo tracisz dobra energię....

reklama
Kasica82- wiem ze to brzmi głupio ale skoro wszgstko jest ok i nie ma fizycznych przeszkód ( brak jajnika zrosty, ze interwencja potrzebna chirurgiczna) to jednak mozna troche w strone naturalnych metod ( wiem, brzmi idiotyczne, skoro medycyna nie poradziła dotąd...) ale ba przykładzie mojego meza- zmiana nastawienia i trybu zycia zmienia duzo... Ja tez w to słabo wierze i dalej nie dociera fo mnie ze mezowi az tak sie poprawiło...
Ja sobie vitro nie dążę i jak IUI nie da skutków to bede innych metod probowac

Do góry